Διαφορετικό αποτέλεσμα έβγαλαν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Λήμνο

Κωνσταντινόπουλο η Λέσβος, Λοβέρδο η Λήμνος, αλλά πρόεδρος η Γεννηματά

16/06/2015 - 13:50

Με τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή να αγγίζει τις σημερινές προσδοκίες της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, ο Νομός Λέσβου ανέδειξε άτυπο νικητή τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τη Μυτιλήνη ωστόσο να δείχνει προτίμηση στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και την Καλλονή στη Φ. Γεννηματά.

Με τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή να αγγίζει τις σημερινές προσδοκίες της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, ο Νομός Λέσβου ανέδειξε άτυπο νικητή τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τη Μυτιλήνη ωστόσο να δείχνει προτίμηση στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και την Καλλονή στη Φ. Γεννηματά.

Οι εναπομείναντες ψηφοφόροι λοιπόν του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο και στη Λήμνο έστειλαν από τις δικές τους κάλπες ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που αποτυπώθηκε πανελλαδικά και εξέλεξε πανηγυρικά με ποσοστό άνω του 50% νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική παράταξη τη Φώφη Γεννηματά.

Σε σύνολο λοιπόν περίπου 450 ψηφισάντων για την κρίσιμη εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ που δεν αντέχει σε σύγκριση με τους αριθμούς της αντίστοιχης διαδικασίας το 2008, ο Αντρέας Λοβέρδος μέτρησε 156 σταυρούς, η Φώφη Γεννηματά 137 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 131.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στη Λέσβο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είχαν την δυνατότητα να ψηφίσουν τελικά σε δύο κάλπες και όχι σε μία όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί μεταξύ των επιτελείων των τριών υποψηφίων.

Επικράτηση Κωνσταντινόπουλου στη Λέσβο
Στην κάλπη της Μυτιλήνης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ήταν ο μεγάλος νικητής μετρώντας 110 ψήφους, αφήνοντας πίσω του τον Αντρέα Λοβέρδο με 80 και τρίτη τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μόλις με 44 ψήφους.

Στην Καλλονή όμως η κάλπη έδειξε προτίμηση στην κ. Γεννηματά, αναδεικνύοντάς την πρώτη με 55 ψήφους, δεύτερο τον Αντρέα Λοβέρδο με 21 και τρίτο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με 16. Εντελώς δικό της αποτέλεσμα έβγαλε η Λήμνος, δίνοντας προβάδισμα στον κ. Λοβέρδο, με δεύτερη τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τρίτο τον νεαρό Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ενδεικτικό του ότι σε τρεις διαφορετικές κάλπες, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ του νομού Λέσβου, έστειλαν… διαφορετικό μήνυμα που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το πανελλαδικό, που έδωσε πανηγυρική νίκη και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος ,στην κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

Ηλικιακά κριτήρια
Πώς εξηγείται το «διαφορετικό» αποτέλεσμα τόσο ανά κάλπη σε επίπεδο Νομού Λέσβου, που έβγαλε ουσιαστικά τρεις νικητές, όσο και συνολικά που έβγαλε άλλο πρόεδρο (τον Ανδρέα Λοβέρδο) σε σχέση με το πανελλαδικό; Από την ηλικία κυρίως των ψηφοφόρων. Αφού οι νεολαίοι φαίνεται από τα στοιχεία των ψηφισάντων στη Νομαρχιακή της Λέσβου πως έδωσαν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον νεαρό Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στη Μυτιλήνη, αλλά στην «περιφέρεια» οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έδειξαν εμπιστοσύνη στον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και στην ιστορία του ονόματος «Γεννηματά».

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο Γιώργος Φινφίνης δεν μπήκε στη διαδικασία να σχολιάσει το αποτέλεσμα, δίνοντας το σύνθημα για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση για την επόμενη ημέρα. «Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στα νέα της καθήκοντα και την ευχή όλων μας να φανεί αντάξια στο δύσκολο ρόλο που ανέλαβε για την αναγέννηση και ανασυγκρότηση του κινήματος».  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey