Ερώτηση για το φράγμα Σεδούντα απ’ τον Τ. Κουίκ, που προτείνει το θέμα να φτάσει στον οικονομικό εισαγγελέα

Εμπαιγμός δίχως τέλος

13/09/2012 - 16:34

Διά της κοινοβουλευτικής οδού επιχειρεί να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι με το φράγμα Σεδούντα ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνος για την εκλογική περιφέρεια Λέσβου, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Γεωργίας, Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον οποίο και ρωτά αν θα ενεργήσει για την άμεση αποπεράτωση του έργου.

Διά της κοινοβουλευτικής οδού επιχειρεί να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι με το φράγμα Σεδούντα ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνος για την εκλογική περιφέρεια Λέσβου, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Γεωργίας, Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον οποίο και ρωτά αν θα ενεργήσει για την άμεση αποπεράτωση του έργου. Παράλληλα, προτείνει στον υπουργό να διαβιβάσει την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν οι σχετικές ευθύνες.

Ο κ. Κουίκ ρωτά ακόμη αν θα δημοπρατηθούν οι εργασίες που εξαγγέλθηκαν το 2011 έναντι 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος ζητά να πληροφορηθεί απ’ τον υπουργό αν θα παραπέμψει στον οικονομικό εισαγγελέα όλους όσοι ευθύνονται για τις καθυστερήσεις «οι οποίες επέφεραν βλάβες στο έργο, άρα διασπάθισαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, επιβαρύνοντας κι άλλο την τσέπη τους για την αποκατάσταση των ζημιών με τις νέες τρέχουσες αυξημένες τιμές της αγοράς», σημειώνοντας ότι όσο καθυστερεί η λύση, γίνεται συνυπεύθυνος και ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, η έναρξη κατασκευής, αλλά και η ολοκλήρωση του φράγματος (λιμνοδεξαμενής) στο Σεδούντα της Λέσβου, έχει καταντήσει «γιοφύρι της Άρτας», αφού για πολλοστή φορά οι υποσχέσεις στους κατοίκους του νησιού αποδείχθηκαν φρούδες. Ο υπουργός κάνει εκτενείς αναφορές στο ιστορικό του έργου, σημειώνοντας πως η τελευταία υπόσχεση δόθηκε πέρυσι απ’ τον Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά παρά τις εξαγγελίες, «δεν έχει γίνει καμμία απολύτως ενέργεια».

Ο βουλευτής στο κείμενό του μεταφέρει την πληροφορία ότι «το έργο κινδυνεύει να χαλάσει και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα (περίπου έξι - επτά εκατομμύρια ευρώ), θα πάνε στη θάλασσα! (υπάρχουν για τούτο εμπιστευτικά έγγραφα του Υπουργείου Γεωργίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον τότε νομάρχη Λέσβου)», κάτι που, όπως σημειώνει, του επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Κώστας Μουτζούρης, σε συνάντηση στο Πλωμάρι, παρουσία του πρώην βουλευτή Σπύρου Γαληνού, λέγοντας ότι «το δίκτυο μεταφοράς του νερού έχει τελειώσει, η μεμβράνη στο φράγμα έχει τοποθετηθεί, αλλά χωρίς νερό θα χαλάσει, εξανεμίζοντας τα χρήματα αγοράς και εγκατάστασής της. Δεκαεπτά χρόνια μας εμπαίζουν...».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey