Σηφουνάκης κατά Γαληνού για τον «Καλλικράτη»

«Λαοπλάνος λόγος, αντί τροπολογίας»

11/04/2012 - 18:10

Σκληρή κριτική για τη στάση του στη συζήτηση στη Βουλή για τον «Καλλικράτη ΙΙ» ασκεί ο Νίκος Σηφουνάκης στο Σπύρο Γαληνό, τον οποίο και κατηγορεί πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το «πιασάρικο» θέμα του χωροταξικού που καίει τη Λέσβο.

Σκληρή κριτική για τη στάση του στη συζήτηση στη Βουλή για τον «Καλλικράτη ΙΙ» ασκεί ο Νίκος Σηφουνάκης στο Σπύρο Γαληνό, τον οποίο και κατηγορεί πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το «πιασάρικο» θέμα του χωροταξικού που καίει τη Λέσβο. Όπως υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός, αν ήθελε ο κ. Γαληνός να παρέμβει επί της ουσίας, θα κατέθετε τροπολογία και δε θα αρκούνταν σε λαοπλάνο λόγο. Ο κ. Γαληνός, με μια εξίσου σκληρή απάντηση, κατηγόρησε με τη σειρά του τον κ. Σηφουνάκη πως ανακάλυψε με διετή καθυστέρηση πως είναι βουλευτής του Νομού Λέσβου.

Ο κ. Γαληνός, στην ομιλία του την Παρασκευή για τον «Καλλικράτη ΙΙ», είχε προκαλέσει τον κ. Σηφουνάκη να πάρει θέση, αφού απευθυνόμενος σ’ αυτόν τού είπε απ’ το βήμα της Βουλής: «Νίκο, δήλωσες πριν από λίγο καιρό ότι κι εσύ δεν ήθελες να γίνει ένας δήμος στη Λέσβο και επέμενε η Ρόδος. Καλά τότε επέμενε η Ρόδος, τώρα ποιος επιμένει; Και σε ρωτάω δημοσίως: αποδέχεσαι αυτό το αίσχος; Αποδέχεσαι να μην είναι η αλλαγή του χωροταξικού του “Καλλικράτη” στη Λέσβο πρώτη προτεραιότητα; Γιατί εάν μεν το αποδέχεσαι, οι προγενέστερες δηλώσεις σου μάλλον δεν έχουν και μεγάλη αξία. Εάν δεν το αποδέχεσαι, οφείλεις να το καταψηφίσεις το νομοσχέδιο. Ιδού η Ρόδος, ή μάλλον ιδού η Λέσβος, ιδού και το πήδημα.»

Χθες ο κ. Σηφουνάκης σε δήλωσή του σχολίασε πως ο κ. Γαληνός, ως εν ενεργεία βουλευτής, γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς περιελάμβανε το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζει και τα των διαδικασιών του κοινοβουλίου.

«Πιασάρικο» θέμα
«Καθίσταται πρόδηλο ότι σκοπός του δεν είναι η ουσία, δηλαδή η αλλαγή των ορίων του ενιαίου “καλλικρατικού” Δήμου της Λέσβου, που απασχολεί την τοπική κοινωνία, αλλά η αναζωπύρωση εν όψει των εθνικών εκλογών του “πιασάρικου” αυτού ζητήματος, προκειμένου να προσεταιριστεί το πολιτικό όφελος. Πρόδηλη επίσης είναι η προσπάθειά του, στην αποστροφή που επιχειρεί προς το πρόσωπό μου, δηλαδή να εμφανίζεται εκείνος ως ο “καλός”, που “αφουγκράζεται” την κοινωνία, και εγώ ως ο “σκληρός” και “υποταγμένος” με το σύστημα, ενώ γνωρίζει ότι το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών δε σχετίζεται με τη χωροταξία των ΟΤΑ», υποστηρίζει ο κ. Σηφουνάκης, που ψέγει το συνάδελφό του βουλευτή πως «αρκέστηκε σε μια γενική και λαοπλάνα αναφορά στο λόγο του, χωρίς καν να καταθέσει σχετική τροπολογία».

Ο αναπληρωτής υπουργός γίνεται στη συνέχεια ακόμη πιο αιχμηρός απέναντι στον κ. Γαληνό, λέγοντας πως δεν τον αφορούν οι μέθοδοί του, «ούτε βέβαια και τα “σαλταρίσματά του” να εγκαταλείψει στα δύσκολα την παράταξή του για να περισώσει τα οφίτσιά του, στο όνομα δήθεν της όψιμης επαναστατικότητάς του».

Θυμίζει ακόμη πως έχει τοποθετηθεί υπέρ της ύπαρξης τριών δήμων, όσες και οι επαρχίες της Λέσβου, κάτι που δεν έγινε όμως αποδεκτό, διότι - όπως τονίζει - άλλα νησιά, όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, τάχθηκαν υπέρ του ενός δήμου, όπως βεβαίως και ο τότε νομάρχης Λέσβου.

Ο κ. Σηφουνάκης εκφράζει, τέλος, τη λύπη του γιατί, όπως λέει, στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε ως έθνος σήμερα, «ορισμένοι κάνουν σα να μη το αντιλαμβάνονται και εξακολουθούν να δημιουργούν απλά προϋποθέσεις προβολής τους».
 
Και Γαληνός κατά Σηφουνάκη

«Ανακάλυψε ότι είναι βουλευτής Λέσβου»

Λίγες ώρες μετά, υπήρξε και απάντηση απ’ το Σπύρο Γαληνό, που ανέφερε πως δεν τον αφορά το γεγονός ότι ο Νίκος Σηφουνάκης, διά της επιθέσεως εναντίον του, «επέλεξε μετά από δύο χρόνια από την ψήφιση του “Καλλικράτη” να εκτεθεί, είναι δικαίωμά του».

«Εγώ», συνεχίζει ο κ. Γαληνός, «μένω στο θετικό, ότι έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, ανακάλυψε ότι είναι βουλευτής Λέσβου και όχι βουλευτής Δωδεκανήσου, Κεφαλληνίας ή Κέρκυρας, τα συμφέροντα των οποίων αφουγκράστηκε και εκπροσώπησε με την ψήφιση του “Καλλικράτη”, όπως και ο ίδιος ομολογεί με τη δήλωσή του».

Για τον κ. Γαληνό είναι προφανές, όπως λέει, ότι για τη στάση που υιοθέτησε ο κ. Σηφουνάκης στο θέμα του «Καλλικράτη», ισχύει η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey