Ανανεωμένο κατά τα 4/5 του το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιάννη Πετρέλλη να κάνει την έκπληξη στην πέμπτη θέση

Ο Γιάννης Τσαμουργκέλης επικεφαλής

08/09/2015 - 17:08

Ανανεωμένο πράγματι κατά τα 4/5 του, όπως είχε γράψει το «Ε» από την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε και επίσημα μέσα στο Σαββατοκύριακο το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

Ανανεωμένο πράγματι κατά τα 4/5 του, όπως είχε γράψει το «Ε» από την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε και επίσημα μέσα στο Σαββατοκύριακο το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

Στην πρώτη θέση της λίστας δεσπόζει η παρουσία του Πανεπιστημιακού Γιάννη Τσαμουργκέλη που τον τελευταίο καιρό είχε «μετακομίσει» στη ΔΗΜΑΡ, προερχόμενος ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ, φιλοδοξεί να εκφράσει τον αέρα ανανέωσης και ανασυγκρότησης της δημοκρατικής συμπαράταξης.

Ωστόσο πολύ δυνατά «έπαιξε» καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και η πιθανότητα υποψηφιότητας του πρώην περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή, είτε για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, είτε για να στηρίξει με την παρουσία του την προσπάθεια από μία άλλη θέση.

Τελικώς όμως η προοπτική αυτή δεν προχώρησε, με την είσοδο ωστόσο του ιστορικού στελέχους Γιάννη Πετρέλλη στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου, να δυναμώνει κατά πολύ το ψηφοδέλτιο σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου Ιανουαρίου.

Στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, δεν κρύβουν πως το νέο ψηφοδέλτιο θα έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως εξασφάλισαν υποψηφιότητες που ικανοποιούν τον συμβολισμό που επιθυμεί να βγάλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη προς τα έξω. Αυτό της ανανέωσης και της ανασυγκρότησης που σε επίπεδο Λέσβου δύναται να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος και υπό προϋποθέσεις να «κοιτάξει» την τρίτη θέση. Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου τίθεται η Βάσω Χοχλάκα που ηγήθηκε της εκλογικής προσπάθειας του περασμένου Ιανουαρίου και αποδέχτηκε την είσοδο του Γιάννη Τσαμουργκέλη στην κορυφή της λίστας.

Βερρής και Μισόπαππας
Στην τρίτη θέση μπαίνει ο 31χρονος φοροτεχνικός Πανταλέων Βερρής, ο οποίος είχε θέσει στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές υποψηφιότητα με την παράταξη του Νάσου Γιακαλή, καταγράφοντας αξιοσημείωτη παρουσία.

Στην τέταρτη θέση έρχεται μία νέα υποψηφιότητα από τη Λήμνο, αυτή του ιστορικού στελέχους του Κινήματος, Παναγιώτη Μισόπαππα. Στην πέμπτη θέση το ΠΑΣΟΚ επεφύλασσε ένα δυνατό όνομα από το παρελθόν. Εκείνο του Γιάννη Πετρέλλη, του γνωστού δικηγόρου, που μπαίνει ξανά σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μετά τη δεκαετία του ΄90, με σαφή στόχο να βάλει πλάτη στη νέα εκλογική προσπάθεια της παράταξης, χωρίς να έχει προσωπικές βλέψεις.

«Έπαιξε» δυνατά ο Γιακαλής
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ «έπαιξε» πολύ δυνατά η πιθανότητα της υποψηφιότητας του Νάσου Γιακαλή.

Με τον ίδιο που είναι γνωστό πως διατηρεί άριστες σχέσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, να συγκεντρώνει πολλές θετικές γνώμες πως μπορεί να δώσει μία μεγάλη δυναμική στο ψηφοδέλτιο, μπαίνοντας στην πρώτη θέση. Ωστόσο οι συζητήσεις που έγιναν, δεν κατέληξαν τελικά σε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά προϊόν αυτής της σκέψης για επιστράτευση ενός παλιού μεν αλλά δυναμικού ονόματος, ήταν προφανώς η επιλογή του Γιάννη Πετρέλλη.

Παραίτηση Δαγκλή
Στον αντίποδα το ριζικό «ξήλωμα» του παλιού ψηφοδελτίου, προκάλεσε και γκρίνιες. Με τον αντιπρόεδρο της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Στρατή Δαγκλή να εκφράζει διαφωνίες και για τον τρόπο που καταρτίστηκε το νέο ψηφοδέλτιο και να παραιτείται, χωρίς όμως να αποχωρεί από τον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ας σημειωθεί ότι ο Στρατής Δαγκλής βρισκόταν στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο και με τις… ανακατατάξεις που προέκυψαν πλέον είναι εκτός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey