FOLLOW US

Πολιτική

  • «Στόχος μου, να υπηρετήσω την ανάπτυξη του τόπου μου με έργα», δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του
«Η ζωή μου είναι εδώ»

Με χειμαρρώδη λόγο, ο Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε γιατί πήρε τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Νομού Λέσβου στις επικείμενες εκλογές. Μίλησε ακόμη για το πώς θα πολιτευτεί και κυρίως για το τι θέλει να προσφέρει στον τόπο του αν εκλεγεί.

Με χειμαρρώδη λόγο, ο Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε γιατί πήρε τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Νομού Λέσβου στις επικείμενες εκλογές. Μίλησε ακόμη για το πώς θα πολιτευτεί και κυρίως για το τι θέλει να προσφέρει στον τόπο του αν εκλεγεί. Στην πρώτη προεκλογικού χαρακτήρα συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μουτζούρης παρουσίασε το γραφείο του στη Μυτιλήνη και επεσήμανε πως η επιλογή του να είναι υποψήφιος αποτελεί απόρροια της συνειδητής επιλογής του να προσφέρει στον τόπο του, με τον οποίο ουδέποτε δεν έχασε την επαφή.

Κάνοντας την αρχή της συνεργασίας που θα επιδιώξει με τον τοπικό Τύπο, ο κ. Μουτζούρης ξεκινώντας τη σύντομη παρέμβασή του ανέφερε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέσβο, νησί που συχνά όλα τα χρόνια της πορείας του ως καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επισκεπτόταν τακτικότατα. Είτε για διακοπές, είτε για να προσφέρει τεχνική αρωγή σε μια σειρά από ζητήματα, και της δικής του αρμοδιότητας ως λιμενολόγου, και γενικά για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Νέο πρόσωπο
«Δεν είμαι πολιτικός», ανέφερε, για να προσθέσει ότι θα παραμείνει με τον ίδιο τεχνοκρατικό λόγο και με την ιδιότητα του εκκολαπτόμενου πολιτικού. Αμέσως μετά τόνισε πως στρατεύθηκε στην προσπάθεια της Ν.Δ. μετά την πρόσκληση που δέχθηκε και το επιχείρημα του κόμματος ότι χρειάζεται νέα πρόσωπα, χωρίς τη φθορά απ’ την άσκηση πολιτικής. Ταλαντεύθηκε, όπως ανέφερε, μέχρι να αποφασίσει, διότι με το νέο νόμο για τις εκλογές στα ΑΕΙ είχε τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος, και μάλιστα με πολύ καλές πιθανότητες εκλογής. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώντας υποχρέωσή του να προσφέρει στην πολυαγαπημένη του πατρίδα, στον τόπο του, πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος.

Αν μπορέσει, όπως είπε, να εκλεγεί, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που ξέρει χρόνια τώρα ως καθηγητής και ως πρύτανης του ΕΜΠ, να προσφέρει στον τόπο του υπηρετώντας την ανάπτυξη με έργα και υποδομές.
«Στόχος μου δεν είναι η υψηλή πολιτική, αλλά να προσφέρω στα νησιά μας που έχουν αδικηθεί, υπηρετώντας την ανάπτυξη με έργα», ανέφερε ο κ. Μουτζούρης, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να είναι καλός φίλος με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στη μάχη των εκλογών
Παρουσιάζοντας το επιτελείο και τα γραφεία του στο δεύτερο όροφο της οδού Π. Κουντουριώτη 7, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε πως στον προεκλογικό αγώνα θα πλαισιώνεται απ’ τη Βάσω Αψώκαρδου, που λόγω ασθένειας του πατέρα της δεν μπόρεσε να είναι παρούσα στη συνάντηση με τον Τύπο, απ’ το Μιχάλη Πολυπαθέλλη, τον πρώην δήμαρχο Ευεργέτουλα που θα αναλάβει τις επαφές με τον Τύπο, και απ’ τη Βάσω Καψάλη, που κατάγεται απ’ την Ανεμότια και έχει εμπειρία απ’ τη Β΄ Αθηνών στη διεξαγωγή εκλογικού αγώνα. Παράλληλα, το γραφείο του θα υποστηρίζεται από τέως φοιτητές του στο Πολυτεχνείο, που όπως είπε άφησαν τις δουλειές τους στην Αθήνα για να τον βοηθήσουν, αλλά και από φίλους του, απ’ τη Μυτιλήνη και την Αθήνα.

Σε σχέση με τους συνυποψηφίους του θεωρεί ότι έχει το μειονέκτημα να μην έχει κάνει άλλες εκλογές, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν διεξαγάγει και μάλιστα με επιτυχία παλαιότερες αναμετρήσεις, αλλά θεωρεί πως η αποδοχή του στους ψηφοφόρους θα φανεί στο τέλος. Ήδη έχει ξεκινήσει τις περιοδείες και τις επισκέψεις στα χωριά, σε κάποια εκ των οποίων, εκεί που δεν τον γνωρίζουν γιατί δεν είχε προηγουμένως επαφή, «έστω και στιγμιαία τον αντιμετωπίζουν ως εκπρόσωπο του πολιτικού κόσμου».

Κλείνοντας αυτή την πρώτη συνάντηση ο κ. Μουτζούρης, και απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, αναφέρθηκε στη Συνεταιριστική, το Φ.Π.Α., για τον οποίο υποστήριξε πως πρέπει να μειωθεί, αλλά και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, δηλώνοντας υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισής της με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top