Το γραφείο του Γ. Γ. Αιγαίου κ. Γιαννέλλη απαντά στο δημοσίευμα του «Ε» για τις φόρμες καταγραφής των ΜΚΟ

Ενοχλήθηκε που τον... ενοχλήσαμε!

22/02/2016 - 16:03

Mία οφειλόμενη ανταπάντηση στον συντοπίτη μας Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη

Από το γραφείο του γενικού γραμματέα κ. Γιαννέλλη στάλθηκε η παρακάτω επιστολή ως απάντηση στο δημοσίευμα του «Ε», το οποίο αναφερόταν στην κωλυσιεργία της συντονιστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε υπό το Γ.Γ. Αιγαίου, να δρομολογήσει την περιβόητη καταγραφή των ΜΚΟ.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Η επιστολή - απάντηση Γιαννέλλη

«Κύριε Διευθυντά,
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Γραμματέας της δεν λειτουργούν με βάση “τα καμπανάκια” των εφημερίδων αλλά με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας και του πολίτη που υπηρετούν. Καλό δε είναι όταν κάποιοι συνεργάτες εφημερίδων επιθυμούν να εντυπωσιάσουν τους πολίτες ή ακόμα και να εκφράσουν την προσωπική τους εμπάθεια, προηγουμένως να ενημερώνονται.
Το τηλέφωνο του Γενικού Γραμματέα, και το γνωρίζει η εφημερίδα σας, είναι ανοιχτό σε εικοσιτετράωρη βάση, στους δημοσιογράφους και συνεργάτες για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση.
Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα κ. Γιαννέλλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, έγινε πριν τη δημοσίευση του χθεσινού σας άρθρου και συνεπώς ούτε “καμπανάκια” είχαν ακουστεί, ούτε ταρακουνήθηκε κανείς.
Όσον αφορά την δήθεν κινητοποίηση του μηχανισμού της Συντονιστικής Επιτροπής, σας ενημερώνω ότι η Επιτροπή ούτε κινητοποιήθηκε, ούτε υπήρχε λόγος να κινητοποιηθεί. Υπέβαλλε αμέσως τις παρατηρήσεις της για τις φόρμες και τώρα πλέον, μετά την έγκρισή τους, θα συγκροτηθεί την Παρασκευή 26/2 στις 13:00 για τρεχούσης φύσεως θέματα.
Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε, και το γνωρίζουν και δημοσιογράφοι της εφημερίδας σας, ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να βγάλει στο διαδίκτυο τις φόρμες που οφείλουν να συμπληρώσουν οι ΜΚΟ, οι εθελοντές κλπ. προτού αυτές εγκριθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ήδη, από προχθές που εγκρίθηκαν, μεταφράζονται με ταχύτατους ρυθμούς τα συμπληρωματικά στοιχεία που ενέκρινε το Υπουργείο και εντός της ημέρας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας (www.ypai.gr). Επαναλαμβάνουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πληροφορία οποιαδήποτε στιγμή».

Και ο δικός μας αντίλογος
(σ.σ.) Δεν κατανοούμε την ενόχληση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Ν.Π. και του ίδιου του κ. Γιαννέλλη για το δημοσίευμα του «Ε», το οποίο αναφερόταν στο θέμα της καταγραφής ΜΚΟ και εθελοντών με δεδομένη την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας, τη στιγμή που εδώ και μήνες η παράλειψη αυτή εκ μέρους του κράτους και των μηχανισμών του, έχει αναδειχθεί σε πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Είναι τουλάχιστον ατυχέστατη η αντίληψη του κ. Γιαννέλλη και της Γ.Γ, που ηγείται, να θεωρεί ότι από «προσωπική εμπάθεια» και χάρη ...εντυπωσιασμού, αναδείξαμε ένα θέμα που είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Τύπου να ελέγξει την τύχη του, όταν διαπιστώνει ότι μετά την αρχική κινητικότητα και τις «πομπώδεις» δηλώσεις ότι η Λέσβος «δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι» με το προσφυγικό, δεν είχε γίνει τίποτα! Και οι ΜΚΟ και οι εθελοντές που προσήλθαν στη Γ.Γ. Αιγαίου για να καταγραφούν, βρήκαν …«τοίχο - πόρτα» και το σχολίαζαν σε κάθε ευκαιρία, κατ’ ιδίαν ή και δημόσια, καταγράφοντας την προβληματική κατάσταση και τη δεδομένη κωλυσιεργία. Τώρα αν ...ταρακουνήθηκαν στη Γενική Γραμματεία ή όχι από το δημοσίευμα και έσπευσαν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν τις τελευταίες εβδομάδες, το γνωρίζουν πρωτίστως οι ίδιοι και είναι τουλάχιστον αστείο να αποποιούνται το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρχε... υπερκινητικότητα για να αναρτηθούν οι φόρμες καταγραφής που εβδομάδες εκκρεμούσαν! Το γεγονός ότι ο κ. Γιαννέλλης και οι υπεύθυνοι για την καταγραφή, έσπευσαν να δραστηριοποιηθούν τις τελευταίες μέρες και να κάνουν το πρώτο βήμα, αυτό με τις φόρμες καταγραφής, ανεξαρτήτως αν δεν παραδέχονται ότι συνέπεσε με το σχετικό δημοσίευμα του «Ε», δείχνει αντανακλαστικά που τουλάχιστον για εμάς είναι το μείζον. Γιατί ο στόχος του δημοσιεύματος ήταν επιτέλους να προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής και όχι να ψέξουμε το γενικό γραμματέα και την κυβερνητική δομή που ηγείται. Αν αυτός ήταν ο στόχος μας, γνωρίζει και η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του πάλαι ποτέ Υπ. Αιγαίου ότι υπάρχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι για να το κάνουμε. Αυτό ωστόσο που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι ότι επειδή ο Γ. Γιαννέλλης είναι συντοπίτης και γνωστός μας, δεν σημαίνει ότι θα είναι και στο απυρόβλητο για παραλείψεις, λάθη και αδράνειες του, ως πολιτικός προϊστάμενος σε μια υπηρεσία που ακόμη αναζητεί ρόλο όταν τόσα τραγικά συμβαίνουν στο νησιωτικό χώρο και δεν εννοούμε μόνο το προσφυγικό. Αντί λοιπόν ο κ. Γιαννέλλης -και οι περί αυτόν- να ενοχλείται που ο Τύπος τού χάλασε την ...ησυχία του και να βλέπει «εμπάθειες», καλό είναι να ...ενοχληθεί από το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία που ηγείται, είναι κατ’ όνομα ...και Νησιωτικής Πολιτικής και να φροντίσει να κάνει σαφή την ενόχληση του αυτή και στην κυβέρνηση, εκτός και αν ...βολεύεται με αυτήν την κατάσταση, οπότε δικαιολογημένα ενοχλείται που τον... ενοχλήσαμε!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey