O Σπύρος Γαληνός, γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Για πρώτη φορά αναδεικνύεται Λέσβιος σε τέτοια κομματική θέση

Πρωταγωνιστής απ’ την περιφέρεια

11/06/2013 - 15:37

Ο Σπύρος Γαληνός την Κυριακή κατάφερε να αναδειχθεί ο πρώτος γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και ο πρώτος Λέσβιος που φτάνει σε τόσο υψηλό κομματικό αξίωμα.

«Πιθανότατα λοιπόν θα είμαι εις εκ των διεκδικητών της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου, όχι για να ικανοποιήσω μια φιλοδοξία μου, αλλά για να έχω τη δυνατότητα δυναμικότερης και ουσιαστικότερης συμμετοχής στον αγώνα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο «Ε» λίγες μέρες μετά το 1ο Τακτικό Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) ο Σπύρος Γαληνός, που την Κυριακή κατάφερε να αναδειχθεί ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, αλλά και ο πρώτος Λέσβιος που φτάνει σε τόσο υψηλό κομματικό αξίωμα. Ο ίδιος, μιλώντας χθες στο «Ε», επεσήμανε τη μεγάλη τιμή που αποτελεί για τον ίδιο, αλλά και γενικότερα για την ελληνική περιφέρεια, η εκλογή του.

Η προαναγγελθείσα από καιρό συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την εκλογή των καταστατικών οργάνων των ΑΝΕΛ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, όπου στην πρώτη ψηφοφορία για το γραμματέα, απ’ τα 164 μέλη, ο Σπύρος Γαληνός έλαβε 74 ψήφους και τελικά αναδείχθηκε πρώτος γραμματέας του κόμματος.

Χθες, ο κ. Γαληνός, συνόδευσε με τη νέα του ιδιότητα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σε επετειακού χαρακτήρα εκδηλώσεις στο Δίστομο, περιοχή όπου είχε ανακοινώσει ο Πάνος Καμμένος και την ίδρυση του κινήματος. Μάλιστα σχολίαζε ο ίδιος σημειολογικά τη σύμπτωση, απ’ την ίδια περιοχή να γίνει η πρώτη παρουσία του κόμματος και του γραμματέα του.

Ιδιαίτερη τιμή
Σε δήλωσή του στο «Ε», ο κ. Γαληνός χαρακτήρισε ως ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και για το νομό Λέσβου, αλλά και για όλη την περιφέρεια της Ελλάδας, το γεγονός ότι ο πρώτος γραμματέας των ΑΝΕΛ δεν προέρχεται από κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο. «Αυτό σηματοδοτεί άλλο βλέμμα, άλλη πορεία για το κόμμα μας, όπου στην πολιτική του θα συνδυάζονται άμεσα, τόσο η εμπειρία απ’ το κέντρο, όσο η γνώση απ’ την ύπαιθρο και τα θέματά της.»

Σε ερώτησή μας αν η εκλογή του θα επηρεάσει τα όποια σχέδιά του για τη διεκδίκηση κάποιου αυτοδιοικητικού αξιώματος στις ερχόμενες εκλογές, ο κ. Γαληνός, επανέλαβε ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει αν θα ηγηθεί επικεφαλής δημοτικού ψηφοδελτίου, προσέθεσε όμως: «Σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρώ ότι η ανάδειξή μου στη θέση του γραμματέα των ΑΝΕΛ θα μου παρέχει ένα επιπλέον επιχείρημα.»

Με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Λέσβου των ΑΝΕΛ συγχαίρει το Σπύρο Γαληνό για την εκλογή του στη θέση του πρώτου αιρετού γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τονίζοντας πως αυτή η εκλογή τούς «κάνει υπερήφανους ως τοπική οργάνωση, αλλά και ως τοπική κοινωνία, αφού πρώτη φορά στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού κάποιος Λέσβιος αναρριχάται σε τόσο υψηλή θέση στα συλλογικά όργανα ενός κινήματος που εκπροσωπείται ενεργά στη Βουλή».

Στην ίδια ανακοίνωση μνημονεύονται η εντιμότητα και το ήθος του κ. Γαληνού, όπως και οι πράξεις του που «τράνταξαν συθέμελα το κατεστημένο κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας. Το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο, η αποποίηση των βουλευτικών προνομίων και της βουλευτικής ασυλίας, η καταψήφιση μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που τα συνόδευαν, κόντρα σε κομματικές γραμμές, αλλά και η ανάδειξή του ως πρώτου, σε σταυρούς προτίμησης, υποψήφιου βουλευτή μεταξύ των υποψηφίων όλων των κομμάτων στο Ν. Λέσβου στις περσινές εκλογές, καταδεικνύουν το μέγεθος του πολιτικού ανδρός.».

Η Οργάνωση εκφράζει τη βεβαιότητα πως και από τη νέα του θέση θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μια πραγματικά ελεύθερη Ελλάδα, «για την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey