Η υποψήφια βουλευτής τής Ν.Δ. στην 5η «τιμητική θέση» του ψηφοδελτίου της Λέσβου, Χριστιάνα Καλογήρου, μιλά στο «Ε»

«Ο τόπος δεν αντέχει άλλες εκλογές»

12/06/2012 - 15:14

Στην πέμπτη, και τιμητική όπως τη χαρακτηρίζει, θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου, στις εκλογές με λίστα της 17ης Ιουνίου, βρίσκεται η πρώην βουλευτής του Νομού και γνωστό κομματικό στέλεχος, Χριστιάνα Καλογήρου.

Στην πέμπτη, και τιμητική όπως τη χαρακτηρίζει, θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου, στις εκλογές με λίστα της 17ης Ιουνίου, βρίσκεται η πρώην βουλευτής του Νομού και γνωστό κομματικό στέλεχος, Χριστιάνα Καλογήρου. Η κ. Καλογήρου επιστρατεύθηκε και τις τελευταίες βδομάδες δίνει σε Λέσβο και Λήμνο τη μάχη των εκλογών. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, αναφέρεται στις ιδιαιτερότητες αυτών των εκλογών και δηλώνει πως πρέπει ο τόπος να αποκτήσει σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση, αφού δεν αντέχει άλλες εκλογές.

Πώς κύλησε αυτή η προεκλογική περίοδος, που σε αντίθεση με προηγούμενες υποψηφιότητές σας, δεν είχατε το κυνήγι του σταυρού; Τι προτάσσατε στις επαφές σας με τον κόσμο της Ν.Δ.;
«Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι σαφώς πιο διακριτή η διαχωριστική γραμμή μεταξύ προσωπικού και παραταξιακού συμφέροντος, καθόσον οι λίστες των κομμάτων είναι καθορισμένες. Με δεδομένο το βαθμό προσβασιμότητας που είχα σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αναλόγως κινούμαι και για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, που όμως κάτι τέτοιο είναι σαφώς δυσκολότερο. Γι’ αυτό έχω επικεντρωθεί κατ’ αρχήν στη συσπείρωση της βάσης τής Ν.Δ., με ταυτόχρονο όμως “άνοιγμα” σε ψηφοφόρους άλλων πολιτικών φορέων.

Ψήφος για κυβέρνηση
»Στόχος μου είναι να συμβάλω ώστε οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των καιρών και να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία ως το μόνο φερέγγυο και ικανό κόμμα, που μπορεί να βγάλει σταδιακά, αλλά σταθερά την Ελλάδα από την κρίση και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη, πάντα μέσα στην Ευρωζώνη και το Ευρώ.»

Πιστεύετε πως το κλίμα αυτών των εκλογών έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτό του Μαΐου; Είναι πιο κρίσιμη η νέα αναμέτρηση και γιατί;
«Σαφώς και έχουν μεγάλη διαφορά οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η πρώτη χαρακτηρίστηκε από τη λαϊκή ψήφο διαμαρτυρίας, ίσως και τιμωρίας, τώρα όμως ο λαός θα ψηφίσει για κυβέρνηση σοβαρή και υπεύθυνη, που μ’ ένα ολοκληρωμένο οικονομικό, κοινωνικό και γενικά κυβερνητικό πρόγραμμα θα δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης για τη χώρα, ασφάλειας και ευημερίας για τους πολίτες. Υπό αυτή την έννοια, ναι, η νέα αναμέτρηση είναι πιο κρίσιμη, θα έλεγα καθοριστική. Ο τόπος δεν αντέχει άλλες εκλογές!»

Κρίνετε ότι το κόμμα σας πάει στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου ενωμένο στην κάλπη; Προβλέπετε ότι θα έχει άνοδο η Ν.Δ. στο ποσοστό της τοπικά;
«Με γνώμονα το καλό της πατρίδας και της παράταξης, τώρα πια, πάμε όλοι ενωμένοι σ’ αυτές τις εκλογές προτάσσοντας το συλλογικό από το προσωπικό συμφέρον. Φυσικά και θα έχει άνοδο η Ν.Δ. στο Νομό και θα είναι καθαρά το πρώτο κόμμα.»

Τα της καθημερινότητας…

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου κρίθηκε απ’ το μνημόνιο. Απ’ την εμπειρία σας στην πολιτική, τι θεωρείτε ότι θα κρίνει τις νέες εκλογές;
«Τα προβλήματα του πολίτη είναι άμεσα και επιτακτικά. Όποιος πείσει το λαό ότι μπορεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τα θέματα της καθημερινότητας (εργασία, υγεία, ασφάλεια) και να υπερασπιστεί διεθνώς τα εθνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο του λαού.»

Δύο θέματα που απασχόλησαν έντονα το πολιτικό σκηνικό αυτό το διάστημα, ήταν η επίθεση απ’ τον υποψήφιο της «Χρυσής Αυγής», αλλά και το διαφημιστικό σποτ με τους μικρούς μαθητές τής Ν.Δ.. Ως δημοκρατικός πολίτης, γυναίκα και μητέρα, πώς εισπράξατε αυτά τα δύο γεγονότα;
«Έχω μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια όπου έμαθα να σέβομαι κάθε διαφορετική άποψη και να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του δημοκρατικού διαλόγου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας - είτε λεκτική, είτε σωματική -, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Όσο για το διαφημιστικό σποτ, επισημαίνω ότι τα σημερινά παιδιά βιώνουν άμεσα τα προβλήματα της δύσκολης πραγματικότητας. Βλέπουν, ακούνε, ρωτάνε. Ως μάνα και ως πολιτικός, επικεντρώνομαι στην ουσία των ερωτημάτων.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey