Σήμερα ανακήρυξη των υποψηφίων, με νέες συμμετοχές τη Χριστιάνα Καλογήρου στη Ν.Δ. και τους Μ. Ψήμμα και Β. Γιαρμαδούρο στο ΠΑΣΟΚ

Λίστες… λαϊκής ετυμηγορίας

29/05/2012 - 14:30

Δεν προέκυψαν οι τρανταχτές εκπλήξεις που φημολογούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα, στις λίστες των κομμάτων, αφού εκτός τριών νέων συμμετοχών και μάλιστα στις τιμητικές τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τηρήθηκε ευλαβικά σε όλα τα ψηφοδέλτια η σειρά σταυροδοσίας που επέβαλε η λαϊκή ετυμηγορία στις 6 Μαΐου.

Δεν προέκυψαν οι τρανταχτές εκπλήξεις που φημολογούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα, στις λίστες των κομμάτων, αφού εκτός τριών νέων συμμετοχών και μάλιστα στις τιμητικές τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τηρήθηκε ευλαβικά σε όλα τα ψηφοδέλτια η σειρά σταυροδοσίας που επέβαλε η λαϊκή ετυμηγορία στις 6 Μαΐου.

Χθες Δευτέρα, έληξε η προθεσμία για την πρόταση των ψηφοδελτίων και σήμερα, δέκα μέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι οποίες ως γνωστόν θα γίνουν με λίστα την οποία αποφασίζει ο πρόεδρος κάθε κόμματος.

Πρώτος ο Βογιατζής
Όπως εγκαίρως, λίγες μέρες μόλις μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε γράψει το «Ε», η πρώτη επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου δε θα μπορούσε να είναι άλλη απ’ τον εκλεγέντα βουλευτή Παύλο Βογιατζή. Παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει για «αποστασίες» και παραιτήσεις πολιτευτών, κατά 99% - όπως μας διαβεβαίωσαν χθες κομματικά στελέχη - η σειρά του ψηφοδελτίου είναι αυτή που προέκυψε απ’ τις εκλογές, αφού ακολουθούν οι Κώστας Μουτζούρης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Μόλλη Μαχαίρα.

Επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες μας ότι επίκειται αντικατάσταση της άγνωστης Όλγας Μπαμπίνη, την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο καταλαμβάνει η πρώην βουλευτής του Νομού Λέσβου Χριστιάνα Καλογήρου.

«Αποδέχθηκα την πρόταση του κόμματος για συμμετοχή μου στην τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της εκλογικής μας περιφέρειας, γιατί με την κίνησή μου αυτή θέλω να σηματοδοτήσω την αναγκαιότητα να επικρατήσουν επιτέλους στην πολιτική ζωή του τόπου μας τα ήθη και οι αξίες που αρμόζουν σε μας τους περήφανους Έλληνες, την κρίσιμη τούτη εποχή που βιώνει η χώρα μας. Δεν υπάρχουν καθόλου υποκειμενικά στοιχεία σ’ αυτή την πράξη μου, που είναι εξόχως πολιτική και με ιδεολογικά χαρακτηριστικά σχετιζόμενα με την υπηρέτηση του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος», τόνισε σε δήλωσή της η κ. Καλογήρου.

Παρ’ ότι έγιναν κάποιες διερευνητικές επαφές με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας - όχι με τους Φωτή Ξύδα και Νίκο Κατράνη, που είχαν δηλώσει πως δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι -, δε φάνηκε, όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέκος Κουτσαντώνης, να υπάρχει ενδιαφέρον να περιληφθούν, σηματοδοτώντας και σε τοπικό επίπεδο τη συνεργασία, πρόσωπα απ’ το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.


Παύλος Βογιατζής

Καμμία αλλαγή στο Κ.Κ.Ε.
Τη σειρά που επέβαλαν οι προηγούμενες εκλογές τηρεί και το Κ.Κ.Ε., που στο νέο του ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει καμμία αλλαγή υποψηφίου. Η λίστα διαμορφώνεται με βάση τους σταυρούς που πήραν ο εκλεγείς βουλευτής Δημήτρης Καραγιάννης και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που ακολουθούν ως εξής: Μάνος Δούκας, Βασιλική Αντώνα - Βουγέλλη, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Φώτης Πινάκος.

Το κόμμα έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική μάχη για τη νέα αναμέτρηση, δίνοντας πόρτα - πόρτα τον αγώνα για περαιτέρω αύξηση της δύναμής του στο νησί.


Δημήτρης Καραγιάννης

Επικεφαλής Ζερδελής
Με τον εκλεγέντα βουλευτή Γιάννη Ζερδελή ξεκινά η λίστα τού ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει στις εκλογές να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του στο Νομό Λέσβου, εισπράττοντας και τη δυναμική που καταγράφεται σε όλη τη χώρα.

Όπως μας είπε ο συντονιστής Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χρυσάφης, η πρόταση των Γραμματειών Λέσβου και Λήμνου για τη διαμόρφωση της λίστας, η οποία και θα επικυρωθεί απ’ τον πρόεδρο, είναι να τηρηθεί η σειρά των αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με την οποία μετά τον κ. Ζερδελή στη λίστα είναι η Χρυσούλα Στεριανού - Ζωγράφου, ο Κώστας Κουμλέλλης, ο Γιώργος Κότσαλης και ο Θεόδωρος Παραδέλλης.


Γιάννης Ζερδελής

Με Σηφουνάκη πρώτο
Με τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Λέσβου και Λήμνου ενισχύεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου, στο οποίο - όπως ήταν αναμενόμενο - τέθηκε επικεφαλής ο Νίκος Σηφουνάκης.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Καπάρας και την τρίτη, η Μάγδα Ψαρρού. Ακολουθούν η Γραμματέας τής Ν.Ε. Λέσβου, Μαρία Ψήμμα, στη θέση του Δημήτρη Τσότρα, και ο γραμματέας τής Ν.Ε. Λήμνου και περιφερειακός σύμβουλος, Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, στη θέση του Γιάννη Καραγιάννη.

Σήμερα, με την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, αναμένονται δηλώσεις και απ’ τους κ.κ. Σηφουνάκη και Καπάρα.


Νίκος Σηφουνάκης

Ηγείται ο Γαληνός
Όπως είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, του ψηφοδελτίου στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ηγηθεί ο πλειονοψηφήσας Σπύρος Γαληνός. Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες τηρείται η σειρά της σταυροδοσίας, σύμφωνα με την οποία, τον τέως βουλευτή ακολουθούν οι Μανώλης Αρμενάκας, Γιώργος Κατζανός, Στέλλα Καβαλέρου και Αντώνης Καταχανάς.

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος παραμένει η τιμητική συμμετοχή της Χρυσούλας Καραϊσκάκη απ’ τον Άγιο Ευστράτιο, ενώ την ευθύνη για τις αλλαγές που θα γίνουν σε λίστες άλλων εκλογικών περιφερειών, έχει ο επικεφαλής της επιτροπής προεκλογικού αγώνα του κινήματος, Γιάννης Γιαννέλλης.


Σπύρος Γαληνός

Με το Λημνιό Αδαμίδη
Και στη Δημοκρατική Αριστερά, όπως μας είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λέσβου, Στρατής Ψάλτου, τηρείται στη λίστα η σειρά με την οποία έκλεισαν τα αποτελέσματα της κάλπης. Έτσι, ο Λημνιός Κώστας Αδαμίδης είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, με το Δημήτρη Βελούτσο, το Γιάννη Σπιλάνη, τη Νίκη Λογγίου και την Εσθήρ Ντεκάστρο να ακολουθούν.

Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά
«Σύνδεση» των υποψηφιοτήτων που υπήρχαν σε δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια των εκλογών της 6ης Μαΐου, αποτελεί το κοινό πλέον ψηφοδέλτιο της Δράσης - Φιλελεύθερης Συμμαχίας και της Δημιουργίας Ξανά. Το ψηφοδέλτιο τιτλοφορείται «Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά (Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία)» και απαρτίζεται κατά σειρά απ’ τους Χρήστο Σαμαρά, Γιάννα Σαλαβού και Ασπασία Φορμεντίνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey