Από το Κ.Κ.Ε.

Εκδήλωση στη μνήμη αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού

19/07/2012 - 15:24

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού ΚΚΕ πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στην αγροτική περιοχή «Πετρένιος Στύλος» (στα διοικητικά όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάσου, Γέρας, Πλωμαρίου) πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου Βαγγέλη Καρωμένου και Μανώλη Τσόνγκα, που σκοτώθηκαν στη μάχη που έγινε εκεί στις 21 Νοεμβρίου 1946.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού Κ.Κ.Ε. πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στην αγροτική περιοχή «Πετρένιος Στύλος» (στα διοικητικά όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάσου, Γέρας, Πλωμαρίου) πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου Βαγγέλη Καρωμένου και Μανώλη Τσόνγκα, που σκοτώθηκαν στη μάχη που έγινε εκεί στις 21 Νοεμβρίου 1946.

Πρόκειται για μια εκδήλωση ενταγμένη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια το Κ.Κ.Ε., εκδηλώσεις που συνιστούν «ταξίδι στην Ιστορία», όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο Ντάμι της Μπέρδας, στα Αμπριά, στο Περίτονο, στον Αετό, στα Μελάδια Ερεσού και στο νεκροταφείο του Ιππείου.

Το δρομολόγιο της μετάβασης θα ακολουθηθεί από τους πεζοπόρους φίλους του Κόμματος και θα έχει δύο σημεία έναρξης.

Η πρώτη προσυγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την Αγιάσο στη θέση «Σταυρί», θα περάσει από τα σημεία Σανατόριο, Άντρια, Καλά Περβόλια και θα καταλήξει στον Πετρένιο Στύλο.

Η δεύτερη προσυγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από τη δεξιά είσοδο του Μεσαγρού και θα περάσει από τα σημεία Σιρόκο (Αγ. Προκόπιος) και θα καταλήξει στον Πετρένιο Στύλο.

Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με μόνιμη και προσωρινή σηματοδότηση, για να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να φτάσει με ευκολία στο σημείο της εκδήλωσης μνήμης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey