Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο Ν. Σηφουνάκης

«Να παραμείνει στη Μυτιλήνη»

26/04/2012 - 14:35

Τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του να παραμείνει στη Μυτιλήνη και να μην καταργηθεί η διοικητική δομή.

Τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του να παραμείνει στη Μυτιλήνη και να μην καταργηθεί η διοικητική δομή.

Ο κ. Σηφουνάκης στην επίσκεψή του συνομίλησε με το προσωπικό, οι περισσότεροι απ’ τους οποίους υπήρξαν συνεργάτες του κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Αιγαίου 2000 - 2004 και στη συνέχεια τη διετία 2009 - 2010. Κατά τη συνάντηση με τους εργαζομένους και το Σύλλογό τους, παρουσία και του γενικού γραμματέα, Δημήτρη Χαλκιώτη, τέθηκε το θέμα του μελλοντικού ρόλου και της αποστολής της Γραμματείας στα πλαίσια της διαμόρφωσης της νέας διοικητικής δομής της δημόσιας διοίκησης. Ο υποψήφιος βουλευτής υπενθύμισε στους εργαζομένους ότι είναι γνώστης της κατάστασης που διαμορφώθηκε από την πρόσφατη πρόταση κατάργησής της. Ακόμη επεσήμανε, όπως είχε ενημερώσει και τότε τους εργαζομένους, ότι υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον αρμόδιο υπουργό, καθώς και στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να κατανοηθούν τα κενά που δημιουργούσε η προωθούμενη πρόταση, καθώς και ο ρόλος της Γραμματείας ως διοικητικής μονάδας δημόσιας διοίκησης με έδρα τη Μυτιλήνη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης, εφόσον μετεκλογικά θα έχει ιδιότητα που θα του δίνει λόγο στο ζήτημα, η θέση του είναι να παραμείνει αυτή η δημόσια δομή στο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, και να αξιοποιηθεί προς όφελος του τόπου και των νησιωτών το ιδιαίτερα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της.

Και στην ΕΤΑΛ
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Σηφουνάκης επισκέφθηκε χθες τα γραφεία τής ΕΤΑΛ, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπευθύνους και να ενημερωθεί για τα εν εξελίξει και μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα που διαχειρίζεται η εταιρεία. Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι στην παρούσα συγκυρία, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση, ο ρόλος φορέων όπως η ΕΤΑΛ, είναι σημαντικός, ιδιαίτερα για την ενίσχυση της πολύ μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και για την αξιοποίηση των τοπικών πόρων. Τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες της εταιρείας, ώστε να εξυπηρετούνται οι επενδυτές και να απορροφώνται τα εκάστοτε διατιθέμενα κονδύλια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey