Συνεχίζεται η περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων στη Λέσβο

Συναντήσεις με γυναίκες της δυτικής Λέσβου

04/05/2012 - 14:47

Με επισκέψεις στην ύπαιθρο της Λέσβου συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Την Τετάρτη, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Μπάκας επισκέφτηκε χωριά της δυτικής Λέσβου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολίτες τους και να ανταλλάξει απόψεις για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων όσον αφορά στη Λέσβο και την περιοχή τους.

Με επισκέψεις στην ύπαιθρο της Λέσβου συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Την Τετάρτη, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Μπάκας επισκέφτηκε χωριά της δυτικής Λέσβου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολίτες τους και να ανταλλάξει απόψεις για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων όσον αφορά στη Λέσβο και την περιοχή τους, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιμετώπιση της κρίσης κι ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε σε συζητήσεις για τα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες των χωριών, αφού, όπως τονίστηκε, για τους Οικολόγους Πράσινους ο αγώνας για αρμονία και ισορροπία στις ανθρώπινες κοινωνίες ξεκινά από τις σχέσεις των δύο φύλων και βρίσκεται στον πυρήνα της οικολογικής σκέψης.

«Η κατάργηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών και η οικοδόμηση ισότιμων ανθρώπινων σχέσεων αφορά εξ ίσου άνδρες και γυναίκες», αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Η δικιά μας πρόταση απορρίπτει την πατριαρχική δομή της κοινωνίας και τις εξουσιαστικές σχέσεις ανάμεσα στα ζευγάρια, και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας. Αγωνίζεται ενάντια στον εφησυχασμό που θεωρεί ότι η ισότητα έχει επιτευχθεί και στην τάση, η οποία παράλληλα αναπτύσσεται έντονα καθώς οξύνεται η οικονομική κρίση, να περιοριστούν οι γυναίκες στους παραδοσιακούς τους ρόλους.»

Και στην Ερεσό
Στο πλαίσιο αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι συναντήθηκαν με τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Άγρας και του Μεσοτόπου και άκουσαν τα προβλήματά τους. «Οι συνεταιρισμοί σε όλο το νησί μας πληρώνουν τα τεράστια πολιτικά λάθη τοπικών παραγόντων και απαιτείται στήριξή τους για να μη χαθεί αυτός ο πολύ χρήσιμος θεσμός», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συναντήθηκαν επίσης με γυναίκες της Ερεσού που διοργανώνουν κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών, με δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις. «Αντί η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει τέτοιες ενέργειες, κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της, θεωρώντας το θέμα ως ταμπού», λένε οι Οικολόγοι. «Το νησί μας μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες όλου το κόσμου και να προωθηθεί ένας άλλος ποιοτικός τουρισμός, υψηλής οικονομικής δύναμης, με σημαντικά οφέλη για τον τόπο. Σε κάθε περίπτωση, για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους ο στόχος για καταπολέμηση των διακρίσεων σε όλους τους τομείς αφορά ιδιαίτερα το σεβασμό της προσωπικής ζωής και της σεξουαλικής ταυτότητας όλων, ζητώντας νομοθετική κατοχύρωση για την εφαρμογή του πολιτικού γάμου, καθώς και την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, με ίσα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια, όπως συμβαίνει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey