Τεντόμας κατά Γιακαλή:

«Συνηγορείτε στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου»

02/07/2014 - 14:39

Η συζήτηση ενός τεχνικού θέματος στην Επιτροπή Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας έγινε πεδίο νέας πολιτικής αντιπαράθεσης

Η συζήτηση ενός τεχνικού θέματος στην Επιτροπή Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας έγινε πεδίο νέας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Τεντόμα και της περιφερειακής αρχής.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβανόταν η ανανέωση-τροποποίηση ΑΕΠΟ (περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου) για την κατασκευή έργων βελτίωσης της λειτουργίας του αερολιμένα Μυτιλήνης.

Στην εισήγηση του θέματος τονιζόταν πως σήμερα, και επειδή το αεροδρόμιο πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτη, προέχει για τον κύριο του έργου η ανανέωση-τροποποίηση της ΑΕΠΟ και σε περίπτωση που απαιτηθούν άλλες λύσεις, να επανέλθει με νέο αίτημα ο ιδιώτης που θα εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο.

Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τεντόμα, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» πρότεινε να μη ληφθεί απόφαση και να παραπεμφθεί το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να αποτρέψει την προσπάθεια διευκόλυνσης της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Μυτιλήνης.

Η πρόταση απορρίφθηκε τόσο από την πλευρά της πλειοψηφίας, όσο και από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας.
«Τελικά, ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες; Οι πολίτες αυτού του τόπου, όλοι μας, πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, πριν διαπιστώσουμε ότι είμαστε μετανάστες σε μια πατρίδα που πουλήθηκε “όπως ήταν, επιπλωμένη”», σημειώνει ο κ. Τεντόμας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey