Περιοδεία Αθανασίου σε Σίγρι, Ερεσό, Άντισσα και Χίδηρα

22/01/2015 - 16:43

Στην Ερεσό, την Άντισσα, το Σίγρι και τα Χύδηρα περιόδευσε το απόγευμα της Τρίτης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με τη ΝΔ στο Νομό Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην Ερεσό, την Άντισσα, το Σίγρι και τα Χύδηρα περιόδευσε το απόγευμα της Τρίτης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με τη ΝΔ στο Νομό Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής ενώ συζήτησαν για πολλή ώρα θέματα που τους απασχολούν, όπως αγροτικά ζητήματα, το λιμάνι του Σιγρίου, ο οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου όπου εξασφαλίστηκαν 42 εκατ. ευρώ και παράλληλα επισπεύστηκαν οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις και για την έναρξη των εργασιών της βελτίωσης του μεγαλύτερου οδικού άξονα της Λέσβου, που συνεχίζονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο οδικός άξονας Καλλονής Σιγρίου με την ολοκλήρωσή του, θα ενώσει επιτέλους ένα νησί που για χρόνια ήταν “κομμένο” στη μέση. Με τη βελτίωση της οδού θα διευκολυνθεί σημαντικά η πρόσβαση από και προς την Ερεσό, και το Σίγρι, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί με πιο ταχείς ρυθμούς ολόκληρη η περιοχή.

Σε ότι αφορά διάφορα περίεργα που ακούγονται. Μην λαμβάνετε υπόψιν σας τις διάφορες σειρήνες που μιλούν για φορολόγηση των επιδοτήσεων. Πρόκειται για Ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν φορολογούνται.

Επίσης, δόθηκαν πιστώσεις και υλοποιήθηκαν έργα 1 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 500 χιλ. ευρώ στο Δήμο Λέσβου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση του Επαρχιακού και του Αγροτικού οδικού δικτύου από ζημιές που προκλήθηκαν από θεομηνίες. Δημιουργήθηκε γραφείο ΟΓΑ στη Λέσβο.

Με πρωτοβουλίες και συνεχείς παρεμβάσεις μας, πετύχαμε να μπει σε τροχιά υλοποίησης, η επίλυση του προβλήματος σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων. Ένα ζήτημα που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015. Πήραμε πρωτοβουλία για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ. Προωθήσαμε τις αποζημιώσεις για τα ζώα που θανατώθηκαν λόγω καταρροϊκού πυρετού ενώ ζητήσαμε και για επιπλέον αποζημίωση από κοινοτικούς πόρους. Η πρωτογενής παραγωγή βρίσκεται στο κέντρο του Σχεδιασμού μας.

Σας ευχαριστώ..”

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey