Πρώτη δύναμη η Χρυσή Αυγή σε εκλογικό κέντρο του Περάματος, όπου ψήφιζε το γειτονικό στρατόπεδο. Αυξημένες οι δυνάμεις του νεοναζιστικού κόμματος στα εκλογικά τμήματα όπου ψήφιζαν στρατιωτικοί και στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας

Στο Πέραμα πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

09/05/2012 - 14:49

Προβληματίζει η μεγάλη δύναμη σε ψήφους του κόμματος της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα της Λέσβου όπου με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν στρατιωτικοί και στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας που δεν κατάγονται από τη Λέσβο. Στο Πέραμα της Γέρας, όπου ψήφισαν στελέχη του γειτονικού στρατοπέδου των καταδρομέων, η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Προβληματίζει σοβαρά η μεγάλη δύναμη σε ψήφους του κόμματος της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα της Λέσβου όπου την περασμένη Κυριακή, με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν στρατιωτικοί και στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας που δεν κατάγονται από τη Λέσβο, δηλαδή δεν έχουν στο νησί τα εκλογικά τους δικαιώματα. Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση του ενός από τα δύο εκλογικά τμήματα του Περάματος της Γέρας, όπου ψήφισαν στελέχη του γειτονικού στρατοπέδου των καταδρομέων. Εκεί λοιπόν, η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα με 52 ψήφους επί 266 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία με 37 ψήφους, το Κ.Κ.Ε. και το ΣΥΡΙΖΑ που είχαν από 33 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ με 25 ψήφους, η Δημοκρατική Αριστερά με 13, το ΛΑΟΣ με 10 κ.λπ..

Ας σημειωθεί ότι στο άλλο εκλογικό τμήμα του Περάματος, όπου δεν ψήφισαν στρατιωτικοί, η Χρυσή Αυγή πήρε μόλις 10 ψήφους, κάτι που ταιριάζει με τον παλλεσβιακό μέσο όρο.

Κι αλλού…
Ενδεικτική, όμως, του πώς ψήφισαν πολλά από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι η σταυροδοσία και σε άλλα εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν οι παραπάνω με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Στα δύο εκλογικά τμήματα της Αγίας Παρασκευής, η Χρυσή Αυγή έχει 24 και 29 ψήφους, ενώ στα άλλα δύο εκλογικά τμήματα όπου ψήφιζαν μόνο κάτοικοι του χωριού, το νεοναζιστικό κόμμα έχει συνολικά 15 ψήφους.

Αυξημένη σε σχέση με τα άλλα εκλογικά τμήματα είναι η σταυροδοσία υπέρ της Χρυσής Αυγής στο 8ο Εκλογικό Τμήμα της Αγιάσου, όπου ψήφισαν στελέχη της Αεροπορίας και του εκεί Αστυνομικού Τμήματος, στο 30ό εκλογικό τμήμα Άντισσας, όπου ψήφισαν στελέχη τού εκεί Αστυνομικού Τμήματος, στα 56ο, 57ο, 58ο και 59ο Εκλογικά Τμήματα της Καλλονής, όπου ψήφισαν στρατιωτικοί των γύρω μονάδων, αστυνομικοί και πυροσβέστες, στο 67ο Κεραμίου, όπου ψήφισαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Καλλονή, στο 142ο Εκλογικό Τμήμα Μυτιλήνης, όπου ψήφισαν στελέχη του Τμήματος Τροχαίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, και τέλος στο 175ο Εκλογικό Τμήμα Πλωμαρίου, όπου ψήφισαν εκλογείς τού εκεί Σταθμού του Ναυτικού και του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να υπάρξει στα εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν στρατιωτικές μονάδες, όπως τα 192ο, 193ο κι 194ο Πολιχνίτου (50 συνολικά ψήφοι για τη Χρυσή Αυγή), 95ο Αλυφαντών (20 ψήφοι), 100ό Μόριας (26 ψήφοι), 109ο Ταξιαρχών (16 ψήφοι, όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε 22 ψήφους και η Νέα Δημοκρατία 34!), 49ο Μυχούς (26 ψήφοι) και άλλα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι το σύνολο των παραπάνω δε σημαίνει πως το σύνολο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας εμφορούνται από τις αρχές του νεοναζιστικού σώματος.

Σημαίνει, όμως, πως αρκετά από τα στελέχη αυτά που έχουν, εξόν των άλλων, ορκιστεί να φυλούν πίστη στο Σύνταγμα και στους Νόμους, στήριξαν την επιλογή ενός κόμματος σα τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Και το γεγονός αν μη τι άλλο πρέπει να προβληματίσει όσους πρέπει να προβληματισθούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey