«Δε θα μείνω χωρίς στέγη» δηλώνει στο «Ε», προαναγγέλλοντας την προοπτική προσχώρησής του σε άλλο κόμμα

«Τα βρόντηξε» ο Γιαννέλλης!

16/05/2012 - 15:25

Ο Γιάννης Γιαννέλλης έλαβε τη μεγάλη απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός Ν.Δ.. «Απελευθερώθηκα πολιτικά», δηλώνει στο «Ε» ο κ. Γιαννέλλης, ανακοινώνοντας πως μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχει αποφασίσει το κόμμα στο οποίο θα προσχωρήσει. ΟΛΟΚΛΗΡΗ η επιστολή του Γιάννη Γιαννέλλη προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. «Δεν άντεξα το μήνυμα κανιβαλισμού».

Ούτε μία απ’ τις πολλές ευκαιρίες που του έδωσε ο Γιάννης Γιαννέλλης, δεν άδραξε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να του εξηγήσει τους λόγους της απομάκρυνσής του απ’ το ψηφοδέλτιο της 6ης Μαΐου. Οδηγώντας, έτσι, με την «αχάριστη» στάση του απέναντι σε ένα «στυλοβάτη» του κόμματος, σε ανείπωτα όρια αγανάκτησης τον πρώην βουλευτή του Νομού Λέσβου. Ήταν επόμενο, λοιπόν, ο Γιάννης Γιαννέλλης να λάβει τη μεγάλη απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός Ν.Δ.. «Απελευθερώθηκα πολιτικά», δηλώνει μιλώντας στο «Ε» ο κ. Γιαννέλλης και ανακοινώνοντας πως μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχει αποφασίσει το κόμμα στο οποίο θα προσχωρήσει, αφού, όπως επεσήμανε, «δε θα μείνει χωρίς στέγη».

Το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά τις 9 μ.μ. (είχε κλείσει και τυπωθεί το φύλλο μας για την Τρίτη), ο κ. Γιαννέλλης δημοσιοποίησε στα τοπικά Μέσα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., την οποία - όπως μας ανέφερε χθες - του είχε στείλει ήδη από το Σάββατο, έξι μέρες δηλαδή μετά τις εκλογές. Δίχως όμως και αυτήν τη φορά να εισπράξει την παραμικρή αντίδραση/δικαιολογία/εξήγηση απ’ τον Αντώνη Σαμαρά. Για αυτό και μη αντέχοντας άλλο την απαξιωτική αυτή συμπεριφορά στο πρόσωπό του, αποφάσισε να αποχωρήσει απ’ το κόμμα.

Πάντα κομματικός…
Στην επιστολή του, που παραθέτουμε αυτούσια, ο κ. Γιαννέλλης, με επιχειρήματα και όπως πάντα ευγενικό και ήπιο τρόπο, εξηγεί την πολιτική του πολυετή πορεία στους κόλπους τής Ν.Δ., επισημαίνοντας τι έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πόση υπομονή έκανε σε διάφορες περιπτώσεις. Στην ίδια επιστολή προβαίνει σε καταγγελία στρεβλών καταστάσεων, ενώ με πικρία διαπιστώνει ότι ουδέποτε κρίθηκε ικανός να αναλάβει κυβερνητική θέση.

Παρά την έκδηλη πικρία του, ο κ. Γιαννέλλης δεν παρεκτρέπεται, ακόμη και σε αυτή την επιστολή αποχώρησής του απ’ το κόμμα, με σκληρούς ισχυρισμούς ή κρίσεις για πρόσωπα και μηχανισμούς.

«Περίμενα αυτό που είπα απ’ την αρχή με τις δηλώσεις μου, μετά τον αποκλεισμό μου απ’ το ψηφοδέλτιο, μια εξήγηση απ’ το κόμμα, απ’ τον Αντώνη Σαμαρά, απ’ αυτόν που έχει ευεργετηθεί από μένα, από μένα που έβαλα την υπογραφή μου στηρίζοντάς τον στη διεκδίκηση της προεδρίας», υπογράμμισε χθες μιλώντας στο «Ε» ο κ. Γιαννέλλης, όπου και επεσήμανε πως, παρά την πολύ μεγάλη του θλίψη για το γεγονός ότι «του έκλεψαν την έδρα μέσα απ’ τα χέρια του, κατάπιε όλη την προεκλογική περίοδο την οργή του, πάλεψε και έκανε υπομονή, και λειτούργησε ως πυροσβέστης, που με τη μάνικα στο χέρι έσβηνε φωτιές».

Ο κ. Γιαννέλλης υποστήριξε πως σε όποιο κόμμα κι αν ήταν, την ίδια ακριβώς κομματική συμπεριφορά θα επιδείκνυε, γιατί έτσι θεωρεί πως οφείλουν να λειτουργούν τα στελέχη εντός των κομμάτων.


Ο Γιάννης Γιαννέλλης, στην τελευταία του δημόσια εκδήλωση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Προτάσεις…
Όμως και ο ίδιος δε θα μείνει εκτός πολιτικής στέγης, αφού - όπως συνέχισε - «δε θα μείνω χωρίς κόμμα». Ανέφερε, μάλιστα, ότι έχει γίνει αποδέκτης δυο - τριών προτάσεων για την προσχώρησή του σε άλλους κομματικούς φορείς, τις οποίες αξιολογεί και πολύ πιθανόν αύριο Πέμπτη να καταλήξει και να προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά στους λόγους που τον «εξοστράκισαν» απ’ το ψηφοδέλτιο, ακόμη δεν είναι σίγουρος για το ποιος απ’ τις πολλές φήμες που κυκλοφορούν ευσταθεί και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πιστεύει όμως ότι «κάποια στιγμή και μόνο για την αξία που θα έχει για την ιστορία της πολιτικής στη Λέσβο, θα μάθουμε τι ήταν εκείνο και ποιοι ήταν αυτοί που έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά να του φερθεί με αυτό τον τρόπο».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η επιστολή του Γιάννη Γιαννέλλη προς τον πρόεδρο της Ν.Δ.
«Δεν άντεξα το μήνυμα κανιβαλισμού»

Το κείμενο της επιστολής του Γιάννη Γιαννέλλη προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, που κοινοποιήθηκε και στο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Λυκουρέντζο, έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζετε ότι υπηρέτησα με αφοσίωση τη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και πως δεν έλειψα από καμμιά εκλογική αναμέτρηση. Εξελέγην επτά φορές πρώτος στο Νομό Λέσβου, σε αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων. Αλλά δυστυχώς μόνο τις τέσσερις από αυτές κατέλαβα έδρα στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο. Έτσι, επί έντεκα χρόνια σήκωνα στις πλάτες μου το βάρος της παράταξης.

Και το ΑΝΤΕΞΑ.

Γνωρίζετε πως, παρά την πολυετή προσφορά μου στο κόμμα, δε χρησιμοποιήθηκα σε κυβερνητική θέση, προφανώς γιατί κρίθηκα αξιοκρατικά και υπουργοποιηθήκαν αξιότεροι από εμένα.

Και το ΑΝΤΕΞΑ.

Γνωρίζετε πως σας στήριξα προσωπικά με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και ανέτρεψα δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα, είμαι ένας από τους πενήντα που έθεσαν την υπογραφή τους για την υποψηφιότητά σας ως υποψήφιου αρχηγού της παράταξης κατά το καταστατικό της. Έκτοτε είδα να τοποθετούνται σε θέσεις του κομματικού μηχανισμού όσοι σάς πολέμησαν εσωκομματικά στο Νομό μου, πλην εμού βέβαια, που δε δέχτηκα ούτε ένα τυπικό τηλεφώνημα απλής αβροφροσύνης.

Και το ΑΝΤΕΞΑ.

Επί ενάμιση χρόνο επιχειρώ να έλθω σε τηλεφωνική επαφή μαζί σας, για κομματικά θέματα, αλλά είστε διαρκώς σε συσκέψεις και απάντηση δε λαμβάνω. Για να αυτοπροστατευτώ, καλλιέργησα την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος σας είναι εξαιρετικά πολύτιμος.

Και το ΑΝΤΕΞΑ.

Στις τελευταίες εκλογές βρέθηκα εκτός ψηφοδελτίου Ν.Δ. κατά τρόπον “ανάρμοστο, πρωτόγνωρο και ανήθικο”, πράγμα που πληροφορήθηκα εντελώς τυχαία περιοδεύοντας στη Λήμνο.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ανήκουν στους υποψήφιους βουλευτές που επιλέξατε για το Νομό μας, καθώς και στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου, σε έκφραση δημόσιας αγανάκτησης. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη και συμπαράστασή τους. Προσωπικά απέφυγα κάθε σχολιασμό, παρά τις αφόρητες πιέσεις των Μ.Μ.Ε.. Κράτησα την οργή και το θυμό μου με τεράστιο προσωπικό κόστος.

Και το ΑΝΤΕΞΑ.

Στήριξα το κόμμα μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μάλιστα, στην τελευταία προεκλογική ομιλία όλων των υποψήφιων βουλευτών απηύθυνα ενωτικό χαιρετισμό, τον οποίο ο εκπρόσωπος του κόμματος ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπανικολάου χαρακτήρισε ως “μνημείο πολιτικού ήθους και παράδειγμα κομματικής συμπεριφοράς”. Κατάπια τη βαθειά απογοήτευσή μου.

Και το ΑΝΤΕΞΑ.

Αρνήθηκα να διατυμπανίσω στα μέσα ενημέρωσης, που καραδοκούσαν για την είδηση, τα παθήματά μου και προπάντων να καταφερθώ εναντίον του κόμματος και υμών προσωπικά, παρά τις επικρίσεις και τις προτροπές θερμόαιμων ομοϊδεατών μας. Απαίτησα, όμως, από εσάς προσωπικά, κύριε Πρόεδρε, μια έντιμη και ανθρώπινη εξήγηση για τους λόγους του αποκλεισμού μου. Που ίσως, από αγάπη στο κόμμα και σεβασμό στο πρόσωπό σας, κατανοούσα και δεχόμουν. Όμως, μέχρι αυτή την ώρα δεν την έλαβα. Ούτε καν από το θυρωρό των κομματικών γραφείων τής Συγγρού.

Και το ΑΝΤΕΞΑ.

Αυτό όμως, κύριε Πρόεδρε, που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ και αρνούμαι κατηγορηματικά να αποδεχτώ, είναι το ασύλληπτο μήνυμα πολιτικού κανιβαλισμού και ανηθικότητας που στάλθηκε, στους νέους ιδίως ανθρώπους, με τη δική μου περίπτωση.

Εύλογα αναρωτιούνται, “Αν σ’ αυτόν φέρθηκαν έτσι, εμείς τι να ελπίζουμε”; Και ειλικρινά δεν έχω απάντηση.

Γνωρίζω, κύριε Πρόεδρε, πως η πολιτική δεν είναι ηθική. Έχει όμως ηθικούς κανόνες, που αν παραβείς προσβάλλεις το δημόσιο αίσθημα. Κι εγώ ένιωσα βάναυσα προσβεβλημένος.

Υπήρχαν ηπιότεροι τρόποι αποπομπής μου.

Με όλο το σεβασμό μου, θέλω να ευχηθώ στο κόμμα και σε σας προσωπικά καλούς αγώνες.

Όμως σας δηλώνω, με τη θλίψη και οδύνη που κάποιος αισθάνεται όταν υποχρεώνεται να ξεσπιτωθεί μετά από τριάντα και πλέον χρόνια συνεχούς προσφοράς και αγώνων, πως πλέον δε θα είμαι κοντά σας. Απελευθερώνομαι πολιτικά. Γι’ αυτό παρακαλώ να με διαγράψετε οριστικά από μέλος του κόμματός σας.

Πάνω από τα κόμματα υπάρχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και η δική μου ένιωσα να πληγώνεται αθεράπευτα.

Φιλικά
Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης
π. βουλευτής Λέσβου»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey