Πιο ψηλά στη Λήμνο

Ήθελε να πάει ψηλότερα η ΔΗΜΑΡ

08/05/2012 - 14:15

Υψηλότερο ποσοστό στο Νομό και πανελλαδικώς θα ήθελε να έχει η Δημοκρατική Αριστερά. Παρά το ότι θα ήθελε να έχει υψηλότερο ποσοστό, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη, γιατί με την πρώτη κάθοδό της στις εκλογές ένα ποσοστό 5,50% στο Νομό μας και 3.415 ψήφους αποτελεί ένα θετικό αποτέλεσμα.

Υψηλότερο ποσοστό στο Νομό και πανελλαδικώς θα ήθελε να έχει η Δημοκρατική Αριστερά. Χθες, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Βελούτσος σε δήλωσή του στο «Ε» τόνισε: «Δεν ήταν αναμενόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα για εμάς. Θέλαμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή κυβέρνηση είναι φανερό ότι κέρδισε μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων στο οποίο απευθυνόμασταν εμείς. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για συμβάλουμε στην ανάπτυξη του νησιού μας, για να έχει ένα καλύτερο “αύριο” ο τόπος μας.»

Η Δημοκρατική Αριστερά, παρά το ότι θα ήθελε να έχει υψηλότερο ποσοστό, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη, γιατί με την πρώτη κάθοδό της στις εκλογές ένα ποσοστό 5,50% στο Νομό μας και 3.415 ψήφους αποτελεί ένα θετικό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή της στη νέα Βουλή τής επιτρέπει να παίξει ρυθμιστικό ρόλο, τόσο στο σχηματισμό κυβέρνησης, όσο και στη γενικότερη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος είναι 6,10%.

Στη Λέσβο, το ποσοστό του κόμματος είναι 4,70% και 2.349 ψήφους. Η Λήμνος αναδεικνύεται σε κάστρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, με ποσοστό 9,05% και 884 ψήφους. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσοστό, που οφείλεται στην πολύ ισχυρή υποψηφιότητα το προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, Κώστα Αδαμίδη.

Στον Άι-Στράτη, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη πήρε 9,91%.

Στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, το ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς ανήλθε στο 5,22%, στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής πήρε 4,85% και στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, από όπου έλκει την καταγωγή του ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Βελούτσος, η Δημοκρατική Αριστερά πήρε 6,67%. Υψηλό είναι και το ποσοστό του κόμματος στη Δημοτική Ενότητα της Μήθυμνας, από όπου έλκει την καταγωγή της η υποψήφια βουλευτής Νίκη Λογγίου (6,59%). Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό της η Δημοκρατική Αριστερά το καταγράφει στη Δημοτική Ενότητας της Νέας Κούταλης, από όπου πήρε 15,20% και 370 ψήφους, δηλαδή πάνω από το 10% του συνόλου των ψήφων που πήρε στο Νομό μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey