Μεγάλη συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στη Μυτιλήνη, με ομιλητή το Θανάση Παφίλη

«Στόχος, η πρώτη θέση…»

12/06/2012 - 15:11

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Κ.Κ.Ε. στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιήσει πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Κ.Κ.Ε. στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιήσει πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη.

Βέβαια είχαν κινητοποιηθεί οι κομματικές οργανώσεις από όλη τη Λέσβο για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Προφανής στόχος αυτής της κίνησης ήταν να καταδειχθεί ότι το Κ.Κ.Ε. δε χάνει ψήφους προς το ΣΥΡΙΖΑ ή προς άλλα κόμματα.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καραγιάννη και ακολούθησε η ομιλία του Θανάση Παφίλη. Στην εξέδρα μαζί με τον κ. Παφίλη, εκτός από το Δημήτρη Καραγιάννη, ήταν και οι υποψήφιες Βασιλική Βουγέλλη - Αντώνα και Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Ο κ. Παφίλης στην ομιλία του έθεσε ως στόχο το Κ.Κ.Ε. να αναδειχθεί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρώτο κόμμα στη Λέσβο. Στόχος που, σύμφωνα με τοπικά κομματικά στελέχη, θεωρείται εφικτός. Ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος και κεντρικός ομιλητής υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί το κόμμα του και ιδιαίτερα την άρνησή του να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλες δυνάμεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Διότι, όπως είπε, «η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές, θα κληθεί να εφαρμόσει την πολιτική του μνημονίου από τη στιγμή που η χώρα μας παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ».

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατήγγειλε την πολιτική τού ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και «των άλλων κομμάτων του μνημονίου που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία».



Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι κοροϊδεύει το λαό, καθώς, όπως είπε, είναι πρακτικά αδύνατο να μιλάμε για κατάργηση του μνημονίου μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, με παράλληλη διατήρηση της δανειακή σύμβασης.

Κατά την εκτίμηση του Κ.Κ.Ε., διαμορφώνεται ένα σκηνικό νέου διπολισμού, το οποίο από τη μία έχει ως κεντρικό άξονα τη Ν.Δ. και από την άλλη, το ΣΥΡΙΖΑ. Κι οι δύο πόλοι προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι το μόνο που μπορεί να επιλέξει, είναι τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη νέα σφαγή των δικαιωμάτων του, δηλαδή να διαλέξει το μικρότερο κακό.

«Όποια κυβέρνηση και να σχηματισθεί,» είπε ο κ. Παφίλης, «δεν πρόκειται να ανακόψει την επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετα, θα κλιμακώσει την επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα της πλειοψηφίας των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, με άλλοθι ορισμένα ψίχουλα σε ομάδες ακραίας φτώχειας, που και αυτά θα εξανεμισθούν απ' τις γενικότερες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.»


Ο Θανάσης Παφίλης

Έκκληση υπέρ του Κ.Κ.Ε.
Ανέφερε ότι κάποιοι θέλουν να παρασύρουν το Κ.Κ.Ε. σε μια κυβέρνηση που θα πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά το κόμμα του δεν πρόκειται να τους κάνει αυτήν τη χάρη, διότι έχει σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό.

Κάλεσε το λαό της Λέσβου σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσει το Κ.Κ.Ε. γιατί μετά τις εκλογές θα βρίσκεται δίπλα του. Αναφέρθηκε, ακόμη, στο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια αποδυνάμωσης του Κ.Κ.Ε. από τους κυρίαρχους κύκλους της χώρας, διότι είναι ο πραγματικός αντίπαλός τους.

Προκειμένου να αποκρουστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, σημείωσε ότι πέρα από την ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. απαιτείται να είναι οργανωμένος και ο λαός.

Κατά την άποψη του κόμματος, «είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να εξωθηθεί η χώρα μας σε έξοδο από την Ευρωζώνη, κάτι που θα σημάνει ανεξέλεγκτη χρεωκοπία. Άλλωστε, ήδη υπάρχει μερική εσωτερική στάση πληρωμών του Δημοδίου σε σχέση με σειρά υποχρεώσεων, καθώς και την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα ασφαλιστικά ταμεία.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey