Συνέντευξη Τύπου χθες, από τη ΔΗΜΑΡ

Συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ υπό όρους

08/06/2012 - 15:04

Η ΔΗΜΑΡ θα συμβάλει στη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, ενώ στην περίπτωση που πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή υπό προϋποθέσεις

Η ΔΗΜΑΡ θα συμβάλει στη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Στην περίπτωση που πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή υπό προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις που θέτει, είναι να υπάρξει γραπτή συμφωνία των δύο πλευρών για το πλαίσιο που θα κινηθεί η κυβέρνηση, κεντρικό στοιχείο του οποίου θα είναι η σταδιακή απαγκίστρωση της Ελλάδας από το μνημόνιο. Αυτήν τη θέση εξέφρασε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λέσβου, Στρατής Ψάλτου. Παράλληλα, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ικανοποιημένη από το ποσοστό που πήρε στην πρώτη κάθοδό της στις εκλογές. Δεν έκρυψε, όμως, ότι είχε υψηλότερες προσδοκίες, να έχει πιο σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Θεωρεί, πάντως, ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του ποσοστού της.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης, στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Σπιλάνης, Εσθήρ Ντεκάστρο, Νίκη Λογγίου και Δημήτρης Βελούτσος, αφιερώθηκε σε μείζονα τοπικά ζητήματα. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή, όπως εξήγησε κ. Ψάλτου, καθώς τα θέματα πανελλαδικής σημασίας αναλύονται καθημερινά από τις ηγεσίες των κομμάτων στα εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης.

Η κ. Ντεκάστρο αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, για να αξιοποιηθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά το δυναμικό που απασχολεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε κακή διοίκηση επειδή έχουμε διαφθορά, έχουμε διαφθορά επειδή έχουμε κακή διοίκηση.»

Ο Γιάννης Σπιλάνης αναφέρθηκε στο «κίνημα της πατάτας» και πρότεινε να αξιοποιηθεί από τους τοπικούς φορείς, όπως είναι το Επιμελητήριο, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αγοράζουν σε τιμές χονδρικής τα προϊόντα που έχουν ανάγκη και οι τοπικές επιχειρήσεις να βρουν τρόπο να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους στην κατανάλωση παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Μάλιστα σημείωσε ότι σήμερα οι παραγωγικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επειδή οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου δεν απορροφούν τα προϊόντα τους και όταν το κάνουν, τους πληρώνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Η Νίκη Λογγίου αναφέρθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθούν τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου στον τουριστικό τομέα, με το λεσβιακό πρωινό να αποτελεί μια πολύ καλή πρωτοβουλία, που κινδυνεύει να μείνει αναξιοποίητη. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ιδιαίτερα προβληματική την αδράνεια που εμφανίζεται στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα και ο τόπος, η γεωργία και ο τουρισμός. Οι νοοτροπίες που αναπτύχθηκαν τόσα χρόνια, ότι κάποιοι άλλοι θα λύσουν τα προβλήματα «άνωθεν» με πολιτικές παρεμβάσεις, πρέπει να εκλείψουν τώρα, όπως υπογράμμισε η κ. Λογγίου.

Ο Δημήτρης Βελούτσος αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας τους περιβάλλοντος του νησιού μας, αναφέροντας πως η Λέσβος πρέπει να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα και να στραφεί στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και παράλληλα να μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες της με μέτρα εξοικονόμησης. Μίλησε, ακόμα, για την ανάγκη ανάπτυξης ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, την ενθάρρυνση της βιολογικής γεωργίας, του εθελοντισμού, αλλά και την ανάγκη καθιέρωσης στα σχολεία περιβαλλοντικού μαθήματος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey