«Κορδελάκια» Ιωαννίδη λίγο πριν ανασχηματιστεί, μη αποδεχόμενος ό,τι συμφωνήθηκε στη Μυτιλήνη για τα έργα στον Ταρλά

Πίσω παπά τα στέφανα;

26/06/2013 - 15:20

Αν δε μεσολαβούσε ο ανασχηματισμός, χθες θα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα σύσκεψη για το ποιος θα υλοποιήσει τα έργα στον Ταρλά. Το θέμα ανέκυψε όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) απεφάνθη πως δεν μπορεί - παρά τις διαβεβαιώσεις του πολιτικού της προϊσταμένου και απερχόμενου υφυπουργού, Γιάννη Ιωαννίδη, προσφάτως στη Μυτιλήνη - να αναλάβει φορέας του έργου.

Αν δε μεσολαβούσε ο ανασχηματισμός, χθες θα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα σύσκεψη για το ποιος θα υλοποιήσει τα έργα στον Ταρλά. Το θέμα ανέκυψε όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) απεφάνθη πως δεν μπορεί - παρά τις διαβεβαιώσεις του πολιτικού της προϊσταμένου και απερχόμενου υφυπουργού, Γιάννη Ιωαννίδη, προσφάτως στη Μυτιλήνη - να αναλάβει φορέας του έργου. Για αυτό και ο υφυπουργός λίγο πριν ανασχηματιστεί, δήλωσε πως δε θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λέσβου και το νομικό πρόσωπο Πολιτισμού, Παιδείας και Άθλησης, στην οποία και περιγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις του κάθε υπογράφοντα την τριμερή συμφωνία.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο Δημήτρης Βουνάτσος, το μεσημέρι της Παρασκευής κι ενώ ολοκληρωνόταν σύσκεψη με τη συμμετοχή και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για την προγραμματική σύμβαση για τα έργα στο γήπεδο, σύμβαση που απεστάλη στους δημοτικούς συμβούλους και επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώθηκε ο Δήμος πως δεν την αποδέχεται η Γ.Γ.Α..

Στη συνέχεια με τη μεσολάβηση του Χαράλαμπου Αθανασίου κι αφού ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για τις εξελίξεις, προγραμματίστηκε για την Τρίτη σύσκεψη στην Αθήνα, όπου και θα λαμβάνονταν οι τελικές αποφάσεις. Άλλαξε όμως ο υφυπουργός Αθλητισμού με τον ανασχηματισμό που μεσολάβησε, κι έτσι το όλο θέμα, για το οποίο πρόκειται σήμερα το βράδυ να ενημερώσει διεξοδικά ο δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο, θα το χειριστεί ο διάδοχος του κ. Ιωαννίδη, Γιάννης Ανδριανός.

«Συνταγή επιτυχίας»
«Κάθε αλλαγή στάσης, όταν είναι κρίσιμο και το τελευταίο λεπτό, ισοδυναμεί με ματαίωση της προσπάθειας. Είναι σα να βάζουν ταφόπλακα στα έργα όταν αθετούν τα όσα προφορικά είχαν συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Ιωαννίδη στη Μυτιλήνη», ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του νομικού προσώπου, Κώστας Αστυρακάκης, σχολιάζοντας την επιλογή τής Γ.Γ.Α. να μην αναλάβει την υλοποίηση των έργων στον Ταρλά.

Εξηγώντας τι είναι αυτό που θα ανατρέψει όλο τον προγραμματισμό που είχε γίνει προκειμένου με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου η Μυτιλήνη να διαθέτει γήπεδο κατάλληλο για να παίξει η ΑΕΛΚ στη Super League, ο κ. Αστυρακάκης ανέφερε πως «για μια σειρά από λόγους, η Γ.Γ.Α. είναι σε θέση να ολοκληρώσει σε σαφώς πιο σύντομο χρόνο τις εργασίες απ’ ό,τι ο Δήμος Λέσβου ή το νομικό πρόσωπο».

Κι αυτό γιατί αφενός διαθέτει την εμπειρία, έχοντας κατασκευάσει σειρά παρόμοιων έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, και αφετέρου και κυριότερο, γιατί έχει την «ευελιξία» που δεν έχει θεσμικά η αυτοδιοίκηση. Ως παράδειγμα ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως μία απόφαση για ένα έργο, θα πρέπει να ληφθεί κατ’ αρχάς απ’ το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου, να την επικυρώσει στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο, να την εγκρίνει μετά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και κατά περίπτωση να τύχει και της έγκρισης του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όλα αυτά προϋποθέτουν, ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες, πολύ χρόνο, που στην περίπτωση του Ταρλά δεν υπάρχει.

«Δε γνωρίζω τι είναι εκείνο που άλλαξε τη συμφωνία να υλοποιήσει η Γ.Γ.Α. το έργο. Υποθέτω ο φόβος για το μεγάλο ποσό της απευθείας ανάθεσης ή η ευθύνη για την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης του έργου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ήταν ξεκάθαρο πως το έργο θα γίνει απ’ τη Γ.Γ.Α. και αυτό περιμένουμε να ισχύσει, με την παρέμβαση και του υπουργού, του κ. Αθανασίου, γιατί μόνο αν ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι υπάρχει ελπίδα να τελειώσει έγκαιρα ο Ταρλάς», ανέφερε ο κ. Αστυρακάκης.

Για το θέμα ενημερώθηκε απ’ τον κ. Αστυρακάκη και ο πρόεδρος της ΑΕΛΚ, Νίκος Μιχαλάκης, ενώ στη σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα, θα μετάσχουν εκτός του δημάρχου και του αντιδημάρχου, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μαριάνθη Στυλιανίδου, μηχανικοί του Δήμου και του νομικού προσώπου, αλλά και ο γενικός διευθυντής τής ΑΕΛΚ, Προκόπης Καρτάλης.

«Η συνταγή της επιτυχίας είναι μία, η Γ.Γ.Α. που χρηματοδοτεί το έργο να αναλάβει και φορέας για την υλοποίησή του και αυτό θα ζητήσουμε απ’ το νέο υφυπουργό. Κάθε τι το διαφορετικό, ακυρώνει το έργο, ακυρώνει την πρωθυπουργική δέσμευση η Λέσβος να αποκτήσει γήπεδο για την Α΄ Εθνική Κατηγορία», κατέληξε ο κ. Αστυρακάκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey