Στήνονται οκτώ κάλπες την Κυριακή στη Λέσβο

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει αντιπροσώπους

23/11/2012 - 15:39

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, είναι το πρώτο βήμα για τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα. Αυτή την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Λέσβου, που θα πάρουν μέρος στην συνδιάσκεψη.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, είναι το πρώτο βήμα για τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα. Αυτή την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Λέσβου, που θα πάρουν μέρος στην συνδιάσκεψη.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το μεσημέρι, δόθηκε συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι κάλπες θα στηθούν στη Μυτιλήνη, την Καλλονή, το Πλωμάρι, την Αγιάσο, το Μεσότοπο, το Μανταμάδο και την Συκαμιά. Η οργάνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει σε χωριστή κάλπη στη Μυτιλήνη.

Οι κάλπες της οργάνωσης πόλης και της νεολαίας, θα στηθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην οδό Σάμου 6. Η εκλογική διαδικασία ξεκινά για την οργάνωση πόλης στις 8 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ, ενώ η νεολαία θα ψηφίσει από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ. Η κάλπη του λεκανοπεδίου της Καλλονής θα στηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής από τις 9:30 μέχρι τις 13:30. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα αποφασιστεί ο ακριβής χώρος και ώρα των εκλογών σε συνεννόηση των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Υποψηφιότητες
Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν ως σήμερα Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι. Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να γραφτούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ως και την Κυριακή.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Βασίλης Τεντόμας ανέφερε ότι το συνέδριο που θα σηματοδοτήσει τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, θα γίνει την άνοιξη του 2013. Επίσης τόνισε ότι σταδιακά αδυνατίζουν οι φωνές που εκφράζουν ενστάσεις στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Φωνές που ήταν αρκετά ισχυρές το περασμένο καλοκαίρι.


Η νέα δομή του κόμματος θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Κυρίως όμως θεωρείται αναγκαία η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσει να αντέξει στην πίεση που θα δεχθεί όταν θα σχηματίσει κυβέρνηση, όπως σημείωσε ο κ. Τεντόμας. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η πορεία και το έργο αυτής της κυβέρνησης δεν θα είναι ένα ταξίδι θερινών διακοπών. Θα χρειαστεί πολύς αγώνας, μέσα κι έξω από τη χώρα, που για να είναι νικηφόρος, χρειάζεται τη μαζική ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών. Δεν πιστεύουμε στη λογικής της “ανάθεσης” σε κάποια φωτισμένη ηγεσία που θα λύσει προβλήματα δεκαετιών σε μια μέρα με ένα μαγικό ραβδί».


Ο Νίκος Γεροντής υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι, ο λαός να παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει μέχρι σήμερα, όπου καλείται να είναι απλώς παρατηρητής όσων γίνονται σε βάρος του.
Σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν ότι θα καταργηθεί το νέο μνημόνιο και θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey