Το στέλεχος του ΛΑΟΣ Μανούσος Ντουκάκης μιλά για τις ερχόμενες εκλογές

«Ο λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας»

13/06/2012 - 15:43

Ο Μανούσος Ντουκάκης, ένας φοροτεχνικός από την Κρήτη, που μέσω της συζύγου του γνώρισε και αγάπησε τον τόπο μας, βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Λέσβο. Κατά τη σύντομη παραμονή του, παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη στο «Ε». Ο κ. Ντουκάκης είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑΟΣ στη Β΄ Αθήνας.

Ο Μανούσος Ντουκάκης, ένας φοροτεχνικός από την Κρήτη, που μέσω της συζύγου του γνώρισε και αγάπησε τον τόπο μας, βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Λέσβο. Κατά τη σύντομη παραμονή του, παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη στο «Ε». Ο κ. Ντουκάκης είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑΟΣ στη Β΄ Αθήνας.

Ίσως η πιο κρίσιμη εκλογική μάχη των επόμενων 50 χρόνων βρίσκεται στην κορύφωσή της. Τι είναι αυτό που κατά την άποψή σας κρίνεται σε αυτές τις εκλογές;
«Οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν να κάνουν μια επιλογή στις εκλογές, ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από το Ευρώ. Το κρίσιμο είναι πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει να ετοιμάσουν αποτρεπτικά σχέδια και για τα δύο αυτά ενδεχόμενα, πραγματικά ξεκάθαρα σχέδια, για να κρατήσουμε ασφαλείς και σταθερές τις οικονομίες μας, και εγώ θα κάνω τα πάντα στη Βουλή για να διασφαλίσω πως είμαστε κι εμείς στο Ευρώ.»

Σήμερα φαίνεται ότι διαμορφώνονται δύο μεγάλοι πόλοι, ο ένας έχει ως επίκεντρο τη Ν.Δ. και ο δεύτερος το ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την άποψή σας το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει ισχυρή κυβέρνηση;
«Στη χώρα μας είχαμε διπολικό σύστημα πάνω από τρεις δεκαετίες. Με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που βγάζουν ισχυρές κυβερνήσεις (160 εδρών και πάνω). Την απάντηση στο ερώτημά σας την έδωσε ο λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ζητά κυβερνήσεις συνεργασιών. Και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ενάντια στη θέληση του κυρίαρχου λαού.»

Συμμετοχή σε κυβέρνηση

Θα συμμετάσχετε σε ένα κεντροδεξιό κυβερνητικό σχήμα εάν σας ζητηθεί;
«Η χώρα σήμερα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην πάμε πάλι σε εκλογές.»

Θεωρείτε εφικτή την κατάργηση του μνημονίου στις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Με ποιους όρους μπορεί να γίνει αυτό;
«Κατάργηση του μνημονίου πολλοί ευαγγελίζονται, ακόμα και αυτοί που το υπέγραψαν λένε σήμερα ότι θα το διαπραγματευτούν ξανά και βάζουν κάποιους όρους, άλλος έξι, άλλος εννέα κ.λπ.. Πρώτον, θα πρέπει ο λαός με την ψήφο του να καταβαραθρώσει τους ψεύτες και τους κλέφτες που κυβέρνησαν πάνω από 30 χρόνια τη χώρα και δεύτερον, υπάρχουν τρόποι της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Ο λαός μέσω της ψήφου του θα δώσει τη δυνατότητα στα κόμματα του κοινοβουλίου να δημιουργήσουν μέτωπο συνεργασίας με τα κράτη του Νότου (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία). O ΛΑΟΣ που θα είναι στη Βουλή, θα υπερψηφίσει την παραπάνω συνεργασία.»

Ακούμε συχνά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, να αναφέρεται στις δυνατότητες στήριξης της χώρας μας από τη Ρωσία. Ωστόσο, στις αρχές τού 2010, σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η Ρωσία μάς έδειξε το δρόμο για το Δ.Ν.Τ.. Τι θα μπορούσε να κάνει για την Ελλάδα η Ρωσία;
«Ο πρωθυπουργός που αναφέρετε στο ερώτημά σας και τα όσα υποστήριζε, δεν μπορούν να αξιολογηθούν, γιατί τα περισσότερα από αυτά ήταν για το θεαθήναι, “έβγα ειδές”, που λένε και στο χωριό μου, και δεν μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά. Ο πρόεδρος έχει δίκιο για τη Ρωσία, πολλά μπορούμε να κάνουμε με τη χώρα αυτή, π.χ. τα αγροτικά μας προϊόντα που δεν τα θέλουν στην Ε.Ε., να τα εξάγουμε, να βγάλουμε το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το βωξίτη, το λευκόλιθο κ.λπ.. Η Ρωσία είναι υπερδύναμη. Εμείς θα επιχειρήσουμε συνεργασία και με την Κίνα, που είναι οικονομικός κολοσσός.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey