Προτάσεις Ν. Σηφουνάκη στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό

«Προσαρμογή» στη νησιωτική κλίμακα

04/07/2014 - 22:53

Να έχουν ανάλογες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης με τις μεγάλες μονάδες της ηπειρωτικής χώρας και μικρότερες που δραστηριοποιούνται στο νησιωτικό χώρο, προτείνει ο Νίκος Σηφουνάκης με παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό.

Να έχουν ανάλογες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης με τις μεγάλες μονάδες της ηπειρωτικής χώρας και μικρότερες που δραστηριοποιούνται στο νησιωτικό χώρο, προτείνει ο Νίκος Σηφουνάκης με παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Ο βουλευτής του Νομού Λέσβου ενημέρωσε χθες πως ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Σηφουνάκης τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων της Επιτροπής καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που - όπως σημειώνει - «αποσκοπούν στη βελτίωση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, με ιδιαίτερη έμφαση στη διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης στις νησιωτικές περιοχές της χώρας».

Ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, ευέλικτου τουριστικού προϊόντος, που θα δίνει τη δυνατότητα σε ξενοδοχειακά καταλύματα που αναβαθμίζονται σε κατηγορία τεσσάρων ή πέντε αστέρων και βρίσκονται σε εκτάσεις οικοπέδων από 30 έως 50 στρεμμάτων, να μπορούν να εκμισθώνουν ή να πωλούν μέρος τους κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Σήμερα ο Νόμος 4179/2013 παρέχει αντίστοιχη δυνατότητα πώλησης ή εκμίσθωσης - μέσω του νέου προϊόντος «σύνθετο τουριστικό κατάλυμα» - μόνο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που βρίσκονται σε οικόπεδα από 50 στρέμματα και πάνω, στερώντας, όπως υποστηρίζει ο κ. Σηφουνάκης, «ένα πολύτιμο εργαλείο εξασφάλισης σταθερής πελατείας και ρευστότητας σε όλο το νησιωτικό χώρο και βεβαίως στο Β. Αιγαίου, που με την ισχύουσα αρτιότητα αποκλείεται».

Ο κ. Σηφουνάκης κατέθεσε προς την υπουργό Τουρισμού και την πρόταση του Επιμελητηρίου Λέσβου, ενώ αναφέρθηκε και στις θέσεις της Περιφέρειας και των νησιών.
Η συνέχιση της συζήτησης και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη του β΄ θερινού τμήματος, στο οποίο ο κ. Σηφουνάκης είναι επίσης μέλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey