FOLLOW US

Πολιτική

  • Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου
Οι πέντε υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων

Ανακοινώθηκε χτες η λίστα των υποψήφιων των Οικολόγων Πράσινων για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου.

Ανακοινώθηκε χτες η λίστα των υποψήφιων των Οικολόγων Πράσινων για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου. Λίγες ώρες πριν την κεντρική παρουσίαση, στην Αθήνα, των συνδυασμών των Οικολόγων Πράσινων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, το παράρτημα Λέσβου δημοσιοποίησε τα ονόματα των πέντε υποψηφίων του σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τη βασική γραμμή της προεκλογικής τους εκστρατείας, που στηρίζεται στο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Πρόσωπα νέα και όχι μόνο, υποψήφιοι έμπειροι τόσο σε θέματα περιβάλλοντος, όσο και σε θέματα ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού, περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, με τις συγκεκριμένες επιλογές θέλησαν να τονίσουν την αναγκαιότητα συνεργασίας των πολιτών στο δρόμο προς την εύρεση λύσεων, πέρα από τους αμιγώς κομματικούς μηχανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας σε Λέσβο, Λήμνο και Άι-Στράτη, έχουν επιλέξει να επιδιώξουν διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με πολίτες, εκπροσώπους φορέων και κοινωνικών παραγόντων, τόσο πάνω σε τρέχοντα θέματα, όσο και σε σχέση με διαχρονικά ζητήματα, αλλά και να ακούσουν τις προτεινόμενες λύσεις για το περιβάλλον και την ουσιαστική και εναλλακτική-αειφόρο ανάπτυξη, ξεκινώντας από το τοπικό και πηγαίνοντας σε περιφερειακό επίπεδο.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Στη λίστα των πέντε υποψηφίων περιλαμβάνεται και φέτος ο συντονιστής της πολιτικής κίνησης Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Μπάκας. Έχοντας υπάρξει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τού 2007 και του 2009, καθώς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου στις εκλογές τού 2010 με τον «Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο», ο καλαματιανής καταγωγής διοικητικός του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στηρίζει εδώ και χρόνια την εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής. Εκτός άλλων, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες με δραστηριότητα στη Μυτιλήνη, ενώ τον ελεύθερο χρόνο του ποδηλατεί.

Για δεύτερη φορά εμφανίζεται ως υποψήφια σε τοπικό επίπεδο η Καρολίνα Κριστ από το Μόλυβο. Γεννημένη στην Καλιφόρνια, ζει εδώ και 20 χρόνια στη Λέσβο, αφού, όπως λέει, «αγαπά την ελληνική γη και τους ανθρώπους της». Έχει κάνει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ, έχει διδάξει Θρησκειολογία και Γυναικείες Σπουδές, έχει γράψει επτά βιβλία και ενδιαφέρεται βαθιά για την περιβαλλοντική ηθική.

Παρατηρήτρια πουλιών και φύσης, έχει συνεργαστεί με πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις εκτός και εντός Λέσβου. Το 2010 ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό του «Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο», ενώ προσφάτως συμμετέχει στην ομάδα «Λέσβος Πάμε Πράσινο».

Υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές τού 2010 ήταν και η Μάλαμα Ρενταρή, από το Μούδρο. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κι ερευνητικά έχει ασχοληθεί με θέματα τεκμηρίωσης της πολιτισμικής κληρονομιάς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έχει εργαστεί, τέλος, ως ωρομίσθιο προσωπικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Τέταρτος υποψήφιος, ο Στράτος Γιαννής, γεννημένος το 1977 στην Πελόπη, από γονείς αγρότες. Έχει σπουδάσει Θεολογία, ζει στη Θεσσαλονίκη και έχει ασχοληθεί με την πολιτική, χωρίς να έχει υπάρξει ενεργό μέλος σε κάποια πολιτική παράταξη. Τους τελευταίους μήνες αρθρογραφεί ερασιτεχνικά με κύρια πηγή έμπνευσης τα ζώα, την οικολογία και τα προβλήματα της περιοχής του, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες φιλοζωικού περιεχομένου, ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης και τον Τύπο της Λέσβου.

Τελευταίος υποψήφιος, ο Ευθύμιος Κεφαλάς, γεννημένος στον Ασώματο το 1963 και με σπουδές Βιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο έχει αποσπάσει διδακτορικό δίπλωμα στη Θαλάσσια Οικολογία και τη Μικροβιολογία. Επέστρεψε στη Λέσβο το 1996, όπου κι εργάζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατοικώντας μόνιμα στην Αγιάσο με την οικογένειά του.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top