Η Ευδοκία Ψύλλου μιλά στο «Ε» για την Αριστερά και το στόχο τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής

«Ήρθε η ώρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μπει στη Βουλή»

26/04/2012 - 14:48

Μια νέα γυναίκα που εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο, η Ευδοκία Ψύλλου, πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο, αναφέροντας πως εκλογικός στόχος είναι η είσοδος στη Βουλή προκειμένου το συμμαχικό σχήμα των «μικρών» της Αριστεράς να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Μια νέα γυναίκα που εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο, η Ευδοκία Ψύλλου, πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο, αναφέροντας πως εκλογικός στόχος είναι η είσοδος στη Βουλή προκειμένου το συμμαχικό σχήμα των «μικρών» της Αριστεράς να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.


Κυρία Ψύλλου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκροτήθηκε το 2009 από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι οποίες πιστεύουν ότι η πολιτική γίνεται κυρίως μέσα από τους μαζικούς αγώνες κι όχι στη Βουλή. Γιατί αυτήν τη φορά επιδιώκετε να μπείτε στη Βουλή;
«Η αντικαπιταλιστική αριστερά και ιδιαίτερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποτέ δεν υποτίμησε τις εκλογικές μάχες. Γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχουμε σε όλες τις εκλογικές μάχες. Στόχος μας είναι μέσα από αυτές να γίνουν γνωστές οι θέσεις μας και να αυξήσουμε τη δύναμή μας. Η εκλογική επιτυχία τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αποτελέσει όπλο στα χέρια του εργαζόμενου λαού για την ανατροπή των μνημονίων και του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνονται.

Σε αυτές τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε. θα ενισχυθούν εκλογικά. Θα είναι πολύ μεγαλύτερα τα κέρδη των εργαζομένων και του λαού αν στη Βουλή βρεθεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το να πάρουμε οκτώ βουλευτικές έδρες όπως θέλουν ορισμένα γκάλοπ, σημαίνει ότι θα μειωθούν ισάριθμα οι έδρες τής Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια, η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι διπλά αποδοτική. Θα αυξήσει τις δυνάμεις της Αριστεράς και θα μειώσει τις δυνάμεις τής Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.»

Περί χαμένης ψήφου

Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν πως η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα μικρότερα σχήματα της Αριστεράς είναι χαμένη ψήφος.
«Είναι απαράδεκτο να λέγεται αυτό, ιδιαίτερα από αριστερούς. Είναι μια θέση που ως μόνο στόχο έχει να προασπίσει το σάπιο και καταρρέον πολιτικό σύστημα της χώρας. Όμως υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο επιζητούμε την αποφασιστική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και η φτωχομεσαία αγροτιά χρειάζονται μια ισχυρή και σύγχρονη επαναστατική Αριστερά, ώστε να κερδίσουν τις μάχες που έρχονται. Εμείς έχουμε κάνει πρόταση σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή πολιτική δράση. Η πρόταση αυτή δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα. Είναι πρόταση μακράς πνοής και θα επιμείνουμε σε αυτή. Διότι δίνει απάντηση στο πρόβλημα της πολυδιάσπασης της Αριστεράς. Όσο πιο ισχυρή βγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η πρόταση της για κοινή πολιτική δράση της Αριστεράς. Γι’ αυτό οι αριστεροί και οι κομμουνιστές έχουν έναν επιπλέον λόγο να δώσουν την ψήφο τους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή που θα κρατήσει εκτός Βουλής την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.»

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δε δεχθήκατε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς;
«Προφανώς πρόκειται για το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο. Στις σημερινές συνθήκες δεν είναι εφικτή η συνεργασία σε εκλογικό επίπεδο των δυνάμεων της Αριστεράς. Τέτοιες προτάσεις μόνο προεκλογικές σκοπιμότητες εξυπηρετούν και τίποτα περισσότερο. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς αυτήν τη στιγμή θα ήταν πύργος τής Βαβέλ. Από τη μια το Κ.Κ.Ε. δηλώνει αντίθετο με την Ε.Ε. και θέτει ως προτεραιότητα τη λαϊκή εξουσία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το Ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε που θα μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα έξω από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ενότητα της Αριστεράς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να χρησιμοποιείται ως προεκλογικό πυροτέχνημα.».

Τότε τι μένει να γίνει;
«Η ενότητα της Αριστεράς θα έρθει από τα κάτω. Θα την επιβάλουν οι εργαζόμενοι μέσα από τη δική τους δράση. Οι επιτροπές “Δεν πληρώνω”, οι “συντονισμοί πρωτοβάθμιων σωματείων” που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, είναι τα πρώτα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Από αυτά θα ξεπηδήσει το νέο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Κι αυτό με τη σειρά του θα επιβάλει την ενότητα της Αριστεράς, η οποία θα είναι σε επαναστατική κατεύθυνση. Η λογική του μέσου όρου, των αποφάσεων κορυφής σε κλειστά κομματικά γραφεία, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Θυμηθείτε την τραγική κατάληξη του εγχειρήματος του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey