Παρουσίαση του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» (βίντεο)

Αντίσταση και ανασυγκρότηση…

30/04/2014 - 14:38

Με μήνυμα αντίστασης κατά των μνημονικών πολιτικών και ανάγκης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών μας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αγλαΐα Κυρίτση παρουσίασε χθες το μεσημέρι τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή».

Με μήνυμα αντίστασης κατά των μνημονικών πολιτικών και ανάγκης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών μας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αγλαΐα Κυρίτση παρουσίασε χθες το μεσημέρι τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή».

«Είμαι ιδιαίτερη υπερήφανη διότι στο ψηφοδέλτιό μας αντανακλώνται το ήθος και οι αξίες της Αριστεράς», τόνισε η κ. Κυρίτση αναφορικά με τους υποψηφίους που συμμετέχουν στην παράταξή της, προσθέτοντας: «Τα πρόσωπα του συνδυασμού μας, γυναίκες και άντρες, εργαζόμενοι, άνεργοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, αντανακλούν την κοινωνική συμμαχία που εμείς εξ αρχής δηλώσαμε ότι θέλουμε να επιτευχθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμά μας, προκειμένου να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Προτεραιότητες…
Αναφερόμενη στις θέσεις και τους άξονες της πολιτικής παράταξης της οποίας ηγείται, η υποψήφια περιφερειάρχης ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές, και για το λόγο αυτόν εξήγγειλε την ίδρυση Γραφείου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Κρίσης και τη συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας και στον τομέα αυτόν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη φημολογούμενη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά, με την κ. Κυρίτση να επισημαίνει πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, θα βρει αντιμέτωπους όλους τους νησιώτες. Μάλιστα κάλεσε για το θέμα να τοποθετηθούν και οι συνυποψήφιοί της που στηρίζονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.

Τέλος, αναφερόμενη στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις λαϊκές αγορές, η κ. Κυρίτση τόνισε πως με το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απειλούνται με διάλυση 50.000 οικογένειες πανελλαδικώς και στόχος είναι η παράδοση στα καρτέλ μιας αγοράς στην οποία διατίθεται το 70% της ντόπιας αγροτικής παραγωγής.


Από την παρουσίαση του συνδυασμού της Αγλ. Κυρίτση, χθες το μεσημέρι

Στα επιμέρους…
Στις υπόλοιπες τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων συμβούλων, αναφορά υπήρξε στο ζήτημα της δημιουργίας αιολικών πάρκων στα νησιά της Περιφέρειας από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Μάκη Αξιώτη. Ο κ. Αξιώτης τόνισε πως για το ζήτημα που αφορά στην περιβαλλοντική και παραγωγική φυσιογνωμία των νησιών μας στο μέλλον, οφείλουν να τοποθετηθούν όλοι οι συνδυασμοί ξεκάθαρα, για να γνωρίζουν οι πολίτες τι θα επιλέξουν.

Εκτενής αναφορά έγινε και στα αγροτικά θέματα τις Περιφέρειας, με τους υποψηφίους Στρατή Κεφάλα και Στρατή Νικολάου να επισημαίνουν πως από την τωρινή περιφερειακή αρχή έχουν αφεθεί στην τύχη τους κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή. Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφάλας ανέφερε πως δεν έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια πρόταση για τη νέα ΚΑΠ και δεν έχει γίνει καμμία ενέργεια για το πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, που πλήττει 20.000 παραγωγούς. Ο κ. Νικολάου τόνισε πως η τωρινή περιφερειακή αρχή έχει αφήσει πολλά προβλήματα να χρονίζουν, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δακοκτονία και τη διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey