Καμμένος κατά Αθανασίου περί δήθεν συγγενικής του σχέσης με τον Μπομπ Σικέλης

Ο Μυτιληνιός τής Siemens… στη Βουλή

10/07/2012 - 15:31

Με τη διευκρίνιση ότι ο χαρακτηρισμένος ως «διαπραγματευτής» της Siemens Ελληνοαμερικανός Bob Sikelis δεν είναι συγγενικό του πρόσωπο, ξεκίνησε την πρώτη του ομιλία στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος απάντησε έτσι στην έμμεση βολή που είχε δεχθεί απ’ τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Με τη διευκρίνιση ότι ο χαρακτηρισμένος ως «διαπραγματευτής» της Siemens Ελληνοαμερικανός Bob Sikelis δεν είναι συγγενικό του πρόσωπο, ξεκίνησε την πρώτη του ομιλία στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος απάντησε έτσι στην έμμεση βολή που είχε δεχθεί απ’ τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Μία ακόμη βολή, απ’ το βουλευτή Επικρατείας του ίδιου κόμματος Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με την «εκχώρηση της μαρίνας Μυτιλήνης σε Τούρκους», έμεινε αναπάντητη, αφού ο βουλευτής Λέσβου τής Ν.Δ., Παύλος Βογιατζής, που σχεδίαζε να απαντήσει, δεν πήρε τελικά το λόγο.

«Και προχώρησαν στη διάλυση ουσιαστικά του Δικαστικού Σώματος. Βλέπουμε δικαστές να έχουν πάρει πολιτική πλευρά, να γίνονται βουλευτές Επικρατείας και υπουργοί και αυτό όχι για τη συνδικαλιστική τους δράση, αλλά όλως τυχαίως διότι είναι στενοί συγγενείς του διαπραγματευτή τής Siemens που έκανε τη συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Μπομπ Σικέλης υπέγραψε τη συμφωνία, συμφωνία που ακόμα δεν έχει υπογραφεί βέβαια από υπουργό, έχει περάσει από τη Βουλή και χαρίζει 1.900.000.000 ευρώ του ελληνικού λαού στην εταιρεία η οποία λειτούργησε ως διαφθορέας του Ελληνικού Δημοσίου», είπε μεταξύ πολλών άλλων στην πρωτολογία του ο Πάνος Καμμένος, «φωτογραφίζοντας» το μέχρι τον Απρίλιο πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Οι… συντοπίτες
Το πρόσωπο του μυτιληναϊκής καταγωγής Bob Sikelis είχε ενσκήψει στο προσκήνιο σχετικά προσφάτως, το Μάρτιο, όταν υπήρξε αναπαραγωγή από ελληνικά Μέσα δημοσιεύματος γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε συνάντηση συνεργάτη του Βαγγέλη Βενιζέλου «με τον πρώην εισαγγελέα των ΗΠΑ κ. Bob Sikelis, που κατάγεται από την Ελλάδα και τώρα εργάζεται για λογαριασμό τού επικεφαλής τής Siemens AG, κ. Solmssen».

Ο κ. Αθανασίου, που σύμφωνα με πληροφορίες έλεγε μεταξύ συναδέλφων του βουλευτών τής Ν.Δ. πως ούτε καν γνωρίζει το Μυτιληνιό Bob Sikelis, παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης ζήτησε πριν από όλα να κάνει μία απαραίτητη διευκρίνιση - όπως είπε, «επ’ αφορμή μιας έμμεσης πλην σαφούς αναφοράς στο πρόσωπό μου του αξιότιμου προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένου, κατά την ομιλία του».

Ο κ. Αθανασίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καμμιά συγγενική σχέση με τον κ. Sikelis, ούτε εξ αίματος, ούτε εξ αγχιστείας. Η μόνη σχέση είναι ότι είναι ο πατέρας του από το ίδιο μέρος. Η μητέρα του είναι από τη Λακωνία.

Δεν έχω καμμία απολύτως σχέση και θα περίμενα να το είχε ερευνήσει το θέμα.»

Επιστημονική ένωση
Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου διατύπωσε και μια «απορία» σε σχέση με την αναφορά του κ. Καμμένου στο γεγονός ότι παραιτήθηκε από δικαστικός λειτουργός για να πολιτευτεί. Θύμισε, μάλιστα, πως πάρα πολλοί δικαστικοί λειτουργοί κατά το παρελθόν τίμησαν με την παρουσία τους το κοινοβούλιο, δίχως να προκαλέσουν, όπως ο «εθνικός μας δικαστής» ο Ντεγιάννης, ο Ρώτης και προσφάτως ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος ήταν υφυπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Και δε βλέπω γιατί είναι κακό αυτό, όταν δηλαδή υπηρετείς μία λειτουργία του κράτους, τη Δικαιοσύνη, να μεταφέρεις τις εμπειρίες, τη γνώση και τις ανησυχίες σου σε μιαν άλλη λειτουργία, που είναι η νομοθετική. Αν ενόχλησε η συνδικαλιστική μου ιδιότητα, θα πρέπει να σας πω για να γνωρίζετε, ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι επιστημονική ένωση», συνέχισε ο κ. Αθανασίου, για να προσθέσει, με την επισήμανση πως δεν περιαυτολογεί, πως «δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι οι συνάδελφοι με τιμούσαν με ένα μεγάλο ποσοστό, πάνω από 70%, όλα αυτά τα χρόνια».


Τι δεν απάντησε ο Παύλος Βογιατζής στον Τέρενς Κουίκ
Αναφορά στη μαρίνα Μυτιλήνης



Στην 75η σειρά των ομιλητών, πέντε δηλαδή θέσεις πριν τον τελευταίο που τελικά μίλησε, ήταν στον κατάλογο των ομιλητών γραμμένος ο Παύλος Βογιατζής, ο οποίος επρόκειτο στην τοποθέτησή του να απαντήσει και στην αναφορά που έγινε στη μαρίνα Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για την οποία ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, είχε πει στην ομιλία του πως εκχωρήθηκε σε Τούρκο.

«Εκτός των θεμάτων που αφορούν στη νησιωτικότητα, όπως και στην ανάγκη να αναπτυχθεί ο ανατολικός άξονας Αλεξανδρούπολη - Αιγαίο - Κύπρος, θα έδινα και την οφειλόμενη απάντηση στις ανακρίβειες που είπε ο κ. Κουίκ για τη μαρίνα Μυτιλήνης. Η οποία σε όλους εμάς είναι γνωστό πως δε δόθηκε σε Τούρκους, αλλά μειοδότης στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευσή της αναδείχθηκε εταιρεία στην οποία μετέχει κατά 49% και τουρκικών συμφερόντων εταιρεία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey