Η ΝΟΔΕ Λέσβου για τον Άρη Χατζηκομνηνό

Κατέβηκε απ’ το τραίνο…

26/09/2013 - 13:47

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. παίρνει θέση απέναντι στη στάση του Άρη Χατζηκομνηνού, απαντώντας έτσι σε σχετικό ερώτημα που έθεσε προ ημερών το «Ε», αλλά και στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. παίρνει θέση απέναντι στη στάση του Άρη Χατζηκομνηνού, απαντώντας έτσι σε σχετικό ερώτημα που έθεσε προ ημερών το «Ε», αλλά και στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κομματική οργάνωση επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι νεοδημοκράτες, πως ο υποψήφιος για δήμαρχος που στήριξε το κόμμα στις εκλογές τού 2010, έχει κατέβει απ’ το κομματικό τραίνο, ή - όπως σχολίαζαν στελέχη τής Ν.Δ. προσφάτως, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης -, «έθεσε μόνος του εαυτόν εκτός κόμματος». Βέβαια, με το σκεπτικό ότι οι απόψεις μεταβάλλονται, η ίδια ανακοίνωση αφήνει παραθυράκι στο μέλλον, αν αλλάξει εκ νέου πολιτικό προσανατολισμό ο πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, να επανέλθει στη Ν.Δ..

Μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου κατήγγειλε το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», με μόνη διαφοροποίηση αυτήν τού επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που εισηγήθηκε δικό του σχέδιο ψηφίσματος, μιλώντας για πολιτική εκμετάλλευση ενός άτυχου γεγονότος. Μια βδομάδα πριν, στη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου, είχε προηγηθεί, ομοίως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απροκάλυπτο φλερτ του ίδιου με τη «Χρυσή Αυγή».

Πιο συγκεκριμένα, με τη φράση «Α ρε, Κασιδιάρης που σας χρειάζεται», προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων Ντίνας Κοτζαδημητρίου και Αναστασίας Αντωνέλλη. Αυτές οι συμπεριφορές, εκτός από αποκαλυπτικές των απόψεών του, προφανέστατα έφεραν σε αμηχανία και ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους συναδέλφους του κ. Χατζηκομνηνού, δημοτικούς συμβούλους που κομματικά ανήκουν στη Ν.Δ.. Έτσι, στις 20 του μήνα, σε σχόλιό μας υποστηρίξαμε την ανάγκη η ΝΟΔΕ Λέσβου να πάρει θέση σε σχέση με τον εν λόγω σύμβουλο. Ακολούθησε προχθές Τρίτη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, στο ίδιο μήκος κύματος.

«Αποστασιοποιήθηκε…»
Χθες, σε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. και σε απάντηση όπως τονίζεται δημοσιευμάτων, καθώς και της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, αναφέρονται τα εξής: «Ο κ. Χατζηκομνηνός υπήρξε προβεβλημένο στέλεχος της παράταξης και τιμήθηκε με την ψήφο χιλιάδων συμπολιτών μας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ο ίδιος έχει, προφορικά, δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και αλλού, δε συμφωνεί με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και για το λόγο αυτόν έχει αποστασιοποιηθεί από το κόμμα. Σήμερα, δεν κατέχει καμμιά κομματική θέση.»

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης και μη αποκλείοντας «να ξανανέβει στο τραίνο», η ΝΟΔΕ σημειώνει: «Πιστεύουμε ότι τα κόμματα - και ιδίως το δικό μας - είναι κόμματα αρχών και ιδεών. Τα δε μέλη και στελέχη ελευθέρως βρίσκονται στις τάξεις του και, όποτε διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές του, μπορούν να εξέρχονται από αυτό. Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι πολιτικές είναι μεταβαλλόμενες μέσα στο χρόνο και στις συνθήκες της ζωής. Γι’ αυτόν το λόγο, πάντοτε είμαστε ανοιχτοί σε όποιον επιθυμεί να μεταβάλει τις απόψεις του και να επανέλθει στο κόμμα.»

Ερωτήματα προς ΣΥΡΙΖΑ
Το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης αφιερώνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η ΝΟΔΕ θέτει ερωτήματα, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για να υπάρξει ανταπάντηση: «Τελειώνοντας, θέλουμε, και εμείς με τη σειρά μας, να ρωτήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Και βεβαίως δε θα ρωτήσουμε για το αν καταδικάζει τη δολοφονία τριών ανθρώπων-εργαζομένων στη Marfin και το θάνατο πολλών αστυνομικών, τα τελευταία χρόνια, από “αγνώστους”. Αυτό το θεωρούμε αυτονόητο. Τους ρωτάμε αν, επιτέλους, ανακάλυψαν τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων και αν ναι, ας τους καταδικάσουν. Και κάτι τελευταίο. Στην αντιφασιστική διαδήλωση, πριν πέντε μέρες στην πόλη μας, παρουσία του βουλευτή τους, τα συνθήματα περί κρεμάλας και θανάτου εμπίπτουν στις συνταγματικές τους απόψεις, ή όχι;»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey