Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας για εναλλακτική λύση, από μέλη Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δράσης και Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Κάλεσμα σε πολίτες, μη πελάτες

16/05/2012 - 15:28

«Οι καιροί ου μενετοί», δηλώνουν μέλη και στελέχη τριών κομμάτων, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, που μετά από συνάντηση αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος, απευθύνουν κάλεσμα συνεργασίας σε πολίτες μη πελάτες των κομμάτων, προκειμένου να διαμορφωθεί μια εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση.

«Οι καιροί ου μενετοί», δηλώνουν μέλη και στελέχη τριών κομμάτων, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, που μετά από συνάντηση αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος, απευθύνουν κάλεσμα συνεργασίας σε πολίτες μη πελάτες των κομμάτων, προκειμένου να διαμορφωθεί, εν όψει και των νέων εκλογών, μια εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση. Το ίδιο κάλεσμα κοινοποιήθηκε και στις ηγεσίες των κομμάτων στην Αθήνα, προκειμένου να γνωρίζουν τις ενέργειες που γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο.

Εκφράζοντας τη μεγάλη αγωνία τους για το μέλλον του τόπου, οι συγκεντρωθέντες σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης καλούν όλα τα κόμματα του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, και βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, «να εξετάσουν θετικά - έστω και τώρα, εν όψει επαναληπτικών εκλογών - μια άμεση εκλογική τους συνεργασία και σύμπραξη, πέρα από πρόσωπα και ιδεολογικές λεπτομέρειες».

Θα ήταν, μάλιστα, ευκταίο, όπως επισημαίνουν, να μπορούσαν να προσκαλέσουν και να συσσωματώσουν στο νέο εκκολαπτόμενο μεταρρυθμιστικό σχηματισμό και τμήματα του εκλογικού σώματος που παραμένουν εγκλωβισμένα στα πρώην κόμματα εξουσίας, αλλά και αλλού, δεξιότερα ή αριστερότερα, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας χωρίς να φοβούνται τις δύσκολες αλλά τόσο απαραίτητες για την ανάκαμψη μεταρρυθμίσεις.

Έναν τέτοιο σχηματισμό τον χαρακτηρίζουν σχηματισμό αναγέννησης και ελπίδας για τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, «τους πολίτες που αρνούνται να γίνουν κομματικοί πελάτες, μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση ανάσχεσης απέναντι στη φτηνή και επικίνδυνη δημαγωγία που εξυφαίνεται από Αριστερά και Δεξιά. Συντασσόμενοι ΟΛΟΙ μαζί, μπορούμε να κρατήσουμε τις τύχες στα χέρια μας και να δώσουμε μια νέα πνοή στο “αύριο”.».

Το πλαίσιο
Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, οι συγκεντρωθέντες τονίζουν πως καταρρέουν τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, τιμωρούμενα για πολιτικές που γιγάντωσαν και εξέθρεψαν, επί δεκαετίες τώρα, το φαύλο πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης. Τιμωρούνται, ακόμα, στην κάλπη για τους άτολμους χειρισμούς τους την περίοδο της κορύφωσης της κρίσης, τις οριζόντιες και φορομπηχτικές πολιτικές τους και την επιβολή σκληρών εισοδηματικών θυσιών επί δικαίων και αδίκων, χωρίς απ’ την άλλη να γίνουν ευρείες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να μειωθεί το μέγεθος του Δημοσίου, χωρίς να επωφεληθεί εν τέλει αναπτυξιακά η οικονομία απ’ τις επιβαλλόμενες θυσίες. «Τούτο συνέβη διότι τα μέτρα ήταν μονομερή, αποσπασματικά, χωρίς σχεδιασμό και έπληξαν κυρίως τον ιδιωτικό τομέα», σημειώνουν, λέγοντας ακόμη πως παρατηρούν πολλούς από τους πελάτες του πελατειακού κράτους να μετακομίζουν προς τα κόμματα εκείνα που υπόσχονται διατήρηση του σημερινού αδιέξοδου και μη παραγωγικού μοντέλου, ή ακόμα και αποκατάσταση του παλαιού status quo μισθών και συντάξεων.

«Παρατηρούμε, δηλαδή, να αναδύονται ισχυρότερες από ποτέ στο πολιτικό σκηνικό παρατάξεις που λαϊκίζουν, ψεύδονται, παραπλανούν και εμπορεύονται τη λαϊκή ελπίδα, ενώ παράλληλα υποκρύπτουν επιμελώς απ’ το λαό ότι η χώρα δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την επίπλαστη ευμάρεια του παρελθόντος», ενώ παράλληλα διαπιστώνουν ότι οι φωνές της ευθύνης, του τολμηρού μεταρρυθμιστικού λόγου, της μετριοπάθειας και της σοβαρότητας βρίσκονται πολυδιασπασμένες και επικοινωνιακά απομονωμένες, μικρές νησίδες στον ωκεανό του λαϊκισμού, χωρίς τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν επαρκώς και να εξηγήσουν το δύσκολο μήνυμά τους στο εκλογικό σώμα.

Μια τελευταία επισήμανση των συγκεντρωθέντων είναι ότι αντιλαμβάνονται τους σημαντικούς κινδύνους που ανακύπτουν πλέον για τη χώρα απ’ την κατάσταση της ακυβερνησίας, τον κίνδυνο άμεσης οικονομικής κατάρρευσης, αδυναμίας πληρωμών, οριστικής πτώχευσης και εξόδου απ’ το Ευρώ «αν ακολουθήσουμε τις κυρίαρχες, αλλά ανερμάτιστες πολιτικές προτάσεις που ακούγονται».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey