Επιμένουν δημοσιεύματα για υποψηφιότητα Χρ. Καλογήρου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ η ίδια υπογραμμίζει:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα…»

14/01/2014 - 13:39

Σειρά δημοσιευμάτων που φιλοξένησαν εκτιμήσεις για τις υποψηφιότητες των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, υπήρξαν και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε αρκετά μάλιστα εξ αυτών φέρονταν ως ειλημμένες οι αποφάσεις μεγάλων κομμάτων για τα πρόσωπα που θα στηρίξουν στο σύνολο σχεδόν των περιφερειών.

Σειρά δημοσιευμάτων που φιλοξένησαν εκτιμήσεις για τις υποψηφιότητες των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, υπήρξαν και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε αρκετά μάλιστα εξ αυτών φέρονταν ως ειλημμένες οι αποφάσεις μεγάλων κομμάτων για τα πρόσωπα που θα στηρίξουν στο σύνολο σχεδόν των περιφερειών. Σ’ ό,τι αφορά στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ επιμένουν οι πληροφορίες στον αθηναϊκό Τύπο πως η Ν.Δ. προσανατολίζεται να επιλέξει υποψήφιο ανάμεσα στους Παύλο Βογιατζή και Χριστιάνα Καλογήρου, το δημοσίευμα της έγκριτης «Καθημερινής» αναφέρει πως το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει την υποψηφιότητα της γενικής γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Απ’ την πλευρά της, όμως, η κ. Καλογήρου μιλώντας στο «Ε» ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως κατά την προσωπική της άποψη είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ανοίξει η προεκλογική περίοδος. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο δε βοηθά, τουναντίον δυσχεραίνει το έργο των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών σε δήμους και περιφέρειες.

Ποιους θα στηρίξει
Εν όψει των εκλογών του Μαΐου, η Ν.Δ. φέρεται κατά την «Καθημερινή» να κάνει την πρώτη της κίνηση στη γραμμή που χάραξε ο νέος γραμματέας της, Ανδρέας Παπαμιμίκος, βάσει της οποίας το κόμμα δεν πρόκειται να ανακοινώσει χρίσματα, αλλά αντιθέτως θα κοινοποιήσει ποιους υποψηφίους αναμένεται να στηρίξει στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», «αποτελεί ειλημμένη απόφαση η στήριξη των Κώστα Μπακογιάννη για τη Στερεά Ελλάδα, Χριστιάνας Καλογήρου για το Βόρειο Αιγαίο, Σεραφείμ Τσόκα για την Περιφέρεια Κρήτης, Γιώργου Παυλίδη για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και, πιθανότατα, του Γιώργου Παπαναστασίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

Παρόντες στη μάχη βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, θα είναι και οι νυν περιφερειάρχες της Κώστας Αγοραστός (Θεσσαλία), Αλέκος Καχριμάνης (Ήπειρος), Γιώργος Δακής (Δυτική Μακεδονία) και Σπύρος Σπύρου (Ιόνια Νησιά), όπως και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που τώρα υπηρετεί ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας διαδεχθεί τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Παραμένουν τα κενά ως προς την Περιφέρεια Αττικής, την Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο, όπου οι αποφάσεις τής Ν.Δ. αναμένεται να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η κ. Καλογήρου, σχολιάζοντας το σύνολο των δημοσιευμάτων που αφορούν σε υποψηφιότητες, κι όχι μόνο ό,τι την αφορά προσωπικά, σημείωσε: «Δεν μπορούμε τόσο νωρίς να μπαίνουμε σε μια τέτοια διαδικασία, σε προεκλογική περίοδο, όταν απέχουμε απ’ τις αυτοδιοικητικές εκλογές σχεδόν 4,5 μήνες. Θεωρώ ότι η παρατεταμένη, για μακρό χρονικό διάστημα προεκλογική περίοδος, ειδικά για την αυτοδιοίκηση, δε βοηθά στο έργο κανενός φορέα. Άλλωστε, δεν έχουμε την πολυτέλεια, ενώ τρέχει το ΕΣΠΑ, οι φορείς που κατά βάση το υλοποιούν, δήμοι και περιφέρειες, να μη δίνουν κατά προτεραιότητα βάρος σ’ αυτό.»

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η κ. Καλογήρου είχε υποστηρίξει αναφορικά με τις υποψηφιότητες την άποψη πως «κλειδώνουν» μόνο όταν προβούν σε ανακοίνωση οι ίδιοι οι υποψήφιοι. Σε ό,τι δε αφορά στην ιδιότητα της γενικής γραμματέα τής ΑΔΑ, δε φέρεται να υπάρχει ασυμβίβαστο προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στο Βόρειο Αιγαίο, αφού η έδρα της Αποκεντρωμένης είναι στον Πειραιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey