Αισιόδοξος δήλωσε ο Γιακαλής στον ΑΝΤ1

22/05/2014 - 20:54

 H περίφημη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής σκονίζεται στα συρτάρια και δεν υλοποιήθηκε ποτέ από το 1992. Κάποιους βολεύει σήμερα να επιρρίπτουν ευθύνες στην αιρετή Περιφερειακή αρχή για τις απαράδεκτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουμε εμείς την αρμοδιότητα.

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε σήμερα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, έχοντας για πρώτη φορά την δυνατότητα να αναδείξει τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών μας.

«Τα δεδομένα για την νησιωτική Περιφέρειά μας είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτά που ισχύουν στις ηπειρωτικές περιφέρειες της χώρας», τόνισε.

«Η περίφημη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής σκονίζεται στα συρτάρια και δεν υλοποιήθηκε ποτέ από το 1992. Κάποιους βολεύει σήμερα να επιρρίπτουν ευθύνες στην αιρετή Περιφερειακή αρχή για τις απαράδεκτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουμε εμείς την αρμοδιότητα.

Εμείς αυτήν την αρμοδιότητα με τους ανάλογους πόρους την διεκδικούμε και με βάση το νόμο 3852/2010 χωρίς η κυβέρνηση να ανταποκρίνεται. Έχει άραγε κανένας Υπουργός ταξιδέψει με τα υπέργηρα πλοία στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων, της Λήμνου; Ξέρουν τι ταλαιπωρία τραβούν οι νησιώτες μας; Έχουν όμως το θράσος οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης να οργανώνουν φέστες τρεις μέρες πριν τις εκλογές όπως η κ. Κεφαλογιάννη στη Σάμο για να στηρίξουν την υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας κ. Καλογήρου. Γιατί κώφευαν και κωφεύουν τόσο καιρό στα αιτήματά μας, στα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τόσο τις δικές μας, όσο και των άλλων φορέων; Όμως ο κόσμος γνωρίζει, -τόνισε ο κ. Γιακαλής-. Γνωρίζει ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, μέσα από τις μεγάλες περικοπές πόρων λόγω των μνημονίων, ενέταξε και δρομολόγησε σημαντικά έργα για τα νησιά μας, εξασφάλισε πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για κοινωνικές δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο που σήμερα υποφέρει. Τέτοιες δράσεις είναι τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τους Παιδικούς Σταθμούς, το «Βοήθεια στο σπίτι», τα ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης), για την περίοδο 2014-2020. Παράλληλα υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, δίνοντας κίνητρα μέσω του νέου ΕΣΠΑ στους νέους για να μείνουν και να δημιουργήσουν στα νησιά μας.

Εμείς ως παράταξη «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε με την ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων στους τομείς της κτηνοτροφίας, της αλιείας, της γεωργίας, της μελισσοκομίας, ώστε να παράξουμε άριστα τοπικά προϊόντα που θα βγουν δυναμικά στις αγορές.

Είμαι σίγουρος -κατέληξε ο κ. Γιακαλής- ότι ο κόσμος την Κυριακή 25 Μαϊου θα ψηφίσει για μία ανεξάρτητη, διεκδικητική και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση στο Βόρειο Αιγαίο. Γι’ αυτό και είμαι αισιόδοξος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey