Λίγο πριν την κάλπη, ο υποψήφιος βουλευτής τής Ν.Δ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης μιλά στο «Ε»

«Είμαι άφθαρτος και δεν έχω τάξει τίποτα, σε κανέναν»

03/05/2012 - 14:19

Ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο υποψήφιος της Ν.Δ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης απευθύνεται στους εκλογείς δίνοντας το δικό του μήνυμα για την κάλπη, για το όραμά του για τον τόπο, αλλά και για το θέμα του αποκλεισμού του Γιάννη Γιαννέλλη.

Ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο υποψήφιος της Ν.Δ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης απευθύνεται στους εκλογείς δίνοντας το δικό του μήνυμα για την κάλπη, για το όραμά του για τον τόπο, αλλά και για το θέμα του αποκλεισμού του Γιάννη Γιαννέλλη.

Ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών του, ο κ. Παπαγιαννίδης εξηγεί γιατί πρέπει να τον επιλέξουν, υπογραμμίζοντας ότι είναι άφθαρτος και δεν έχει τάξει τίποτε σε κανέναν.

Φτάνοντας στην κάλπη ο ψηφοφόρος τής Ν.Δ., τι χρειάζεται να έχει σε πρώτη προτεραιότητα;
«Ουσιαστικά, ψηφίζοντας Ν.Δ. μπορεί να δώσει ακόμη και την αυτοδυναμία, η οποία δίνει στον ελληνικό λαό ελπίδα, προοπτική για το μέλλον και τα παιδιά μας.

Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική για το καλό της πατρίδας και η ψήφος να μη βασίζεται στην οργή και στην αγανάκτηση.»

Ένα θέμα που ενδεχομένως να έχει εξοργίσει μερίδα των νεοδημοκρατών, είναι και ο αποκλεισμός του Γιάννη Γιαννέλλη. Ποια είναι η άποψή σας;
«Αναμφίβολα ο Γιάννης Γιαννέλλης, τον οποίο και υπολήπτομαι, αποτέλεσε μια εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα της κεντροδεξιάς παράταξης και τίμησε επί σειρά ετών τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις αιτίες του αποκλεισμού του απ’ το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., πλην όμως στην παρούσα κρίσιμη κατάσταση της χώρας δεν περισσεύει κανείς απ’ τον αγώνα υποστήριξης της μόνης υπεύθυνης επιλογής, η οποία δεν είναι άλλη απ’ την υπερψήφιση της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές.

Θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι, αποφασίζοντας να θέσω υποψηφιότητα, τον πρώτο που πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τη γνώμη, ήταν ο Γιάννης, με τον οποίο μάς συνδέει οικογενειακή σχέση και συγκεκριμένα, ο πατέρας του ήταν αδελφός της προγιαγιάς μου και επιπλέον ο πατέρας μου, Βάσος Παπαγιαννίδης, ήταν ο νονός του Γιάννη. Το μόνο πολιτικό πρόσωπο που γνώριζα, ήταν ο Γιάννης, τον οποίο πάντα ψήφιζα και υποστήριζα με θέρμη. Τώρα, λοιπόν, ο Γιάννης είναι ο συμπαραστάτης μου στη δύσκολη εκλογική μάχη της Κυριακής, κάτι που πρέπει να ξέρει ο κόσμος και να μην ακούει διάφορες ψευδείς διαδόσεις που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες.»

Λόγοι επιλογής

Γιατί θεωρείτε πως κάποιος πρέπει να επιλέξει να σας ψηφίσει;
«Ο πρώτος λόγος είναι γιατί είμαι καθαρός Μυτιληνιός και αγαπώ τον τόπο μου, και το έχω αποδείξει εν ενεργεία αξιωματικός. Γιατί νομίζω ότι έχω ικανότητα στην άσκηση διοίκησης επί σειρά ετών και κρίθηκα επιτυχώς φτάνοντας στο βαθμό του αντιναυάρχου. Γιατί είμαι άφθαρτος, δεν έχω ξαναασχοληθεί με την πολιτική, δεν έχω τάξει τίποτα σε κανέναν, διότι οι πελατειακές σχέσεις δημιουργούν προβλήματα στη χώρα μας, διόγκωση του κράτους. Πιστεύω επίσης ότι είμαι σοβαρός, ειλικρινής και μπορώ να δω τον κάθε συμπολίτη μου στα μάτια με καθαρότητα και ζητώ να μου δώσουν την ψήφο τους, και να είναι βέβαιοι πως αυτή την ψήφο θα την τιμήσω με όλες τις δυνάμεις μου.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι αυτή την εκλογική μάχη την έδωσα μόνος, με τη βοήθεια ενός επιτελείου στο οποίο προΐσταται ο αδελφός μου Λουκάς και αποτελείται από μικρό αριθμό ατόμων, τα οποία δεν είχαν στο παρελθόν καμμία ανάμειξη με την πολιτική και είναι εξ ορισμού άφθαρτα. Τα δε “παλιά” στελέχη που νομίζουν ότι κινούν τον όλο μηχανισμό, δε θέλησα, και ευτυχώς ούτε καν με πλησίασαν. Άλλωστε, πρεσβεύω το καινούργιο στο χώρο μας, αν και αποτελώ τη συνέχεια του πατέρα μου, Βάσου Παπαγιαννίδη, ο οποίος έδωσε μάχες απ’ το 1974 έως το 1981, δαπανώντας και μεγάλα ποσά υπέρ της Ν.Δ. και εις βάρος του, κι αυτό πρέπει να το μάθουν όλοι όσοι θεωρούν πως ελέγχουν τα πράγματα. Όλα αυτά απλά και μόνο για να στηρίξει το κόμμα του, κι αυτό διότι όλη η οικογένεια πιστεύουμε σε αρχές και αξίες και δεν πάμε να πλουτίσουμε απ’ την πολιτική, όπως κάποιοι άλλοι.

Επίσης, καταλήγοντας, κρίνω αναγκαίο να τονίσω πως ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς με επέλεξε σαν υποψήφιο πριν ενάμιση χρόνο και όχι την τελευταία στιγμή όπως έκαναν άλλοι όταν εκτίμησαν πως το τοπίο είναι ελεύθερο για αυτούς.»

Όραμα για τη Λέσβο

Ποιο είναι το όραμά σας για τη Λέσβο;
«Η Λέσβος έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια με την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας, αλλά και τα λάθη, τα ενοχικά σύνδρομα και την εξαργύρωση επιταγών των εκπροσώπων της προς διάφορες κατευθύνσεις, εις βάρος πάντα του τόπου μας. Η Λέσβος αποτελεί από πολλές απόψεις ένα νησί με απίστευτα πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες, χωρίς όμως να έχει τύχει ανάλογης βοήθειας και συμπαράστασης. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να αναπτύξει μια ισορροπημένη τοπική οικονομία με άξονες την αγροκτηνοτροφία, την αλιεία, την πρωτοποριακή πρωτογενή παραγωγή, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αιχμή του δόρατος τον κλασσικό και εναλλακτικό τουρισμό. Αξιοποίηση και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών, προώθηση του αγροτοτουρισμού και του ιαματικού τουρισμού. Προσέλκυση του μεγαλύτερου μέρους των κρουαζιερών της ανατολικής Μεσογείου. Η Λέσβος μπορεί να γίνει ο πόλος έλξης του ανατολικού Αιγαίου, προσφέροντας εναλλακτικά κίνητρα προσέλκυσης επισκεπτών. Όλα αυτά, βέβαια, προϋποθέτουν ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν από την κεντρική εξουσία αυτά που υποχρεούται να προσφέρει, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη, υποδομές ανάπτυξης της κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου μας. Η Λέσβος μπορεί και πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη της λάμψη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey