Κώστας Αδαμίδης, Δημήτρης Βελούτσος, Νίκη Λογγίου, Εσθήρ Ντεκάστρο και Γιάννης Σπιλάνης, οι υποψήφιοι

Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ

18/04/2012 - 16:56

Η Εσθήρ Ντεκάστρο είναι η πέμπτη υποψήφια του ψηφοδελτίου του Νομού Λέσβου της Δημοκρατικής Αριστεράς, η συμμετοχή της οποίας οριστικοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, μετά την παρουσίαση των άλλων υποψηφίων βουλευτών για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου.

Η Εσθήρ Ντεκάστρο είναι η πέμπτη υποψήφια του ψηφοδελτίου του Νομού Λέσβου της Δημοκρατικής Αριστεράς, η συμμετοχή της οποίας οριστικοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, μετά την παρουσίαση των άλλων υποψηφίων βουλευτών για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, αποτελείται απ’ τους Κώστα Αδαμίδη, Δημήτρη Βελούτσο, Νίκη Λογγίου, Εσθήρ Ντεκάστρο και Γιάννη Σπιλάνη.

- Ο Κώστας Αδαμίδης γεννήθηκε το 1956 στο Κοντοπούλι της Λήμνου, ήταν Δήμαρχος Μούδρου από το 1999 ως το 2010 και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου. Επίσης διατέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Κοντοπουλίου την περίοδο 1994 - 1998. Για πολλά χρόνια συμμετείχε στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου καθώς και σε επιτροπές διαχείρισης της. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ.

- Ο Δημήτρης Βελούτσος από το Πλωμάρι της Λέσβου, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει μεγάλη προϋπηρεσία στο χώρο της αυτοδιοίκησης καθώς έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Πλωμαρίου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Πλωμαρίου, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, Πρόεδρος της 5ης Εδαφικής Περιφέρειας Λέσβου και Αντιδήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Πλωμαρίου. Επίσης μεγάλη είναι η προσφορά του στους τομείς της εθελοντικής αιμοδοσίας και της εθελοντικής πυροπροστασίας.

- Η Νίκη Λογγίου είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών με ειδικότητα στον τουρισμό. Εργάστηκε στο «Επίκεντρο» του Επιμελητηρίου Λέσβου, για την ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος των γυναικών, οργάνωσε και πραγματοποίησε εντός και εκτός νησιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εκθέσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων του νομού. Επίσης εργάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Λέσβου και συνεργάστηκε με το Δήμο Μανταμάδου για την προβολή της Έκθεσης Κεραμικής.

- Η Εσθήρ Ντεκάστρο γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 2006 κατοικεί στη Λέσβο. Είναι σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού σχεδίου, ιδρυτικό μέλος του σωματείου σχεδιαστών το 1974 και μέλος του διοικητικού του συμβουλίου έως το 1986. Είναι σύζυγος του Αντιπρύτανη Οικονομικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννη Κάλλα.

- Ο Γιάννης Σπιλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 αλλά κατάγεται από την Σέριφο και την Ύδρα. Σπούδασε οικονομικά αρχικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Το διάστημα 1987 ως 1990, εργάστηκε στο Υπουργείο Αιγαίου ως ειδικός στα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Από το 1990 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey