Παφίλης κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Κοροϊδεύουν το λαό»

09/06/2012 - 14:28

Την κάθετη άρνηση συμμετοχής τού ΚΚΕ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, εξέφρασε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λέσβου. Διότι όποια κυβέρνηση και να σχηματισθεί, θα εφαρμόσει σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.

Την κάθετη άρνηση συμμετοχής τού Κ.Κ.Ε. σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, εξέφρασε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λέσβου. Διότι όποια κυβέρνηση και να σχηματισθεί, θα εφαρμόσει σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.

Ο κ. Παφίλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε ένα δεύτερο ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι κοροϊδεύει το λαό με τις υποσχέσεις που δίνει. Διότι πολύ απλά αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ. Επίσης θεωρεί ότι κοροϊδεύει το λαό διότι δε λέει τι θα κάνει στην περίπτωση που μετά την κατάργηση του μνημονίου η τρόικα αρνηθεί να χρηματοδοτήσει τη χώρα μας. Η κατηγορία αυτή απευθυνόταν, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, και στα άλλα κόμματα που δηλώνουν ότι θέλουν να καταγγείλουν το μνημόνιο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει το Κ.Κ.Ε. στην κυβέρνηση, θεωρώντας ότι το κάλεσμα για τη συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης είναι προσχηματικό. Αυτό που θέλει, είναι οι ψήφοι του λαού. Όμως το Κ.Κ.Ε. δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ αυτή την πρόταση, διότι γνωρίζει πως οι συνέπειες για το λαό θα είναι πολύ μεγάλες.

Αναφερόμενος στη Ν.Δ., ο κ. Παφίλης υποστήριξε πως τρομοκρατεί το λαό με στόχο να υφαρπάξει την ψήφο του. Στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, τότε αυτή θα επιβάλει όλα τα μέτρα του μνημονίου που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα. Έθεσε, δε, το ρητορικό ερώτημα πώς είναι δυνατόν ορισμένες δυνάμεις να μιλούν για τροποποίηση του μνημονίου, όταν ήδη έχουν υπογράψει και συμφωνήσει τα μέτρα που πρόκειται να υλοποιήσουν.

Ο κ. Παφίλης επεσήμανε πως το κόμμα του από το 2009 είχε προειδοποιήσει το λαό για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα από αυτά των προηγούμενων εκλογών, είπε ότι ο λαός δεν είναι έτοιμος να δεχθεί τις θέσεις τού Κ.Κ.Ε..

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να ισχυροποιηθεί το Κ.Κ.Ε., ώστε ο λαός να έχει ένα αποκούμπι στη θύελλα που έρχεται, υποστήριξε στη συνέχεια. Μια άμεση έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα οδηγήσει τη χώρα σε άναρχη χρεωκοπία, και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε. υπογράμμισε πως η απάντηση του λαού στη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να είναι πολιτική. Κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταψηφιστεί ώστε να μείνει εκτός Βουλής.

Περιοδεία
Πριν τη συνέντευξη, ο κ. Παφίλης μαζί τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καραγιάννη, το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Παρασκευά Γεωργούλα, και άλλα στελέχη, είχαν επισκεφθεί το κτήριο του ΙΚΑ στη Μυτιλήνη, όπου διαπίστωσαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές τα προβλήματά τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey