Το «Ε» στα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία των υποψηφίων

Στο «κλίμα» της καταμέτρησης ψήφων

07/05/2012 - 13:53

Ήρεμη ήταν η ατμόσφαιρα στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων και στα εκλογικά γραφεία των υποψηφίων της Λέσβου, για πολλή ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Το «Ε» επισκέφτηκε επανειλημμένως τα σημεία της πόλης όπου υποψήφιοι και φίλοι τους παρακολουθούσαν την εκλογική «μάχη», και κατέγραψε τις διάφορες αντιδράσεις.

Ήρεμη ήταν η ατμόσφαιρα στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων και στα εκλογικά γραφεία των υποψηφίων της Λέσβου, για πολλή ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Το «Ε» επισκέφτηκε επανειλημμένως τα σημεία της πόλης όπου υποψήφιοι και φίλοι τους παρακολουθούσαν την εκλογική «μάχη», και κατέγραψε τις διάφορες αντιδράσεις, που μέχρι τις 10 περίπου το βράδυ ήταν πολύ συγκρατημένες.

Άδειο παρέμεινε όλο το βράδυ το γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ικτίνου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, μετέβη στο γραφείο του στην οδό Ναυμάχου Παπανικολή μετά τις 8:30, αφού είχε περάσει όλη την ημέρα του περιοδεύοντας στην περιφέρεια της Λέσβου. Το γραφείο του, ωστόσο, ήταν ανοιχτό και δεχόταν κόσμο ήδη από νωρίς, ενώ ο ίδιος ο κ. Σηφουνάκης παρακολουθούσε τα αποτελέσματα προβληματισμένος και συγκρατημένος γύρω στις 9:30 το βράδυ, αφού το ΠΑΣΟΚ φαινόταν ήδη πως ήταν ο μεγάλος «χαμένος» της χτεσινής εκλογικής αναμέτρησης. Στο πλάι του, εκτός άλλων, ο για χρόνια συνεργάτης του Στρατής Πόθας.

Δύο δρόμους πιο δίπλα, ο Παναγιώτης Καπάρας παρακολουθούσε κι αυτός τα αποτελέσματα των πρώτων ωρών, συζητώντας τηλεφωνικώς με τους συνεργάτες του και μαθαίνοντας το τι έδειξαν οι κάλπες από την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου.

Η Ν.Δ. της προκυμαίας
Ήρεμα και συγκρατημένα ήταν τα πράγματα, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, που λειτούργησαν ως εκλογικό κέντρο του κόμματος. Παρών από την αρχή μέχρι και αργά ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ., Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, που αυξήθηκαν αισθητά μετά τις πρώτες δύο ώρες των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μουτζούρης, δεν είχε φανεί στο εκλογικό του γραφείο στην Κουντουριώτου μέχρι τις 9 το βράδυ, λόγω του ότι περιόδευε σε όλο το νησί. Παρόντες ήταν ωστόσο διάφορα στελέχη του κόμματος και στελέχη τής ΟΝΝΕΔ, που παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα από τις οθόνες των τηλεοράσεων.

Λίγο πιο δίπλα, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου «Σαπφώ», φίλοι του υποψηφίου τής Ν.Δ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και άλλα στελέχη του κόμματος παρακολουθούσαν επίσης τα αποτελέσματα, εκμεταλλευόμενοι την άνεση που τους παρείχε το μπαλκόνι του ορόφου. Ο ίδιος ο υποψήφιος μέχρι και τις 10 μ.μ. δεν παρευρέθηκε για πολύ στο γραφείο του, αφού βρισκόταν στο κτήριο της Περιφέρειας.

Τέλος, στην άλλη πλευρά της προκυμαίας, ο Παύλος Βογιατζής πέρασε τη βραδιά με φίλους και στελέχη του κόμματος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Δέσποινα Κομνηνού. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, δέχονταν απανωτά τηλεφωνήματα, που τους ενημέρωναν για τα πρώτα αποτελέσματα της εκλογικής περιφέρειας της Λέσβου.


Ο Παύλος Βογιατζής στο γραφείο του, με στελέχη του κόμματος και τη σύζυγό του, Δέσποινα

Η πλατεία της Αριστεράς
Ακόμη και η Πλατεία Σαπφούς, όπου βρισκόταν το εκλογικό περίπτερο του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αρκετά άδεια και ήσυχη, για αρκετή ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ειδικά στο εκλογικό περίπτερο του Κ.Κ.Ε., οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν ξεπεράσει τους 15 μέχρι και νωρίς το βράδυ και παρακολουθούσαν συγκρατημένοι τα αποτελέσματα, ενώ άρχισαν να αυξάνονται όταν άρχισε να φαίνεται και η κατάταξη του κόμματος στη Λέσβο.

Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παρευρισκομένων γίνονταν όλο και πιο έντονα, όπως πιο συχνά άρχισαν να γίνονται από κάποιο σημείο και μετά και τα τηλεφωνήματα, που συνέκριναν τα αποτελέσματα με αυτά άλλων περιοχών της χώρας.

Στην άλλη πλευρά της πλατείας, οι ψηφοφόροι και οι λοιποί φίλοι τού ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως μετά τις 8:30 το βράδυ, οπότε και στήθηκαν περισσότερες καρέκλες και άρχισαν τα αποτελέσματα να προβάλλονται στην οθόνη του βιντεοπροβολέα. Οι αντιδράσεις, όπως ήταν φυσικό, αν και συγκρατημένες στην αρχή, άρχισαν να γίνονται πιο ενθουσιώδεις λίγο μετά τις 8, οπότε κι άρχισε να φαίνεται η δεύτερη κατάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση, σε πανελλαδικό επίπεδο. Εμφανώς αγχωμένος για τα αποτελέσματα, ο Βασίλης Τεντόμας δεν άφησε το τηλέφωνο από τα χέρια του, ενώ παράλληλα σημείωνε με αγωνία τα αποτελέσματα που του ανακοινώνονταν για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου, έχοντας συχνά στο πλευρό του το Νίκο Χρυσάφη.

Τέλος, από την οθόνη ενός λάπτοπ, στο εκλογικό περίπτερο που είχαν στήσει στην προκυμαία, έβλεπαν την καταμέτρηση των ψήφων και τα θετικά για το κόμμα αποτελέσματα ο Γιάννης Σπιλάνης και τα υπόλοιπα μέλη τής ΔΗΜΑΡ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey