«Προσγειώθηκε» ο ΛΑΟΣ

08/05/2012 - 14:36

Ακριβά πλήρωσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η έξοδός του από την κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο και η αντιμνημονιακή στροφή που έκανε στη συνέχεια, δεν έπεισε τους ψηφοφόρους που τον είχαν εμπιστευτεί το 2009. Έτσι, το ποσοστό του κατέγραψε κάθετη πτώση.

Ακριβά πλήρωσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η έξοδός του από την κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο και η αντιμνημονιακή στροφή που έκανε στη συνέχεια, δεν έπεισε τους ψηφοφόρους που τον είχαν εμπιστευτεί το 2009. Έτσι, το ποσοστό του κατέγραψε κάθετη πτώση. Συγκεκριμένα, από το 4,03% που ήταν το 2009 στο Νομό, έπεσε στο 2,13% το 2012, δηλαδή σε ποσοστά έχασε πάνω από το 50% της δύναμής του. Σε απόλυτο αριθμό ψήφων είχε λάβει 2.880 ψήφους το 2009 και το 2012 πήρε 1.325 ψήφους.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΛΑΟΣ στη Λέσβο, Γιάννης Στεργέλλης, χθες το απόγευμα ήταν εμφανώς απογοητευμένος για την αποτυχία του κόμματος να μπει στη Βουλή κι αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η πτωτική πορεία τού ΛΑΟΣ είχε φανεί από την προεκλογική περίοδο, όπου η δουλειά του κόμματος ήταν πολύ υποτονική. Το ψηφοδέλτιο δεν αποτέλεσε καμμία ιδιαίτερη έκπληξη, ούτε περιελάμβανε κάποιο μεγάλο όνομα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Στη Λέσβο, ο ΛΑΟΣ πήρε 2,13%, στη Λήμνο πήρε 2,11% και στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου πήρε 1,35%. Ενδεικτικά ποσοστά του κόμματος στις δημοτικές ενότητες είναι: Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης 1,81%, Δημοτική Ενότητα Μύρινας 1,79% και Δημοτική Ενότητα Καλλονής 2,95% - είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά στο Νομό και οφείλονται στην παρουσία στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Χρήστου Ματθαίου από τα Παράκοιλα. Το υψηλότερο ποσοστό του κόμματος καταγράφεται στη Δημοτική Ενότητα της Πέτρας, όπου πήρε 4,08%. Από την Πέτρα προέρχεται η υποψήφια του κόμματος Μερσίνα Οτσνού - Αντωνοπούλου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey