Αποφασισμένος να δώσει μάχη για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου, ακόμη και μόνος του στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Σηφουνάκης

«Έως το τέλος»

03/12/2013 - 15:12

«Έστω κι ένας δήμος, ο δικός μας, να μπορέσει να σπάσει, αυτό θα είναι επιτυχία για τον αγώνα που δίνει τρία χρόνια τώρα το νησί της Λέσβου», εκτιμά ο Νίκος Σηφουνάκης, που φέρεται αποφασισμένος έστω και μόνος του μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει ως το τέλος την προσπάθεια διαίρεσης του ενιαίου Δήμου σε περισσότερους.

«Έστω κι ένας δήμος, ο δικός μας, να μπορέσει να σπάσει, αυτό θα είναι επιτυχία για τον αγώνα που δίνει τρία χρόνια τώρα το νησί της Λέσβου», εκτιμά ο Νίκος Σηφουνάκης, που φέρεται αποφασισμένος έστω και μόνος του μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει ως το τέλος την προσπάθεια διαίρεσης του ενιαίου Δήμου σε περισσότερους. Αρκεί, φυσικά, να υπάρξει πολιτική βούληση απ’ το Μαξίμου και να φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο, ώστε ο καθένας δημοσίως, έστω και σε ονομαστική ψηφοφορία αν χρειαστεί, να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη λεσβιακή κοινωνία. Μάλιστα, για το όλο θέμα ο βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει απευθυνθεί και εγγράφως στον πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Βενιζέλο, διαμηνύοντας την απόφασή του να παραμείνει έως το τέλος υπέρμαχος της άποψης ότι ο Δήμος Λέσβου πρέπει να διαιρεθεί.

Τις προηγούμενες μέρες και απόντος του κ. Σηφουνάκη στη Ρώμη, λόγω της συμμετοχής του σε αντιπροσωπεία της Βουλής για τις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνόδου τού ΝΑΤΟ, το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της άποψης να μη γίνει καμμία αλλαγή στο χωροταξικό του «Καλλικράτη».

Την ίδια στάση τήρησαν τα στελέχη του κόμματος και στη συνάντηση που ακολούθησε με στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), συμφωνώντας απολύτως με την, ταυτόσημη ούτως ή άλλως, απόφαση του συλλογικού οργάνου να μη σπάσει κανένα δήμος. Μάλιστα, επικεφαλής στο συγκεκριμένο θέμα φέρονται οι Γιώργος Ντόλιος και Πάρις Κουκουλόπουλος, που για τους δικούς τους λόγους έκαστος (ο πρώτος ως θέμα αρχής, αφού ήταν υφυπουργός Εσωτερικών όταν ψηφίστηκε ο «Καλλικράτης», ο δεύτερος επιμένει ότι θα υπάρξει ντόμινο αιτημάτων για διαιρέσεις δήμων), αρνούνται κατηγορηματικά να διαιρεθούν οι νησιωτικοί δήμοι.

Χωρίς συμμάχους
Σε ιδιωτική συνομιλία, το περιεχόμενο της οποίας μάς μεταφέρθηκε, ο κ. Σηφουνάκης σχολίαζε προχθές πως κι αυτήν τη φορά η Λέσβος και το αίτημά της για διαίρεση του ενός Δήμου έμεινε ξανά, όπως και το 2010, χωρίς συμμάχους στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό, όπως συνέχιζε ο πρώην υπουργός, γιατί και τώρα, η Κέρκυρα, καθώς και η Ρόδος, αλλά και άλλοι μικρότεροι δήμοι, τάσσονται αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας ενός δήμου, όπως είχαν ταχθεί και τότε πολλά στελέχη στα περισσότερα νησιά.

Στην ίδια συζήτηση ο βουλευτής του Νομού Λέσβου ανέφερε πως, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, ίσως να είναι και αδύνατον να περάσει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών - και βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Γενικό Λογιστήριο - και προβλέπει το σπάσιμο πέντε νησιωτικών δήμων, των Λέσβου, Ρόδου, Κέρκυρας, Σάμου και Κεφαλονιάς.

«Αντιθέτως, υπάρχουν ελπίδες και τουλάχιστον αυτό θα παλέψω ως το τέλος, αν υπάρξει η πολιτική βούληση και το Μαξίμου φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, να τεθεί θέμα ξεχωριστά για τη Λέσβο, και ο καθένας στην ψηφοφορία ας αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης, επισημαίνοντας στο συνομιλητή του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όποιος άλλος διαφωνεί, ας πάρει την ευθύνη να το καταψηφίσει. Προσωπικά, ό,τι είναι να κάνω για να περάσει, θα το κάνω.».

Ο βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη πως αν δεν είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός στο Εσωτερικών ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ίσως να μην είχε δημιουργηθεί έως τώρα το συγκεκριμένο νομοθέτημα, που σε κάθε περίπτωση, θα έρθει ή όχι στο κοινοβούλιο μόνο αν το πει το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε πως ο εκπρόσωπος Τύπου τού ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην πρόσφατη επίσκεψή του προ 10ημέρου στη Λέσβο, δεν είχε κάνει κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής συνέλευσης απολύτως κανένα σχόλιο για τη διαίρεση του Δήμου, παρ’ ότι προκλήθηκε κατ’ επανάληψη από κομματικά στελέχη, ενώ φέρεται πως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, μετέφερε αρμοδίως το κλίμα που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο, όπως και το μήνυμα που στέλνει η βάση του κόμματος κεντρικά για το τι πρέπει να περιμένει το ΠΑΣΟΚ αν δε συναινέσει στη διαίρεση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey