Διεκδικούν ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις Ανεξάρτητοι Έλληνες και Άρμα Πολιτών

Απλή αναλογική θέλει ο Δημαράς

04/05/2012 - 14:05

Αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε ο Γιάννης Δημαράς, που από προχθές το βράδυ περιόδευε στη Λέσβο, το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Για να δείξει πόσο αντιδημοκρατική είναι αυτή η πρόβλεψη του νόμου τόνισε ότι για να πάρει ένα κόμμα τις 50 έδρες, θα πρέπει να πάρει 17% στις εκλογές.

Αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε ο Γιάννης Δημαράς, που από προχθές το βράδυ περιόδευε στη Λέσβο, το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Για να δείξει πόσο αντιδημοκρατική είναι αυτή η πρόβλεψη του νόμου τόνισε ότι για να πάρει ένα κόμμα τις 50 έδρες, θα πρέπει να πάρει 17% στις εκλογές. Επίσης, προσέθεσε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις ένα κόμμα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση λαμβάνοντας μόλις το 35% των ψήφων κι υποστήριξε ότι πρέπει να καθιερωθεί η απλή αναλογική, έτσι ώστε οι εκλογές να αποτυπώνουν την πραγματική βούληση του λαού.

Ο κ. Δημαράς προέβλεψε ότι ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και δήλωσε πως θα έπρεπε ήδη να υπήρχαν προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων στους τομείς που μπορούν να συμφωνήσουν, έτσι ώστε να γνωρίζει ο λαός τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Κατηγόρησε δε, τα άλλα κόμματα ότι σε αυτήν τη φάση δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με κανέναν, αλλά μετεκλογικά θα προχωρήσουν σε συνεργασίες.

Ας σημειωθεί ότι το Άρμα Πολιτών συμμετέχει στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων με 40 υποψηφίους. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να πετύχει ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει τη δυνατότητα να έχει το κόμμα ένα ρόλο ρυθμιστικό στις πολιτικές εξελίξεις και στη Βουλή που θα σχηματιστεί στις 7 Μάη.

Οξύτατη ήταν η κριτική του κ. Δημαρά προς τα κόμματα της Αριστεράς. Συγκεκριμένα είπε ότι είναι αδύνατον να δημιουργήσουν κυβέρνηση, διότι το Κ.Κ.Ε. έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, εδώ και πολύ καιρό, ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα άλλο κόμμα και δε θέλει να συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά, απ’ την άλλη, δεν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν μεταξύ τους και κατά συνέπεια είναι ανέφικτη μια αριστερή κυβέρνηση.

Όταν κλήθηκε να περιγράψει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του, είπε ότι είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας, της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής, η αξιοποίηση των πόρων τού ΕΣΠΑ που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας κ.λπ.. Το Άρμα πολιτών είναι αντίθετο με νέες περικοπές σε υγεία, παιδεία, μισθούς και συντάξεις.

Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να μπουν στη φυλακή όσοι έβαλαν το χέρι τους στο δημόσιο χρήμα.

Ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, σε αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο. Νωρίτερα ο κ. Δημαράς παρακολούθησε τα εγκαίνια των γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που βρίσκονται επί της κεντρικής αγοράς της πόλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey