Στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας για την αποσυμφόρηση των νησιών

116 πρόσφυγες από τη Λέσβο κατευθείαν στη Γερμανία [Vid]

17/02/2021 - 13:01 Ενημερώθηκε 17/02/2021 - 16:51

116 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έφυγαν σήμερα από το Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης με προορισμό τη Γερμανία. Η μεταφορά γίνεται στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας των κρατών μελών με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών. Πρόκειται να μεταφερθούν συνολικά με αυτό τον τρόπο 1.553 άτομα από τα νησιά του Αιγαίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα αυτών θα είναι από τη Λέσβο (πάνω από 1.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Ακόμη θα πρέπει να προστεθεί ότι το διάστημα που προηγήθηκε οι 116 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες παρέμειναν σε καθεστώς καραντίνας πριν το ταξίδι τους στη Δημοτική δομή του Καρά Τεπέ, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, βρισκόταν σήμερα στο αεροδρόμιο της Λέσβο πριν την αναχώρηση αυτής της παρθενικής πτήσης. Σε δήλωσή του είπε: «Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί η χώρα μας μόνη της, και ειδικά τα πέντε νησιά του Αιγαίου να σηκώσουν δυσανάλογο βάρος. Η αποσυμφόρηση των νησιών ήταν προτεραιότητα για την Ελληνική Κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα καθώς 116 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν από τη Λέσβο κατευθείαν στην Γερμανία. Πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης( ΙΟΜ GREECE), την ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, την Ελληνική Αστυνομία που συνεργάστηκαν γι’ αυτή τη μεταφορά» και πρόσθεσε ακολούθως: «Μεταφέρουμε συνολικά 1.553 αναγνωρισμένους πρόσφυγες και για πρώτη φορά η Ευρώπη δέχεται από την Ελλάδα αναγνωρισμένους πρόσφυγες, και αυτό είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, δείχνοντας ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μπορεί και είναι έμπρακτη. Η χώρα μας θα συνεχίσει να εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δίνοντας άσυλο σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται αλλά δεν θα αποτελέσει την πύλη εισόδου για την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους λαθροδιακινητές».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey