Η αναθεώρηση του Συντάγματος, προτεραιότητα του Χαράλαμπου Αθανασίου

«Θα κάνω ό,τι έκανα πάντα για τη Λέσβο»

26/04/2012 - 13:33

Πάνω από 2.000 ηλεκτρονικά μηνύματα με θετικά σχόλια για την επιλογή του Χαράλαμπου Αθανασίου στη θέση τού επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τής Ν.Δ. δέχθηκε το κόμμα, κι όχι μόνο από ψηφοφόρους του ή δικαστικούς λειτουργούς, αλλά από ένα ευρύ φάσμα πολιτών που τον γνώριζαν απ’ τη συνδικαλιστική του δράση.

Πάνω από 2.000 ηλεκτρονικά μηνύματα με θετικά σχόλια για την επιλογή του Χαράλαμπου Αθανασίου στη θέση τού επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τής Ν.Δ. δέχθηκε το κόμμα, κι όχι μόνο από ψηφοφόρους του ή δικαστικούς λειτουργούς, αλλά από ένα ευρύ φάσμα πολιτών που τον γνώριζαν απ’ τη συνδικαλιστική του δράση, μέσα στις πρώτες ώρες που ακολούθησαν της σχετικής ανακοίνωσης. Ο κ. Αθανασίου, όλο αυτό το διάστημα απ’ το απόγευμα της Τρίτης και μετά, δε σταμάτησε λεπτό να μιλά σε μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, εξηγώντας ότι η συμμετοχή του στη Βουλή θα επικεντρωθεί στη λειτουργία των θεσμών. Σε δήλωσή του προς το «Ε», υπογράμμισε ότι, όπως έκανε πάντα, και ως πολίτης, και ως δικαστής, μετά τις εκλογές και ως βουλευτής, «θα ενεργεί και ως Λέσβιος», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δε σκοπεύει ποτέ να πολιτευτεί στο Νομό Λέσβου.
 
Συμφωνώντας με το σχόλιό μας ότι ο Νομός Λέσβου στη νέα Βουλή, στην οποία και θα μετάσχει, θα έχει αυξημένη εκπροσώπηση με τέσσερις βουλευτές, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι θα συνεχίσει αυτό που έκανε πάντα, δηλαδή να ενδιαφέρεται για τα τοπικά ζητήματα και να επιδιώκει την αντιμετώπισή τους. «Θα κάνω ό,τι έκανα πάντα για τον τόπο μου», διευκρινίζοντας όμως ότι η επιλογή του δε σχετίζεται με τον τόπο καταγωγής του. Προσέθεσε άλλωστε πως «δε σκοπεύει ποτέ να πολιτευτεί στο Νομό Λέσβου. Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι να τον εκπροσωπήσουν στην Βουλή.».

Για τους θεσμούς
«Κύριο μέλημά μου είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να υπάρξει ένα ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο, που θα επιτρέψει σε ένα ασφαλές περιβάλλον να γίνουν επενδύσεις και να προχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, συμπληρώνοντας ότι το ενδιαφέρον του εστιάζεται στους θεσμούς και στη λειτουργία τους. Ανέφερε ακόμη ότι στις προτεραιότητές του περιλαμβάνεται η ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τα θέματα διαφάνειας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και εφαρμογή του νόμου χωρίς εκπτώσεις.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του στην περίπτωση που η Ν.Δ. είναι κυβερνών κόμμα ή μετέχει στην κυβέρνηση, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι αφενός ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, δεν είναι πολιτικός που υπόσχεται το οτιδήποτε, αφετέρου τον ίδιο δεν τον απασχολεί ένα τέτοιο ζήτημα, από ποια θέση δηλαδή θα συμβάλει στη λειτουργία των θεσμών και στις προτεραιότητες που θέτει.

«Αυτό που με ενδιαφέρει και αποτελεί και το λόγο που δέχθηκα να μετάσχω, είναι να μου δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχω στις Επιτροπές της Βουλής που θα αναλάβουν το νομοπαρασκευαστικό έργο για όλα αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου, εκφράζοντας την πίστη ότι μπορεί να βοηθήσει στους συγκεκριμένους τομείς. «Δε γνωρίζω θέματα οικονομίας, ή άλλα εξειδικευμένα ζητήματα, αλλά θεωρώ ότι στα θέματα δικαιοσύνης και δημόσιας διοίκησης έχω την εμπειρία ώστε να φανώ χρήσιμος», κατέληξε.

Στη Λέσβο
Τις επόμενες μέρες, ο κ. Αθανασίου αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στο νησί και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αγία Παρασκευή.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Λέσβου συγχαίρει τον κ. Αθανασίου για την τοποθέτησή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, τονίζοντας πως «είναι σίγουρο ότι, λόγω της προσωπικής ακτινοβολίας και της δεδομένης καταξίωσης των υποψηφίων, η φωνή της Λέσβου θα ακουστεί επιτέλους δυνατά και σε κεντρικό επίπεδο». Καλεί, τέλος, τους νεοδημοκράτες και τους φίλους τής Ν.Δ. στο Νομό, «ξεπερνώντας τις όποιες πικρίες τους, να στηρίξουν δυναμικά το ψηφοδέλτιό μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey