Η υποψήφια βουλευτής Ασπασία Φορμεντίνη μιλά στο «Ε» για τις προτάσεις της Δράσης

«Δίνουμε πνοή στην οικονομία»

04/05/2012 - 14:20

Με καταγωγή απ’ τη Μόρια, η Ασπασία Φορμεντίνη, μια απ’ τις πιο νεανικές υποψηφιότητες στο Νομό Λέσβου, θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως βουλευτής, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, με τη Δράση. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, τονίζει ότι οι προτάσεις της Δράσης θα δώσουν πνοή στην οικονομία και θα «λυτρώσουν» τους ιδιοκτήτες ακινήτων απ’ την υπέρμετρη φορολόγηση.

Με καταγωγή απ’ τη Μόρια, η Ασπασία Φορμεντίνη, μια απ’ τις πιο νεανικές υποψηφιότητες στο Νομό Λέσβου, θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως βουλευτής, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, με τη Δράση. Η κ. Φορμεντίνη είναι σύμβουλος Επικοινωνίας με σπουδές στη Γαλλία, αλλά και με ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, αφού με την επιστροφή της στην Ελλάδα εντρύφησε στον τομέα του Θεάτρου, αποφοιτώντας από τη Δραματική Σχολή «Νέο Ελληνικό Θέατρο», του Γιώργου Αρμένη. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, εργάστηκε στον κλάδο του τουρισμού, στις δημόσιες σχέσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, έχοντας πρώτα αποκομίσει σημαντική, για την ίδια, εμπειρία στην τηλεόραση. Σήμερα δραστηριοποιείται ως σύμβουλος Επικοινωνίας στους τομείς ναυτιλίας-ακτοπλοΐας, Μ.Μ.Ε. και θεατρικών παραγωγών.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, θυμίζει ότι ο συνυποψήφιός της Χρήστος Σαμαράς αναφέρθηκε, μιλώντας στο «Ε», στο μύθο περί χαμένης ψήφου και επιλέγει να εστιάσει στο οικονομικό πρόγραμμα της Δράσης. Άλλωστε, όπως επισημαίνει, η οικονομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για κάθε τομέα, μια και σ’ αυτήν στηρίζονται οι κοινωνικές παροχές, η παιδεία, η υγεία. Όπως εξηγεί η κ. Φορμεντίνη, οι προτάσεις της Δράσης θα δώσουν πνοή στην οικονομία. Ακόμη, θα «λυτρώσουν» τους ιδιοκτήτες ακινήτων απ’ την υπέρμετρη φορολόγηση που αφορά στην κατοχή ακίνητης περιουσίας, δημιουργώντας μεταξύ άλλων και τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

Πρώτη φορά συμμετέχετε στην πολιτική και μάλιστα ως υποψήφια βουλευτής στην ιδιαίτερη πατρίδα σας. Τι σας ώθησε να ενεργοποιηθείτε πολιτικά;
«Λειτουργούσα πάντα σαν ενεργός πολίτης, με άποψη για την κοινωνία που ζούμε και τα πολιτικά δρώμενα. Πράγματι, βάζω πρώτη φορά υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές και προφανώς δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Αποφάσισα να δράσω, γιατί αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα άλλο να είμαι θεατής σε μία κατάσταση που έχει φέρει τη χώρα μου σε αδιέξοδο και που δεν προωθεί την ανάπτυξη.

Πολιτεύομαι στη Λέσβο, γιατί είναι η πατρίδα μου και την αγαπώ. Θλίβομαι να βλέπω το νησί μου να υποφέρει.»

Γιατί με τη Δράση;
«Η Δράση είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο, το οποίο δεν απαρτίζεται από πολιτικούς, που πιστεύει στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του ατόμου και στην ελευθερία της επιλογής. Είναι κατά των πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτών και κράτους.

Πρακτικές λύσεις
»Γιατί η Δράση του Στέφανου Μάνου και των εξαίρετων συνεργατών του ήταν το μόνο κόμμα που προέβλεψε την τραγική εξέλιξη της οικονομίας. Αν είχαν εφαρμοστεί οι προτάσεις της Δράσης, δε θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε. Μακάρι και άλλα κόμματα να πρότειναν πρακτικές λύσεις για την επίλυση πολλών θεμάτων και την άνθιση της οικονομίας.

Γιατί, ακόμα, η πορεία του Στέφανου Μάνου έχει αποδείξει ότι δε σκέφτηκε ποτέ το “πολιτικό κόστος” και με τις μεταρρυθμίσεις του, όπως η μείωση του συντελεστή δόμησης, ο πρώτος πεζόδρομος στην Αθήνα και μεγάλα έργα όπως το μετρό, το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” και η Αττική Οδός, άλλαξαν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων προς το καλύτερο. Η Δράση με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ό,τι πιο σταθερό, λογικό και πρακτικό έχει να επιδείξει η Ελλάδα στην πολιτική σκηνή.»

Πρωτογενές πλεόνασμα

Τι πιστεύετε πως μπορεί να εισφέρει το κόμμα σας αν εξασφαλίσει το αναγκαίο ποσοστό για τη Bουλή;
«Αυτό που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα, είναι ένα πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα άμεσα. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και σαφώς πιστεύουμε ότι η εφαρμογή τους θα φέρει ένα άλμα ανάπτυξης και θα κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική. Προτείνουμε, λοιπόν, ένα κράτος μικρότερο, πιο ευέλικτο και πιο αξιοκρατικό, από όπου θα απέχει η γραφειοκρατία και το πελατειακό καθεστώς και θα λειτουργεί προς εξυπηρέτηση όλων των πολιτών. Η διατήρηση του τεράστιου αυτού κράτους οδηγεί στην αύξηση της φορολογίας. Άρα, με τη συρρίκνωσή του θα πετύχουμε την επιβολή ενιαίας επίπεδης φορολογίας της τάξεως του 20% για όλα τα εισοδήματα μέχρι τις 100.000 ευρώ το χρόνο (25% από τις 100.000 και πάνω, 30% από τις 300.000 και πάνω), με αφορολόγητο όριο τις 5.000 ευρώ. Με την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και την εφαρμογή μια Βασικής Εθνικής Σύνταξης ύψους 700 ευρώ - ποσό πολύ μεγαλύτερο για το 78% του πληθυσμού - στην ηλικία των 67, για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες (αγρότες, κτηνοτρόφους, βουλευτές) και με την ελευθερία επιλογής, για τον καθένα που θέλει να αυξήσει το ποσό αυτό, να συμβάλει σε οποιοδήποτε ταμείο συνταξιοδότησης επιλέξει, επιτυγχάνεται η μείωση του εργατικού κόστους και συνεπώς η δυνατότητα για περισσότερες επενδύσεις.

Κατάργηση τελών για ακίνητα
»Επίσης, στις προτάσεις μας έρχεται να προστεθεί η κατάργηση των τελών για την κατοχή ακίνητης περιουσίας, αφού ούτως ή άλλως ο πολίτης φορολογήθηκε με την απόκτησή της. Με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε και τα ακίνητα του Δημοσίου, που με τη βαριά φορολογία έχουν χάσει την αξία τους. Με αυτούς τους βασικούς άξονες, θα δώσουμε μία πνοή στην οικονομία. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εισφορά του κόμματός μας στη Βουλή, οι ιδέες και οι λύσεις μας. Οι εκλογείς μπορούν να ενημερωθούν πληρέστερα για τις θέσεις σε όλους τους τομείς, στην ιστοσελίδα μας www.drassi.gr/.»

«Να μείνουν οι νέοι»

Σε τοπικό επίπεδο, τι θεωρείτε ως το πλέον κρίσιμο θέμα που ανεξάρτητα απ’ την έκβαση των εκλογών θα επιδιώξετε να αναδείξετε ως πολιτικός φορέας, διεκδικώντας την αντιμετώπισή του;
«Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες σε εθνικό επίπεδο. Δεν αφορά μόνο στη Λέσβο, αλλά τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, τίθεται ζήτημα για την παραμονή μας στο Ευρώ και στην Ευρώπη γενικότερα. Σίγουρα οι άξονες που παρέθεσα παραπάνω, όπως η μείωση του Φ.Π.Α., ειδικά στα ακριτικά νησιά που επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς-μετακίνησης, καθώς και τα κίνητρα επενδύσεων και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ώστε να στηριχτεί η αποκέντρωση και να μη φύγουν οι νέοι, όχι μόνο από τη Λέσβο, αλλά και από την Ελλάδα ολόκληρη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey