Ήπιοι τόνοι και ομιλία με επιχειρήματα απ’ το Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

«Εμείς είμαστε η ελπίδα»

04/05/2012 - 14:05

Χωρίς τον παλμό και τα συνθήματα που χαρακτήρισαν τη συγκέντρωση της Ν.Δ., αλλά με περίπου το ίδιο αριθμητικά ακροατήριο, στον ίδιο χώρο, το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το ΠΑΣΟΚ έκανε τη δική του κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την Τετάρτη, με ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Χωρίς τον παλμό και τα συνθήματα που χαρακτήρισαν τη συγκέντρωση της Ν.Δ., αλλά με περίπου το ίδιο αριθμητικά ακροατήριο, στον ίδιο χώρο, το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το ΠΑΣΟΚ έκανε τη δική του κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την Τετάρτη, με ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου, όπως εξήγησε, προσπάθησε με την παράθεση επιχειρημάτων να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα πείθοντας για την ανάγκη υπερψήφισης του ΠΑΣΟΚ, γιατί «εμείς είμαστε η ελπίδα, η λύση του προβλήματος».

Την εκδήλωση άνοιξε, και έκλεισε με το κάλεσμα «βγείτε απ’ τα σπίτια, να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ», η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Μαρία Ψήμμα, η οποία καλωσορίζοντας τον κ. Παπαϊωάννου στο νησί δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, που αποτέλεσε πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Έσκασε η βόμβα»
Για μία ώρα περίπου, στη συνέχεια, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ως γνωστόν σε αυτές τις εκλογές δεν είναι υποψήφιος, προσπάθησε να πιάσει την άκρη του μίτου και να οδηγήσει το ακροατήριο έξω απ’ το λαβύρινθο του διακυβεύματος των εκλογών. Ως μέσο για να επιτύχει το στόχο του ο έμπειρος πολιτικός επέλεξε να θέτει ερωτήματα, στα οποία και απαντούσε αμέσως μετά. Με τον τρόπο αυτό, που δε θύμιζε ομιλία τρεις μέρες πριν τις εκλογές, δόθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες για χειροκροτήματα. Παράλληλα, όμως, όποιος ήθελε να ενημερωθεί τόσο για το πώς έφτασε η χώρα στο σημείο που είναι τώρα, αλλά και για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα των εκλογών, έπαιρνε το καλύτερο μάθημα για τις θέσεις τού ΠΑΣΟΚ.

Ο ομιλητής έκανε αυστηρή κριτική στη Ν.Δ., αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, διαπιστώνοντας ότι η κρίση στην οικονομία ήταν αναπόφευκτη για την Ελλάδα.

Μίλησε ακόμη για την ανοχή όλων στην ανομία για δεκαετίες, για την ελλιπή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, για τον επιμερισμό των ευθυνών, αναφέρθηκε εκτενώς στην απογραφή και την ακύρωση απ’ τη Ν.Δ. των δεικτών στους οποίους βασίζεται η φερεγγυότητα μιας χώρας, ενώ κατέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση Καμανανλή ότι «πέταξε μια βόμβα φεύγοντας, που έσκασε στα χέρια μας».

Σε απολογιστικό ύφος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να ξέρει το 2009 τι παραλαμβάνει και επεσήμανε πως ουσιαστικά απ’ το Φεβρουάριο του 2010, το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να υλοποιεί το πρόγραμμά του και εκ των πραγμάτων έγινε «κυβέρνηση σωτηρίας».

Το διακύβευμα…
Ο ίδιος αναφέρθηκε, ακόμη, στους «μπαχαλάκηδες» που την ώρα της επιτυχίας αντιδρούσαν, ενώ συμπλήρωσε πως η πληγείσα εικόνα της χώρας διεθνώς, με τα τσαντίρια στο Σύνταγμα, χρειάζεται να αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, το διακύβευμα των εκλογών είναι το πώς θα πορευτεί η χώρα μετά τις εκλογές. «Είμαστε με την Ευρώπη και το Ευρώ ή με τη Δραχμή, την κατοχική δραχμή;», ρώτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να υποστηρίξει την ανάγκη, χωρίς λαϊκισμούς και με ένα ουσιαστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ειλικρινείς συνεργασίες, να προχωρήσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. «Εμείς είμαστε η ελπίδα και η λύση του προβλήματος», είπε λίγο αργότερα ο κ. Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα στελέχη του, αλλά ένα βαθιά ριζωμένο λαϊκό κίνημα. «Μπορεί να κάναμε λάθη, αλλά δεν προδώσαμε τις αρχές μας», είπε ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης, φέρνοντας παραδείγματα για την ανάγκη να υπάρχει κράτος πρόνοιας, δίχως όμως χιλιάδες τυφλούς κάποιοι εκ των οποίων οδηγούν ταξί, για την ανάγκη κοινωνικού κράτους, δίχως απαραίτητα το κάθε σπιτικό να έχει παρακαταθήκη ένα φαρμακείο.

Απ’ την ομιλία του κ. Παπαϊωάννου δεν έλειψαν οι αναφορές στα ακραία φασιστικά κόμματα που, όπως είπε, «ανθίζουν» σε τέτοιες περιόδους κρίσης, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι είναι η ώρα του λαού να επιλέξει ξέροντας πως «η επιλογή ψήφου που κινείται στην άρνηση, είναι πολιτική αυτοκτονία».

Το ψηφοδέλτιο
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αλφαβητική παρουσίαση των υποψηφίων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου, Παναγιώτη Καπάρα οικονομολόγου, Γιάννη Καραγιάννη εργολάβου οικοδομών απ’ τη Λήμνο, Νίκου Σηφουνάκη αρχιτέκτονα, Δημήτρη Τσότρα εμπόρου και Μάγδας Ψαρρού πολιτικής μηχανικού.

Οι υποψήφιοι πήραν το λόγο και με σύντομες τοποθετήσεις έδωσαν το στίγμα τους, καλώντας τους ψηφοφόρους τού ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη για τη νίκη στις εκλογές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey