Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Προτάσεις για τους μικρομεσαίους

01/06/2012 - 14:56

Προτάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την αναβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης διατυπώνουν στο πρόγραμμά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Προτάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την αναβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης διατυπώνουν στο πρόγραμμά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο του υποψήφιου βουλευτή Σπύρου Γαληνού, στην πρόταση μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία τράπεζας επενδύσεων, μέσα στην οποία θα τηρείται Εθνικός Λογαριασμός Οφειλετών του Δημοσίου.

Στο λογαριασμό αυτό, θα πιστωθούν όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής, με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι τρία εκατομμύρια ευρώ. Στο λογαριασμό αυτό τα ποσά θα καταχωρούνται μόνον ως προς το αρχικό βεβαιωμένο κεφάλαιο, με ετήσια προσαύξηση μέχρι 8%. Το συνολικό ανώτατο όριο προσαύξησης δε δύναται να υπερβαίνει το 50% το αρχικού βεβαιωμένου κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά στην αποπληρωμή των χρεών, προτείνεται μεταξύ άλλων, στο ίδιο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η αυτόματη αναστολή όλων των ποινικών διώξεων και διοικητικών κυρώσεων, όπως και η ρύθμιση του συνόλου των ποσών αυτών, χωρίς προκαταβολή, με τον εξής αριθμό δόσεων: Μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ, 100 δόσεις. Έως 300 χιλιάδες ευρώ, 150 δόσεις. Έως τρία εκατομμύρια ευρώ, 240 δόσεις.

Όπως σημειώνεται στην πρόταση, ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η πλήρης και ολοσχερής αναγνώριση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ενσήμων των εργαζόμενων στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και παραμένει σε πλήρη ισχύ η ασφάλισή τους, ενώ εξασφαλίζεται η άμεση έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της επιχείρησης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey