Η «γαλάζια» κάλπη έκρυβε εκπλήξεις!

22/12/2015 - 13:50

Η προχθεσινή εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. έκρυβε τελικά εκπλήξεις που ξάφνιασαν και την ίδια την ηγετική ομάδα του κόμματος και οι οποίες εκ των πραγμάτων δρομολογούν εξελίξεις στο χώρο.

Η προχθεσινή εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. έκρυβε τελικά εκπλήξεις που ξάφνιασαν και την ίδια την ηγετική ομάδα του κόμματος και οι οποίες εκ των πραγμάτων δρομολογούν εξελίξεις στο χώρο.

Αναπάντεχη, σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων των παραγόντων της «γαλάζιας παράταξης», ήταν η μαζική προσέλευση μελών και φίλων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και η οποία έδωσε βροντερό παρών με μηνύματα στις εσωκομματικές διαδικασίες που δύσκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς.

Μη αναμενόμενο επίσης και το αποτέλεσμα της κάλπης, αφού η μονομαχία Μεϊμαράκη - Τζιτζικώστα, που πολλοί προσδοκούσαν και είχε γίνει κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή ως πιθανότητα από την κοινή γνώμη, τελικά δεν προέκυψε, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δυνατό φίνις πλασαρίστηκε δεύτερος, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη, αφήνοντας εκτός δεύτερου γύρου και με διαφορά τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας.

Με αυτά τα δεδομένα, όλα θα κριθούν στις 10 Ιανουαρίου, όπου καλούνται όσοι πήραν μέρος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής να επιλέξουν μεταξύ του πρώτου Β. Μεϊμαράκη και του δεύτερου Κ. Μητσοτάκη για πρόεδρο της ΝΔ. Μεσολαβούν δηλαδή 20 μέρες για να αποφασίσει το ίδιο εκλογικό σώμα αν θα επιλέξει το "φαβορί "Β. Μεϊμαράκη ή το "αουτσάιντερ" Κ. Μητσοτάκη, με τους εκτός δεύτερου γύρου διεκδικητές της προεδρίας (Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη) να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Η εσωκομματική αυτή μάχη ανέδειξε μεταξύ άλλων και την παραδοσιακή ισχυρή επιρροή Καραμανλικών - Μητσοτακικών, με εκφραστές σ’ αυτήν τη φάση τους δύο διεκδικητές της προεδρίας, καθώς και τη φθίνουσα δύναμη του τρίτου πόλου των Σαμαρικών που στήριξε τους δυο ηττημένους και που τώρα θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιον θα ρίξει το βάρος της.

Αν το μήνυμα της προχθεσινής εσωκομματικής διαδικασίας με τη μαζική συμμετοχή που καταγράφηκε και το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν εντολή για ενωμένη και με ισχυρή παρουσία κεντροδεξιά παράταξη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, το ζητούμενο είναι ποιο θα είναι το αντίστοιχο μήνυμα που θα... εκπέμψει η κάλπη σε 20 μέρες και ποιος από τους δύο διεκδικητές θα το εκφράσει!

Το βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού της επηρεάζουν και αφορούν ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό και γι’ αυτό έχουν μείζονα σημασία και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey