Με τις ψήφους της Λήμνου, «οριακά» γαλάζιος ο Νομός, αφού η Λέσβος ξανάγινε «κόκκινη»

«Πύρρειος» νίκη τής Ν.Δ.

07/05/2012 - 13:05

Ποτέ ξανά δεν είχε τόσο χαμηλά ποσοστά στο Νομό Λέσβου το κόμμα τής Ν.Δ. Η νίκη τής, αν και «πύρρειος», οφείλεται στις ψήφους της Λήμνου. Βουλευτής ο Παύλος Βογιατζής.

Ποτέ ξανά δεν είχε τόσο χαμηλά ποσοστά στο Νομό Λέσβου το κόμμα τής Ν.Δ., που παρά τη σημαντικότατη μείωση του ποσοστού του, το οποίο έπεσε κάτω του 20%, αναδείχθηκε στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου πρώτη δύναμη. Η νίκη αυτή τής Ν.Δ., αν και «πύρρειος», οφείλεται στις ψήφους της Λήμνου, που πριμοδότησαν υπέρ του κόμματος το τελικό αποτέλεσμα στο Νομό, μια και σε επίπεδο Λέσβου πλειοψήφησε το Κ.Κ.Ε..

Η πολυδιάσπαση του «δεξιού» χώρου που σε τοπικό επίπεδο εκφράστηκε με πολύ καλές παρουσίες υποψηφίων, οι οποίοι πλαισίωσαν μια σειρά από διαφορετικά ψηφοδέλτια, όπως και η ελαχιστότατη μετακίνηση ετεροδημοτών, πέτυχαν το αρνητικό ρεκόρ του χαμηλότερου ποσοστού για τη Ν.Δ.. Μάλιστα, σε κάποια χωριά όπου παραδοσιακά η Ν.Δ. ήταν πρώτη δύναμη, σημειώθηκαν τεράστιες απώλειες, κυρίως προς την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε γενικές γραμμές, το ποσοστό της στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου ήταν περίπου ίσο με αυτό στην υπόλοιπη χώρα - λίγο πάνω από 19% -, ενώ στο νησί της Λέσβου μετά βίας ξεπέρασε το 18%.

Βουλευτής ο Παύλος Βογιατζής
«Μπορεί να καταγράφηκε το μικρότερο ιστορικά ποσοστό του κόμματός μας στο Νομό Λέσβου, αλλά τίποτε δεν είναι πλέον το ίδιο, όπως φάνηκε ξεκάθαρα σε αυτές τις εκλογές», επεσήμανε μιλώντας στο «Ε» ο Παύλος Βογιατζής, που εκλέγεται βουλευτής του Νομού απ’ τη Ν.Δ..

«Υπάρχει μια νέα κατάσταση στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί», συμπλήρωσε ο κ. Βογιατζής, δηλώνοντας στη συνέχεια: «Είμαι χαρούμενος και ταυτόχρονα εξαιρετικά φοβισμένος μπροστά σε αυτό που έρχεται.»

Ο κ. Βογιατζής ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους από καρδιάς, επισημαίνοντας πως οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την κοινοβουλευτική περίοδο που ξεκίνησε με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey