Με ομιλητή το Γ. Ελαφρό η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

«Ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

13/06/2012 - 15:42

Ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κάλπη και στο κίνημα, είναι εγγύηση για την ανάσχεση των πολιτικών λιτότητας και την εφαρμογή φιλολαϊκών μέτρων, υποστήριξε το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Ελαφρός, που μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μυτιλήνη, στην Πλατεία Σαπφούς.

Ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κάλπη και στο κίνημα, είναι εγγύηση για την ανάσχεση των πολιτικών λιτότητας και την εφαρμογή φιλολαϊκών μέτρων, υποστήριξε το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Ελαφρός, που μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μυτιλήνη, στην Πλατεία Σαπφούς.

«Όποια και αν είναι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από τις εκλογές της 17ης Ιούνη», τόνισε ο κ. Ελαφρός, «δεν πρόκειται να ακολουθήσει μια φιλολαϊκή πολιτική. Αντίθετα, θα προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας, σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.»

Ο κ. Ελαφρός υπογράμμισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολιτική δύναμη παντός καιρού και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής σε καμμία διαχειριστική δύναμη.

«Σφράγισμα αγώνων»
Κατά την εκτίμηση του συμμαχικού σχήματος της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη σφραγίστηκε από τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας. Όπως σημειώθηκε, «με καλά οργανωμένους και μαχητικούς αγώνες, θα επιτευχθεί και η ανατροπή των μέτρων που λήφθηκαν από την άνοιξη του 2010 και μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια, το κριτήριο για την ψήφο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων θα πρέπει να είναι ποια πολιτική πρόταση και πιο πολιτικό πρόγραμμα είναι αυτά που θα οδηγήσουν σε νικηφόρους αγώνες.»

Ο Γιάννης Ελαφρός είπε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι διάσωση του λαού ή διάσωση του Ευρώ. Η κατάργηση των μνημονίων θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Μαζί με το μνημόνιο θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα μέτρα και οι νόμοι που έχουν θεσπιστεί προκειμένου να εφαρμοστεί το μνημόνιο, τα μέτρα για την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις κ.λπ..

Η κατάργηση του μνημονίου και το σύνολο των μέτρων που το συνοδεύουν, οδηγεί σε σύγκρουση και με τη δανειακή σύμβαση. Δηλαδή θα πρέπει να διαγραφεί το χρέος. Η κατάργηση του μνημονίου, η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και η διαγραφή του χρέους δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε έξοδο την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, ώστε η χώρα να ανακτήσει τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής, να ανακτήσει τον έλεγχο των παραγωγικών μονάδων στρατηγικής σημασίας, μέτρα απαραίτητα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας.



Κυβέρνηση της Αριστεράς
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι αδιάφορη στο ενδεχόμενο να συγκροτηθεί κυβέρνηση της Αριστεράς. Πρώτα απ’ όλα, διότι ωριμάζουν τα πράγματα ώστε να μη λειτουργεί μόνο ως δύναμη διαμαρτυρίας, αντίστασης και διεκδίκησης. Λόγω της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, ωριμάζει η περίοδος που η Αριστερά πρέπει να συμβάλει ώστε ο λαός και οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τους. Ωστόσο, δεν τρέφει αυταπάτες ότι η Αριστερά θα πάρει την εξουσία στα χέρια μέσα από εκλογές. Είναι βέβαια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι η εξουσία για να περάσει στα χέρια των εργαζομένων, απαιτείται να γίνει σύγκρουση και ανατροπή όλων των δομών της αστικής εξουσίας.

Απευθυνόμενος σε αυτούς που σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, ο ομιλητής υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα μέτρο ανακούφισης του λαού αν δεν υπάρξουν μαζικοί αγώνες από τις 18 Ιούνη.

Όμως, για να υπάρξουν αγώνες, απαιτείται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βγει ισχυρή από την κάλπη.
Συντονιστής στη συζήτηση ήταν ο υποψήφιος βουλευτής τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη Στρατής Παυλής, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Στρατής Σκουντιανέλλης, υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey