Η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και η επιστολή Βαλσαμίδη σε Μουτζούρη

O Περιφερειακός Σύμβουλος και τέως αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης O Περιφερειακός Σύμβουλος και τέως αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

«Υλοποίηση επεμβάσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»

13/07/2022 - 13:30

Υλοποίηση επεμβάσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ζητά ο περιφερειακός Σύμβουλος και τέως αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Ο κ. Βαλσαμίδης επικαλείται την Πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών [αριθ. πρωτ. 43972/01.07.2022] βάση της οποίας καλούνται οι Περιφέρειες να υποβάλλουν προτάσεις για την χρηματοδότηση επεμβάσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σημειώνει δε ότι ο συνολικός Προϋπολογισμός της Πρόσκλησης είναι 225 εκ. ευρώ, η χρηματοδότηση είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι 29 Ιουλίου 2022. «Η ευκαιρία που δίνεται δεν πρέπει να χαθεί. Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση» επισημαίνει και προσθέτει ότι : «Για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών μας, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. είχε καταγράψει 417 θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (Μ.Ο.Α.) με βάση τα τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και έχει εκπονήσει μελέτες για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στα εν λόγω οδικά τμήματα, τις οποίες ζητήσαμε και παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το Φθινόπωρο του 2016».

Μεγάλο μέρος των παρεμβάσεων αυτών, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαλσαμίδης, έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο των έργων συντήρησης – βελτίωσης του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου που υλοποίησαν μέχρι σήμερα οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Υπάρχουν προφανώς και παρεμβάσεις που υπολείπονται.

Ο κ. Βαλσαμίδης παροτρύνει τον Περιφερειάρχη να αξιοποιήσει την δυνατότητα που δίνεται στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών και να κατατεθεί πρόταση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που να περιλαμβάνει τα έργα που δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί με βάση τις μελέτες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., ενώ θα μπορούσαν να προστεθούν και επεμβάσεις σε άλλα επικίνδυνα σημεία που έχουν καταγράψει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey