Στα σκαριά εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη με το Γιώργο Νικητιάδη

Σε λίγες μέρες, 3 του Σεπτέμβρη…

29/08/2012 - 16:27

Η επέτειος της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως αποτελεί την καλύτερη αφορμή για την «επανεκκίνηση» της κομματικής δραστηριότητας στο μετέχον στην κυβέρνηση κόμμα, που σχεδιάζει και στη Μυτιλήνη, έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η επέτειος της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως αποτελεί την καλύτερη αφορμή για την «επανεκκίνηση» της κομματικής δραστηριότητας στο μετέχον στην κυβέρνηση κόμμα, που σχεδιάζει και στη Μυτιλήνη, έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, η Κομματική Οργάνωση της Λέσβου βρίσκεται αντιμέτωπη και με οξύτατα οικονομικά προβλήματα, που παραμένει άγνωστο πώς θα αντιμετωπιστούν.

Απ’ τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει μία βδομάδα έντονης κομματικής δραστηριότητας στο ΠΑΣΟΚ, με διαδοχικές συνεδριάσεις κομματικών του οργάνων, όπως η Οργανωτική και η Πολιτική του Γραμματεία, αλλά και σύσκεψη των υπευθύνων για την Περιφερειακή Ανασύσταση. Με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη, στην οποία αναμένεται ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Βενιζέλος, να παρουσιάσει τους στόχους του κόμματος στις σημερινές συνθήκες, όπως και το αναμορφωμένο σήμα, στο οποίο ο ήλιος θα έχει πλέον επτά ακτίνες, όπως και ο αρχικός.

Στον κομματικό σχεδιασμό προβλέπεται να γίνουν εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη στις πρωτεύουσες των περιφερειών όλης της χώρας, εκδηλώσεις που θα προηγηθούν κατά μία μέρα της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Στην καμμένη Χίο
Για το Βόρειο Αιγαίο, ο υπεύθυνος του κόμματος, Γιώργος Νικητιάδης, πρότεινε η εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί στη Χίο, σε μία ένδειξη συμπαράστασης στο νησί που πλήγηκε προσφάτως απ’ τη μεγάλη πυρκαγιά. Τελικά κάτι τέτοιο κρίθηκε ανεδαφικό, διότι υπό τις παρούσες συγκυρίες θα ήταν ελάχιστοι οι Λέσβιοι και οι Σαμιώτες που θα είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν έστω και για μία μέρα. Με δεδομένο μάλιστα ότι θα διατηρηθούν και οι υψηλές θερμοκρασίες που ευνοούν στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, όλα δείχνουν πως θα εισακουστεί η πρόταση της γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Μαρίας Ψήμμα, η εκδήλωση να μη γίνει Σάββατο, αλλά ανήμερα της επετείου, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης.


Απλήρωτη η υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ και νοίκια ενός χρόνου…
«Αγκάθι» το οικονομικό

Την ίδια περίοδο, όμως, και μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, την Κομματική Οργάνωση Λέσβου τού ΠΑΣΟΚ απασχολεί εντόνως - όπως και σε όλη τη χώρα το κόμμα - το οικονομικό ζήτημα. Κι αυτό γιατί η μοναδική υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ παραμένει απλήρωτη απ’ την αρχή τού 2012, λαμβάνοντας έναντι για όλο αυτό το διάστημα μόλις 500 ευρώ, ενώ για πάνω από ένα χρόνο οφείλονται τα ενοίκια στα γραφεία της Νομαρχιακής, όπως και του γραφείου που είχε νοικιαστεί για τη νεολαία και αποδεσμεύτηκε στη συνέχεια. Η Νομαρχιακή έχει να πάρει χρηματοδότηση απ’ το 2009 και υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρεται και στην ενημέρωση που έγινε στο γενικό διευθυντή τού ΠΑΣΟΚ, Νίκο Σαλαγιάννη, που το καλοκαίρι επισκέφτηκε και τη Λέσβο, υπάρχουν γραφεία χάρη στην ανοχή των ιδιοκτητών τους, που δεν έχουν προχωρήσει διαδικασία έξωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey