Έκπληξη - σοκ με την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων της Ν.Δ., αφού στη θέση του τέως βουλευτή τοποθετήθηκε η άγνωστη στη Λέσβο Όλγα Μπαμπίνη

Εκτός ψηφοδελτίου ο Γιάννης Γιαννέλλης

18/04/2012 - 17:36

Την πλέον απρόβλεπτη εξέλιξη είχε για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου, η επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ. για το ψηφοδέλτιο, απ’ το οποίο απουσιάζει ο επί σειρά ετών βουλευτής του κόμματος στο νομό, Γιάννης Γιαννέλλης. Ο ίδιος, που βρισκόταν σε περιοδεία στη Λήμνο, δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Την πλέον απρόβλεπτη εξέλιξη είχε για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου, η επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ. για το ψηφοδέλτιο, απ’ το οποίο απουσιάζει ο επί σειρά ετών βουλευτής του κόμματος στο νομό, Γιάννης Γιαννέλλης. Ο ίδιος, που βρισκόταν σε περιοδεία στη Λήμνο, δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση, ενώ και οι συνυποψήφιοί του δήλωναν έκπληκτοι για το απαράδεκτο, όπως το χαρακτήρισαν, γεγονός του εν αγνοία του, αποκλεισμού απ’ τις εκλογές.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, κυκλοφόρησε στη Λέσβο η πληροφορία πως στο τελικό ψηφοδέλτιο που επρόκειτο να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, δεν θα μετέχει ο Γιάννης Γιαννέλλης. Η φήμη, που με δυσπιστία έγινε αποδεκτή από κομματικά στελέχη αλλά και τον ίδιο τον υποψήφιο, που εκείνη την ώρα περιόδευε στη Λήμνο, επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Στις 19.24 με ηλεκτρονικό μήνυμα του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλους τους νομούς. Απ’ την εκλογική περιφέρεια Λέσβου, εκτός των τεσσάρων γνωστών έως τώρα ονομάτων, περιλαμβανόταν και της ιδιωτική υπαλλήλου Όλγας Μπαμπίνη, ενώ απουσίαζε του Γιάννη Γιαννέλλη.

Πρώτες αντιδράσεις
Ο κ. Γιαννέλλης με τον οποίο συνομιλήσαμε τηλεφωνικά, δεν θέλησε να κάνει την παραμικρή δήλωση, πριν επιβεβαιώσει και ο ίδιος την είδηση περί του αποκλεισμού του. Περιορίστηκε να πει ότι ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες τον προεκλογικό αγώνα νοικιάζοντας γραφείο και «αυτή τη στιγμή, όπως και το πρωί, περιοδεύω στη Λήμνο».

Ο υποψήφιος Κώστας Μουτζούρης, έκπληκτος επισήμανε πως «η απουσία του Γιάννη Γιαννέλλη απ’ το ψηφοδέλτιο, αν διατηρηθεί, αποτελεί πλήγμα για το συνδυασμό μας».
«Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Παύλος Βογιατζής, που συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «Σκέφτομαι ότι στη θέση του Γιάννη θα μπορούσα να βρίσκομαι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος.

Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αν ισχύσει η ανακοίνωση, χάνει σε δύναμη. Σε τελική ανάλυση, ένα ιστορικό στέλεχος δεν έχει τη σωστή αντιμετώπιση απ’ το κόμμα μας».
Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος, μόλις ενημερωθεί. Το ίδιο και κομματικά στελέχη της Ν.Δ., τα οποία δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς και γιατί τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου ο Γιάννης Γιαννέλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey