Ίδρυση Αντιπεριφέρειας Τουρισμού με έδρα τη Σάμο υποσχέθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης

Κεφαλογιάννη - Καλογήρου στη Σάμο για τον Τουρισμό

21/05/2014 - 23:10

Τις προτάσεις του συνδυασμού της «Εμείς, για το Αιγαίο» για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παρουσίασε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο.

Τις προτάσεις του συνδυασμού της «Εμείς, για το Αιγαίο» για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παρουσίασε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και συμμετείχαν μέλη τοπικών φορέων του τουριστικού κλάδου.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στο Βόρειο Αιγαίο. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία τρίτης πύλης εισόδου στο Καρλόβασι. Επίσης ανέφερε ότι η Σάμος είναι ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ενδεικτικά ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου υποστήριξε ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που μπορούν να τα καταστήσουν πόλο τουριστικής έλξης και τόνισε:

 «Για την ανάπτυξη του τουρισμού χρειάζονται βούληση, σχέδιο, οργάνωση. Χρειάζονται άνθρωποι ικανοί, δυναμικοί, δραστήριοι, αποτελεσματικοί. Χρειάζεται συντονισμός από μια νέα εκπροσώπηση. Πρώτα από όλα όμως χρειάζεται η συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου».

 

 Η ομιλία της Χ. Καλογήρου

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαι πολύ χαρούμενη που σας καλωσορίζω σήμερα εδώ, στο όμορφο νησί μας, στη Σάμο, για να μιλήσουμε όλοι μαζί για ένα θέμα που αφορά την καρδιά της οικονομίας μας. Τον τουρισμό.

Είναι μεγάλη μου χαρά που στη σημερινή μας εκδήλωση είναι παρούσα η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, που έχει εργαστεί συστηματικά σε παγκόσμιο επίπεδο με σημαντικά αποτελέσματα. Έχει καταγραφεί σε πραγματικούς αριθμούς η φετινή ανοδική πορεία στον τουρισμό ολόκληρης της χώρας.

Είναι μεγάλη τιμή για την παράταξή μας, «Εμείς, για το Αιγαίο» κα Κεφαλογιάννη, η παρουσία και η συμμετοχή σας στην πρωτοβουλία της σημερινής εκδήλωσης.

Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Φίλες και φίλοι,

Το γνωρίζουμε όλοι. Ο τουρισμός είναι πηγή πλούτου για την πατρίδα μας. Ιδιαίτερα για τα νησιά μας.

Για τα νησιά μας, που συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που μπορούν να τα καταστήσουν πόλο τουριστικής έλξης. 

Έχω πει - και θα το επαναλαμβάνω διαρκώς - ότι πιστεύω βαθιά πως το αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον μας, η γεωγραφική μας θέση, μπορεί να αποτελέσει το στρατηγικό μας πλεονέκτημα.

Όμως αυτό αποτελεί μόνο μία απαραίτητη πρώτη βάση. Χρειάζεται επιπρόσθετα και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό.  Για να μην υπάρξει ξανά πτωτική πορεία, όπως καταγράφηκε για τη Σάμο το 2013.

Όσο δίνουμε τη μάχη των εκλογών, έχω αναφερθεί πολλές φορές στη νέα αντίληψη της παράταξής μας «Εμείς, για το Αιγαίο», για τον τουρισμό, μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών μας πόρων.

Μέσα από την αξιοποίηση του ανθρώπινού μας δυναμικού.

Έχω υπογραμμίσει ότι χρειαζόμαστε ένα brand name για τα νησιά μας.

Ένα brand name που θα χαρακτηρίσει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους.

Ταυτόχρονα, χρειάζονται μια σειρά από δράσεις, ανάδειξης των πολιτιστικών μας και των περιβαλλοντικών μας χαρακτηριστικών.

Υπογραμμίζω μερικά κεντρικά σημεία από το πρόγραμμά μας.

•        Ίδρυση Αντιπεριφέρειας Τουρισμού με έδρα τη Σάμο, ένα νησί εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, με πλούσια βλάστηση και σημαντικά μνημεία.

•        Κατάρτιση και υλοποίηση ειδικού προγράμματος για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Σάμο, με τη συμβολή εξειδικευμένων ατόμων και πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός κάθε πύλης εισόδου των νησιών μας, καθώς και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη γείτονα Τουρκία, με στοχευμένη προβολή και προωθητικές ενέργειες.

•        Ενίσχυση της προσπάθειας για προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στα νησιά μας με συμμετοχή σε ειδικές εκθέσεις, συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς της χώρας (ΟΛΠ, κτλ) που έχουν τεχνογνωσία.

Ανάδειξη των σημαντικών χώρων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Έχω επίσης αναφερθεί σε συγκεκριμένες πολιτικές ριζικής βελτίωσης της επικοινωνίας με την υπόλοιπη χώρα,

με σταθερά δρομολόγια και αξιόπιστα πλοία από και προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Με παράλληλη ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής σύνδεσης των νησιών μας, παράμετρος που θα ενθαρρύνει την οικονομική, κοινωνική και φυσικά τουριστική κινητικότητα του τόπου μας.

Αυτές είναι φίλες και φίλοι οι κεντρικές μας σκέψεις για τον τουρισμό.

Και θα πω για ακόμη μια φορά ότι το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας αποτελεί το ανεξάντλητο κεφάλαιό μας και πρέπει αυτό να μη φεύγει ποτέ από το νου μας.

Όλα αυτά χρειάζονται για την υλοποίησή τους βούληση, σχέδιο, οργάνωση.

Χρειάζονται ανθρώπους ικανούς, δυναμικούς, δραστήριους, αποτελεσματικούς.

Χρειάζονται συντονισμό από μια νέα εκπροσώπηση.

Πρώτα από όλα όμως χρειάζονται τη συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου.

Το έχω ξαναπεί και το σημειώνω και σήμερα.

Η δύναμη των νησιών μας, είναι η δύναμη των ανθρώπων τους.

Σας ευχαριστώ  θερμά όλους.

Καλωσορίζω στο βήμα, την Υπουργό Τουρισμό, κα Όλγα Κεφαλογιάννη….

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey